Halk otobüsünde taciz davası ertelendi, adliye önünde 'Kadınlar susmasın' dedi

Halk otobüsünde taciz davası ertelendi, adliye önünde 'Kadınlar susmasın' dedi

Halk otobüsünde taciz davası ertelendi, adli... VAN'da, geçen yıl özel halk otobüsünde 2 kadını elle taciz edip, cinsel organını göstermeye çalıştığı iddia edilen M.E., tutuksuz yargılandığı...

VAN'da, geçen yıl özel halk otobüsünde 2 kadını elle taciz edip, cinsel organını göstermeye çalıştığı iddia edilen M.E., tutuksuz yargılandığı davada üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti, sanığın savunma amaçlı süre isteği ve müşteki vekilinin talebi doğrultusunda şikayet ile delillerin sunulmasına yönelik gelecek celseye kadar süre verilmesini kararlaştırıp, duruşmayı erteledi. Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan müşteki B.P.Ç. ise "En yüksek cezayı almasını istiyorum. Bir kadının bu tür olaylarla karşılaşması durumunda susmasını istemiyorum" dedi.

Olay, geçen yılın Şubat ayında, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile kent merkezi arasında yolcu taşınan özel halk otobüsünde meydana geldi. İddiaya göre, otobüste seyahat eden B.P.Ç., sonradan araca binen M.E.'nin elle tacizine uğradı. Bunun üzerine B.P.Ç., hemen koltuğa otururken, yanına ise B.P. isimli kadın geldi. Bu sırada her iki kadına yönelik tacizini sürdüren M.E., cinsel organını göstermeye çalıştı. Durumu fark eden B.P.Ç., çığlık atarken, M.E.'yi yakalayıp, kaçmasına engel oldu ardından da telefonla polisi arayarak, şikayet etti. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, M.E.'yi gözaltına alarak, polis merkezine götürdü. Olay anı ise otobüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

2 YILDAN 5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

M.E., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında açılan kamu davasının üçüncü duruşması ise Van 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık, müşteki ve avukatların hazır bulunduğu duruşmada, savunmalar yapıldı.

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, sanık M.E.'nin müşteki B.P.'ye karşı "basit cinsel saldırı" ve "teşhir suretiyle cinsel taciz', müşteki B.P.Ç.'ye karşı ise "basit yaralama', "basit cinsel saldırı" ve "teşhir suretiyle cinsel taciz" suçlarından yargılanması amacıyla açılan kamu davasında toplanan deliller ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirilip, üzerine atılı suçlardan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaa sonrası mahkeme heyeti, sanık M.E.'nin savunma amaçlı süre isteği ve müşteki vekilinin talebi doğrultusunda şikayet ile delillerin sunulmasına yönelik gelecek celseye kadar süre verilmesini kararlaştırıp, duruşmayı erteledi.

'AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUM'

Duruşma sonrası adliye önünde açıklamalarda bulunan müşteki B.P.Ç., sanığın en ağır ceza ile cezalandırılması gerektiğini söyledi. Kararı merakla beklediğini kaydeden B.P.Ç., "Bugün duruşma görüldü ancak karar ertelendi. 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ben de kararı merakla bekliyorum. En yüksek cezayı almasını istiyorum. Benim isteğim, ağır ceza mahkemesinde yargılanmasıdır çünkü direkt temas ile dokunma var. Bu tür olaylarda hiçbir kadının susmasını istemiyorum. Sustuğumuzda daha çok yaşıyoruz bu olayları. O yüzden kimsenin susmasını istemiyorum. Bir kadının bu tür olaylarla karşılaşması durumunda hiçbir şekilde susmasını istemiyorum. Adaletin yerini bulmasını ve en ağır cezayı almasını istiyorum. Bu şahsın 4 kızı var ve ben gerçekten sonucu merak ediyorum. Kamera kayıtları en ince ayrıntısına kadar çıkarıldı. Elinin fermuarına gittiği ve fermuarını açıp, kapattığı, her şey görünüyor" dedi.

"Halk otobüsünde taciz davası ertelendi, adliye önünde 'Kadınlar susmasın' dedi" haberi, 12 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 12 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Halk otobüsünde taciz davası ertelendi, adliye önünde 'Kadınlar susmasın' dedi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Halk otobüsünde taciz davası ertelendi, adliye önünde 'Kadınlar susmasın' dedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  2. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  3. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  4. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  5. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  6. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  7. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  8. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  9. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  10. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
  11. 12:19 23 Nisan'da Dilan Polat Gösterisi Üzerine Soruşturma Başlatıldı!
  12. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
  13. 12:16 Sabiha Gökçen'de Fiyatlar Uçuyor: Havalimanında Yemek Parasıyla Bir Ay Geçinilir mi?
  14. 12:16 Asgari Ücret Beklentileri Yerle Bir Olabilir mi? Milyonlarca İnsan Üzgün Bekleyişte!
  15. 12:15 Memleket Hasreti Güzel Oyuncuyu Nasıl Değiştirdi? Şok Edici Görüntüler!
  16. 12:14 Borsa İstanbul Açılışında Yükseliş: BIST 100 Endeksi Değer Kazandı
  17. 12:12 İslam Memiş'ten Altın Yatırımcısına Dikkat Çekici Uyarı! 4 Kritik Seviye ve Beklentiler
  18. 12:10 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Szymanski İçin 20 Milyon Euro Ödemeye Hazır
  19. 12:05 Çin Uzay Programı: Yeni Taykonot Ekip, Tiengong İstasyonu'na Ulaştı
  20. 12:02 Osmanlı'nın Tatlı Zaferi: Revani Tatlısıyla Lezzet Şöleni!
Gündem Haberleri