Hamm’lı sosyal demokratlar seminerde buluştu

Hamm’lı sosyal demokratlar seminerde buluştu

Hamm’lı sosyal demokratlar seminerde buluştu Hamm ve çevresi Türk Sosyal Demokratlar Derneği ( TSD) ile Friedrich-Ebert- Vakfının (FES) Wille Bad Essen'de ortaklaşa düzenlediği seminerde...

Hamm ve çevresi Türk Sosyal Demokratlar Derneği ( TSD) ile Friedrich-Ebert- Vakfının (FES) Wille Bad Essen'de ortaklaşa düzenlediği seminerde göçmenlerin topluma Sosyal Uyumu, Uyum politikaları, Mülteciler , Mültecilere verilen hizmetler konuşuldu.

TSD Hamm Başkanı Mehmet Tanlı'nın yönettiği ve Emekli Sosyal Danışman İbrahim Baysan'ın konuşmacı olarak yer aldığı seminer Jägerhof Hotel'inde gerçekleşti. Seminere, Hamm, Münster, Dortmund ve Wuppertal şehirlerinden ağırlığı emekli eğitimcilerden oluşan 22 kişi katıldı.

Dünyadaki tarihi göçleri ve göç eden etnik grupların politik ve sosyolojik yapıları konusunda katılımcıları aydınlatan İbrahim Baysan, "Göç şart olmadıkça yapılmamalıdır. Ne yazık ki göç eden insanların ülkeleriyle kültürel, sosyal, politik ve ekonomik bağları zayıflıyor. Göçler ve göçmenler gittikleri ülkelerde hem pozitif hemde negatif anlamda toplumsal değişimlere de neden olurlar. Almanya'daki mülteci karşıtlarının AFD denen aşırı sağcı partiye verdikleri oylar bunun bir negatif örneğidir. Almanya geç de olsa uyum politikalarını değiştirmeye başlamıştır. Almanya'ya Türklerin göç olayı bir başarı hikayesidir" dedi. Baysan, yeni gelen savaş mültecilerine Almanya'nın çok imkanlar tanıdığını, iyi bir gelecek sunduğunu söylerken, iltica dilekçeleri kabul edilen diğer mültecilerin bu şansı iyi değerlendirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Dünya çapında 66 Milyon insan göç edip yer değiştiriyor

Politik, ekonomik, inançsal ve doğa felaketleri nedeniyle gibi çok farklı nedenlerle dünya çapında 66 Milyon insanın yer değiştirdiğini, Göçlere maruz kaldığını söyleyen TSD Hamm Başkanı Mehmet Tanlı ise yeni politikalarla, projelerle, programlarla göçmenlerin Almanya'daki yaşamlarının iyileştirilmesinin altını çizdi ve ''Göçler uzun vadede demografik değişikliklere neden olup farklı din, kültür ve dillere sahip olan toplulukları karşı karşıya getirip çatışmalara da neden olabilir. Barış içinde bir arada yaşamak için göç alan ülkelerin göçmenleri asimile etmeden onların geldikleri topluma uyumlarına imkan sağlaması gerekir.  Almanlar ile göçmenlerin birbirlerini daha iyi tanıyıp aralarındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, birlikte yaşama kültürlerinin ileri boyuta taşınması, Almanların göçmen gençlere özellikle işe alımda daha adil olması gerekiyor. Ayrımcılık, ırkçılık kesinlikle azaltılmalıdır. Almanyada kabul görmek, kendi toplumuna daha fazla yardımcı olmak için bizim gençlerinde mutlaka siyasi partilere girip siyaset yapmaları, devlet dairelerinde çalışmaları gerekiyor'' dedi.

"Hamm’lı sosyal demokratlar seminerde buluştu" haberi, 25 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Hamm’lı sosyal demokratlar seminerde buluştu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hamm’lı sosyal demokratlar seminerde buluştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  2. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  3. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  4. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  5. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  6. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
  7. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  8. 20:51 İmamoğlu, Erdoğan'a yönelik "haddini bilecek" diyerek seslendi: "O iş bitti kardeş"
  9. 20:48 Moskova'daki Crocus City Hall'da Gerçekleşen Terör Saldırısı İçin ABD Rusya'yı Uyardığını Belirtti!
  10. 20:46 Birleşmiş Milletler: "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı."
  11. 20:41 Edirne'de Jandarma Operasyonu: FETÖ ve PKK-KCK Üyeleri Yakalandı
  12. 20:22 ABD, IŞİD saldırısından önce Rusya'ya uyarı gönderdi
  13. 20:22 İpek Kıraç, bir haftada elde ettiği 174 milyon dolarlık gelirle Türkiye'nin en zengin kadını oldu
  14. 20:22 Altın sahiplerini endişelendiren uyarı: 200 lira düşüş yolda!
  15. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  16. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  17. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  18. 19:20 Ekonomistler uyarıyor: Seçim sonrası dolar kurunda tsunami riski!
  19. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  20. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
Dünya Haberleri