Hastanelerde yer kalmadı! Trabzon’da poliklinikler yoğun bakıma çevriliyor

Hastanelerde yer kalmadı! Trabzon’da poliklinikler yoğun bakıma çevriliyor

Hastanelerde yer kalmadı! Trabzon’da polikli... Trabzon’da, artan Kovid-19 vakaları sebebiyle pandemi hastanesi olan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde poliklinik işlemleri durduruldu. Hastanede yeni vakalar için yer açılmaya çalışırken, hasta sayısının ciddi boyutlara ulaştığını aktarıldı.

Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü kentte artan koronavirüs vakaları için ek tedbirler alınmaya başlandığını açıkladı. Pandemi hastanesi olarak kullanılan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde poliklinikler kapatılarak yoğun bakım ünitesi genişletildi.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın aktardığı habere göre, diğer hastalar Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine ve Fatih Devlet Hastanesi’ne yönlendirilmeye başlandı. Sağlık İl Müdürü Hakan Usta, kentteki özel hastaneler dahil bütün hastanelerde artan vaka sayılarına karşılık yeni planlamalar yapıldığını açıkladı.

VAKA ARTIŞI CİDDİ BOYUTLARA ULAŞTI

Kentte daha da artabilecek vaka sayılarına karşı il genelinde planlama yaptıklarını dile getiren Usta, “Gelen vakaları yönetebilmek adına, hastanelerimizde ve özel hastanelerde ve fakülte de, bu planlar doğrultusunda belli organizasyonlara gidiyoruz. Pandemi hastanesi olarak orayı belirlediğimiz için, hasta yükünü, Covid-19 vakalarını daha etkin yönetebilmemiz adına başhekimimiz ile birlikte bazı kararları hayata geçiriyoruz. Amaç vatandaşımızı mağdur etmemek ve diğer hastalarımıza da sıkıntı oluşturmadan, hekimlerimizi, çalışanlarımızı da organizasyonumuzun parçası halinde değerlendirerek, planlamalara devam ediyoruz. Vaka sayısı artışında sayının önemi yok ama ciddi hasta sayılarına ulaştık. Gittikçe artış eğiliminde, dolayısıyla bizde daha fazla hasta yükünü kaldırmak için kendi planlamalarımızı yapıyoruz. Elimizdeki bütün imkanları seferber ediyoruz, inşallah gücümüzü aşmayacak şekilde, gelecek hasta sayısı ile birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

YOĞUN BAKIM YATAK SAYISI ARTTIRILIYOR

Yapılan yeni planlara yoğun bakım ünitelerindeki yatak sayılarının da bulunduğunu dile getiren İl Müdürü Usta, “Yoğun bakımları da arttırmaya özen gösteriyoruz, yoğun bakım ha deyince olmuyor tabi. Belli organizasyon, çalışma, mekan ve özellikler istiyor. Ve oraya uygun ekip olması gerekiyor. Hepsinin planlamasını yapıyoruz. Fakültede, özellerde Covid- 19 ve diğer hastalarımızı karşılamaya gayret ediyoruz. Aynı zamanda Fatih hastanesinde 30 yataklı projemiz vardı o devam ediyor. 15-20 gün içerisinde bitmiş olacak ve ayrıca 30 yatak daha eklenmiş olacak. Tabi ki bizimde bir sınırımız var, sayı artınca sıkıntıyla karşılaşabileceğiz, bizim sıkıntıyla karşılaşmamız, halkımızın da sıkıntıyla karşılaşmasıdır. Bu durumlara düşmemek, sınırı aşmamak adına herkes maskesini, artık evinde dahi takmalı. Herkes birbirine karşı, ‘ben Covid-19’um, karşımdaki de Covid-19’ diyerek yaklaşmalı” ifadelerini kullandı.

Sağlık İl Müdürü Hakan Usta, alınan kararlara vatandaşların sıkı sıkıya uymalarını gereksiz yere evden dışarıya çıkmamalarını isteyerek, cenazelerde, düğünlerde, kalabalık ortamlarda, ulaşım araçlarında dikkatli olmalarını belirtti.

"Hastanelerde yer kalmadı! Trabzon’da poliklinikler yoğun bakıma çevriliyor" haberi, 26 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 26 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Hastanelerde yer kalmadı! Trabzon’da poliklinikler yoğun bakıma çevriliyor haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hastanelerde yer kalmadı! Trabzon’da poliklinikler yoğun bakıma çevriliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:47 Altın ve Dövizdeki Dalgalanma: Piyasaları Etkiliyor
  2. 10:46 Fatih Altaylı: İktidar ortakları, neden korktunuz
  3. 10:42 İnceleme devam edecek: Kazanın yaşandığı teleferiğin 36 kabini yere indirildi
  4. 10:41 Taham İnşaat'ın 11 Yıllık Öyküsü: İflas Kararıyla Son Buldu
  5. 10:36 Sabah belediye başkanı akşam aktör: Erdal Beşikçioğlu'nun yeni hayatı
  6. 10:33 FETÖ'ye Darbe: İçişleri Bakanlığı Operasyonla 60 Şüpheliyi Yakaladı!
  7. 10:32 Gülsen Solaker: Yeni Anayasa tartışmasında kim nerede duruyor?
  8. 10:30 Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi Yükselişle Açıldı
  9. 10:27 MHP’li belediye giderayak geziye 8.7 milyon ödedi
  10. 10:27 Panathinaikos'un Samet Akaydın Krizi: Bonservis Pazarlıkları Sürüyor
  11. 10:21 Mustafa Varank ile Bilal Erdoğan arasında ıstakoz ‘goyguyu’
  12. 10:18 Ukrayna'daki Rus Saldırısında 18 Ölü, 60 Yaralı: Chernigiv Kenti Hedefte
  13. 10:17 Parti Meclisi toplanıyor: CHP’de grup başkanvekilliği yarışı
  14. 10:15 Simitte KDV Düzenlemesi: Pastane ve Kafelerde Fiyatlar Artıyor
  15. 10:10 İstanbul'da Olumsuz Hava Koşulları Deniz Ulaşımını Etkiledi: Sefer İptalleri Yaşandı
  16. 09:54 Kızılaycı müteahhide sessiz tahliye: 70 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi tahliye oldu
  17. 09:50 Ankara Emniyeti'nde operasyon skandalı: 'Yanlışlıkla' bir hakimin evine baskın yapıldı
  18. 09:44 BUDO'nun bugünkü 8 seferi yapılamayacak
  19. 09:40 Erdoğan, Şimşek 10 ayda ekonomiyi düzeltir, hazine tekrar düzelir diye hesap yaptı ama olmadı
  20. 09:34 10 bin dolarlık nafaka krizi devam ediyor: Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtuğ'a gönderme
Sağlık Haberleri