"Hangisine güveneceğiz? Recep Bey’e mi, Tayyip Bey’e mi yoksa Erdoğan’a mı?"

"Hangisine güveneceğiz? Recep Bey’e mi, Tayy... CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak "Şimdi bunun hangisine inanacağız, hangisine güveneceğiz? Recep Bey'e mi, Tayyip Bey'e mi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gece İçişleri Bakanlığı'nca açıklanan sokağa çıkma kısıtlamasını iptal etmesine ilişkin konuştu. Öztrak, "Önce Sağlık Bakanı çıkıyor,'Böyle bir düşüncemiz yok' diyor, sonra AK Parti Genel Başkanı çıkıyor, 'Sağlık Bakanlığı önerdi' diyor. Sonra Recep Bey çıkıyor, 'Günlük vaka sayısı yeniden yükselince bu kararı aldık' diyor, Tayyip Bey çıkıyor 'Gönlüm razı olmadı' diyor, Erdoğan 'Sokağa çıkma yasağını iptal ettim' diyor. Şimdi bunun hangisine inanacağız, hangisine güveneceğiz? Recep Bey'e mi, Tayyip Bey'e mi yoksa Erdoğan'a mı?" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısı düzenleyerek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Öztrak, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülerek tutuklanmasına ilişkin, "Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi, 20 Temmuz sivil darbesinin yeni bir adımıdır" değerlendirmesinde bulundu.

 İşte Soylu’nun yerine gelecek isim…

BERBEROĞLU TEPKİSİ: AÇIKCA CHP DÜŞMANLIĞIDIR

"Dün TBMM'de bu müflis bezirgan siyasetinin yeni bir senaryosu sahneye kondu. Demokrasi ve milli irade ayaklar altına alındı. Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi, 20 Temmuz sivil darbesinin yeni bir adımıdır. Meclis tutanaklarına da yansıdığı gibi, Enis Berberoğlu hakkında yapılan siyasi ve askeri casusluk iddiaları düşmüştür. Verilen cezanın gerekçesi, gizli kalması gereken bilgileri açıklamaktır. Ama her zamanki gibi, Saray'ın mafyatik trolleri gece devreye giriyor ve arkadaşımızı mahkemenin bile delil bulamadığı casusluk suçlaması ile sabaha kadar sosyal medyada linç etmeye çalışıyorlar. Enis Berberoğlu'nun milletvekilliği, bu davalarla ilgili yargılanan diğer şahıslarla ilgili suçlama kalmamışken, Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuş karar beklerken Meclis'in geçmiş içtihatları ve uygulamaları da yok sayılarak düşürülmüştür. Hele gece yarısı arkadaşımızın apar topar evinden gözaltına alınması tam bir zulümdür. Şahsi bir garezle yapılmıştır ve açıkça CHP düşmanlığıdır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, ip koptuğu yerden bağlanır ve hak, batıla galip gelir. Millet iradesi ile inatlaşanlara, millet sandıkta gereken dersi verir."

"BİR İLERİ İKİ GERİ ADIM ATARAK BU SÜRECİ NASIL YÖNETECEKSİNİZ?"

Öztrak, gece yarısı getirilen sokağa çıkma yasağının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iptal edilmesine ilişkin ise şunları söyledi:

"Daha dün 'normalleşme sürecine girdik' dediler, bugün yaşadıklarımıza bir bakın. Sağlık Bakanı iki gün önce çıkıyor, 'sokağa çıkma yasağı yönünde bir önerimiz yoktur' diyor. Esnaf da Bakan'ın ve Saray'ın açıkladığı normalleşme takvimine inanıyor, hafta sonu iin hazırlığını yapıyor. Ama dün gece 15 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak diye bir İçişleri Bakanlığı genelgesi yayınlanıyor. Biz de tam bugün, haftasonu için hazırlık yapan esnafın durumu ne olacak, haftasonu yolculuk yapmak için bilet alan vatandaşın durumu ne olacak diye sormaya hazırlanırken, bu karardan önce ortalarda görünmeyen AK Parti Genel Başkanı, öğlene doğru çıktı, kararı iptal etti. Hem de 'gönlüm razı olmadı' diyerek. Böyle bir ileri iki geri adım atarak bu süreci nasıl yöneteceksiniz? Ülkeyi nasıl yöneteceksiniz? Bilim Kurulu bu kararın neresinde? Sizin planlarımız, programlarınız yok mu? Bu nasıl bir gayrı ciddilik.

"RECEP BEY'E Mİ, TAYYİP BEY'E Mİ YOKSA ERDOĞAN'A MI İNANACAĞIZ?"

Önce Sağlık Bakanı çıkıyor, 'Böyle bir düşüncemiz yok' diyor, sonra AK Parti Genel Başkanı çıkıyor, 'Sağlık Bakanlığı önerdi' diyor. Sonra Recep Bey çıkıyor, 'Günlük vaka sayısı yeniden yükselince bu kararı aldık' diyor, Tayyip Bey çıkıyor 'Gönlüm razı olmadı' diyor, Erdoğan 'Sokağa çıkma yasağını iptal ettim' diyor. Şimdi bunun hangisine inanacağız, hangisine güveneceğiz? Recep Bey'e mi, Tayyip Bey'e mi yoksa Erdoğan'a mı? Bu ülke yönetimindeki savrulmayı çok açık seçik biçimde ortaya koyuyor. Tek bir kişinin aklını herkesin aklının önüne koyarsanız işte böyle olur."

""Hangisine güveneceğiz? Recep Bey’e mi, Tayyip Bey’e mi yoksa Erdoğan’a mı?"" haberi, 05 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan "Hangisine güveneceğiz? Recep Bey’e mi, Tayyip Bey’e mi yoksa Erdoğan’a mı?" haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Hangisine güveneceğiz? Recep Bey’e mi, Tayyip Bey’e mi yoksa Erdoğan’a mı?" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:07 TCMB Nisan Toplantısında Faizde Değişiklik Beklenmiyor: Deutsche Bank Raporu
  2. 14:59 Türkiye'de Eğitim Alan Yabancı Öğrenci Sayısı 1 Milyonu Aştı: İstanbul'da 185 Bin Öğrenci Okuyor
  3. 14:53 "Oxford Üniversitesi Resim Galerisinden Çalınan Tablo Romanya'da Bulundu"
  4. 14:51 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun Yapılan Zamları Sert Bir Dille Eleştirdi
  5. 14:44 Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler
  6. 14:40 G7 Bakanlarından İran'a Yeni Yaptırımlar Kararı: İsrail'in Güvenliği Vurgusu ve Ortadoğu Gerilimi
  7. 14:34 "Ukrayna'da Rus Saldırılarında Sekiz Kişi Öldü, İki Çocuk Hayatını Kaybetti"
  8. 14:34 Marmara Bölgesi'nde Şiddetli Yağış Uyarısı
  9. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  10. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  11. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  12. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  13. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
  14. 14:12 TBMM lokantasının fiyatları gündeme bomba gibi düştü: Simitten bile daha ucuz bir menü fiyatı!
  15. 14:11 Tokat'taki deprem, büyük bir depremin habercisi olabilir mi?
  16. 14:09 "Ölümcül Bakteriler İnsan Kanını Hedef Alıyor: WSU'deki Araştırmada Tespit Edildi"
  17. 14:06 "Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Etkili Olacak"
  18. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  19. 13:54 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oldu! Siyah-beyazlılar, yeni hocayı İngiltere'de buldu
  20. 13:54 Ünlü ekonomist, et fiyatlarına gelecek olan yüzde 50'lik zam için tarih erdi
Politika Haberleri