Halk Ekmek büfesini yaktığı iddia edilen sanık hakim karşısında

Halk Ekmek büfesini yaktığı iddia edilen sanık hakim karşısında

Halk Ekmek büfesini yaktığı iddia edilen san... Bakırköy'de 2 ay önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait Halk Ekmek büfesini yaktığı iddia edilen tutuklu sanık Ali Yıldız'ın yargılanmasına başlandı.

Yıldız, "Büfeden iki tane ekmek, bir tane su aldım, kırmızı bir mont vardı, onu da üzerime giyip çıktım. Ben ayrıldıktan yaklaşık 6 dakika sonra yangın çıkmış lakin büfeyi ben yakmadım. Almış olduğum iki ekmek, bir su ve montun parasını ödemek istiyorum. Çıkan yangın ile alakalı da zarar ne ise onu da gidermek isterim" dedi.  Sanığın zararı ödeyerek buna ilişkin makbuzu sunması yönünde bir sonraki duruşmaya kadar süre veren mahkeme, duruşma ertelendi.

Bakırköy 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ali Yıldız SEGBİS ile katılırken, müşteki Mithat Ali Yanbeyi ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Sanık Ali Yıldız duruşmadaki savunmasında, "Olay günü 17 günlük sokağa çıkma yasağı vardı, bundan dolayı evime polisler ceza yazmasın diye gidemedim. Bakırköy İncirli Metrosu'nun önünde bulunan banklar vardı. Ben de sabah saat 05:00'e kadar yasağın bitmesini burada bekliyordum. Yaklaşık 3 - 4 saat burada kaldım, saat 02:30 - 03:00 sıralarında büfenin oraya ekmek kamyonu geldi ve büfeye kasalarla ekmek bıraktılar. Onlar gittikten yaklaşık 3 - 5 dakika sonra ben de büfenin kapısı çekmek suretiyle açarak içeriye girdim. İçeriden 2 tane ekmek ve 1 tane su aldım, poşete koyup çıktım. Büfenin kapıları kilitliydi ancak ben çekip açmak suretiyle açmıştım. Ben ayrıldıktan yaklaşık 6 dakika sonra yangın çıkmış lakin benim bu yangın ile hiçbir ilgim yoktur. Büfeyi ben yakmadım, ayrıca büfenin içerisinde kırmızı bir mont vardı, onu da üzerime giyip çıktım. Olayla alakalı pişmanım. Almış olduğum iki ekmek, bir su ve montun parasını ödemek istiyorum. Çıkan yangın ile alakalı da zarar ne ise onu da gidermek isterim. Bu olayı nasıl gerçekleştirdiğimi bilmiyorum, olaydan dolayı ailem ile aram açıldı. Ben yurtlarda büyüdüm, bunu yapmam söz konusu değildir, yapmadığım halde zararı karşılamak istediğimi beyan ettim. Ayrıca, üzerimde çakmak ya da benzeri yakıcı bir şey yoktu, olaydan dolayı mağdurum" dedi. 

"Büfenin kapısında iki kilit vardı"

Ekmek büfesinin işletmecisi müşteki Mithat Ali Yanbeyi, "Büfenin kapısında iki tane kilit vardır. Bu nedenle sanığın çekerek açması mümkün değildir. Olaydan önce saat 19:00 - 19:30 gibi büfeyi kilitleyip kapatmıştım. Büfenin anahtarları iki tane tedarikçimizde bulunur, bu tedarikçiler biri İstanbul Halk Ekmek'in (İHE) kendi ekmek dağıtım personelidir. Bu tedarikçiler saat 01:00 - 02:00 sıralarında büfeye gelip ekmek bırakırlar, daha sonra da kapıyı kilitleyip oradan ayrılırlar. Olay günü saat 03:00 sıralarında orada bulunan esnaflar beni arayarak büfemin yandığını söylediler. Yaklaşık 15- 20 bin TL  zararımız vardır, zararımızın giderilmesini istiyoruz, sanıktan şikayetçiyim" diye konuştu.  

Duruşma ertelendi

Cumhuriyet Savcısı sanığa yasağın bitmemesine rağmen  2 - 3 saat bekledikten sonra neden olay yerinden ayrıldığını sordu. Sanık Ali Yıldız da "Ekmek ve su aldıktan sonra büfenin kapısı açık kalmıştı. Ayrıca saat 04:00 olduğu için insanların işe gittiklerini de gördüm. Beni büfenin orada görmelerinden korktuğum için köprüden karşı tarafa geçip taksi ile Bağcılar'a gittim"  diye cevap verdi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, sanığın zararı ödeyerek buna ilişkin makbuz sunması yönünde bir sonraki celseye kadar süre verilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.

29 yıla hapis istemi

İddianamede İstanbul Halk Ekmek Kurumu'na ait olan ve müşteki Mithat Ali Yanbeyi tarafından işletilen Bakırköy'de bulunan ekmek büfesinde 7 Mayıs’da meydana gelen yangın ihbarı üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.  Müşteki Yanbeyi'nin beyanında büfede bulunan montu ile bir miktar paranın olmadığını görerek şikayetçi olduğuna iddianamede yer verildi. İddianamede dosyada bulunan kamera görüntülerine göre şüphelinin bir kaç sefer büfeye girdiği ve son çıkışından hemen sonra yangının başladığı anlatıldı. İddianamede, şüphelinin yangını kabul etmese de, dosyadaki kamera görüntülerine göre büfeyi yaktığı anlaşıldığından cezalandırılması istendi. Yıldız'ın "Genel güvenliği kasten tehlikeye sokulması" , "Gece vakti hırsızlık" , "Kamu malına zarar verme" ve "İş yeri dokunulmazlığının ihlali" suçlarından toplamda 11 yıldan 29 yıla kadar hapsi talep ediliyor. (DHA) 

"Halk Ekmek büfesini yaktığı iddia edilen sanık hakim karşısında" haberi, 05 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 05 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Halk Ekmek büfesini yaktığı iddia edilen sanık hakim karşısında haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Halk Ekmek büfesini yaktığı iddia edilen sanık hakim karşısında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:55 Burdur'da Çöl Tozu Etkisi: Kent Tozla Kaplandı, Yetkililer Uyarıyor!
  2. 22:50 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, G7 Toplantısında Ukrayna'ya Destek Vurgusu Yaptı
  3. 22:44 Tunceli'de PKK'ya Ait 8 Sığınak Tespit Edildi: 'Şehit Savcı Murat Uzun' Operasyonu
  4. 22:40 Diyadin İlçesinde İmamın Öğrencilere Şiddet İddiası: Gözaltı ve Soruşturma Başladı
  5. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
  6. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  7. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
  8. 22:22 Çin BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e Gazze Çağrısı Yaptı
  9. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
  10. 22:05 Netanyahu açıkladı: "Varoluşsal bir tehlikeyle karşı karşıyayız"
  11. 21:57 Hindistan'da 47 Milyon Yıllık Dev Yılan Fosili Bulundu!
  12. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  13. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  14. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  15. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  16. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  17. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  18. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  19. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  20. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
Gündem Haberleri