Hatay Tabip Odası'ndan korkutan açıklama: Kentte vakalar ciddi şekilde artıyor

Hatay Tabip Odası'ndan korkutan açıklama: Kentte vakalar ciddi şekilde artıyor

Hatay Tabip Odası'ndan korkutan açıklama: Ke... Hatay Tabip Odası yaptığı yazılı açıklama ile kentte artan koronavirüs vaka sayısına dikkat çekti.

Hatay Tabip Odası yaptığı yazılı açıklama ile kentte artan koronavirüs vaka sayısına dikkat çekti. 

''HASTANELER NEREDEYSE DOLDU''

İl genelinde vaka sayılarında ciddi bir artış yaşandığı belirtilen açıklamada, hastanelerim yoğun bakımlarının da neredeyse dolduğu ifade edildi. İldeki vaka sayısıyla ilgili veri içermeyen açıklamada, maske, mesafe ve hijyenin bugün itibariyle yetersiz kaldığı belirtilerek, ek önlemler alınması istendi.

''FİLYASYON EKİPLERİ VAKALARA YETİŞEMİYOR''

“Filyasyon ekipleri vakalara yetişememekte, teşhis edilen hastalar bir veya iki gün ilaç beklemek zorunda bırakılmaktadır'' denilen açıklamada, ''Temaslı hastalar belirti gösterdiğinde 112 ambulansları yetersiz kalmakta, özel aracı olmayan kişiler toplu ulaşım araçlarıyla hastanelere gitmek zorunda kalmaktadır'' ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamanın tamamı şöyle:

''Gelinen noktada salgın politikası bütünüyle iflas etmiştir. Bakanlığın sadece maske-mesafe-hijyen ile salgını önleyebilirim zihniyeti başarısız olmuştur. İşyerleri, fabrikalar tam kapasite çalışmaya devam ederken, insanlar işe gitmek için servis ve toplu ulaşım araçlarında neredeyse üst üste giderken, yemekhanelerde ve iş yerlerinde işçiler yakın mesafede bulunmak zorundayken bu salgın kontrol edilemez.

1. Tüm ülkede  iller arası giriş-çıkış kısıtlaması, 14 güne kadar toplumsal hareketliliğin azaltılması/sokağa çıkma kısıtlaması, temel/zorunlu ve acil mal ve hizmet üreten işler dışında bütün işlerde çalışmanın durdurulması olmak üzere virüsün yayılmasını azaltacak/durduracak önlemler hızla hayata geçirilmelidir.

2. Salgının kontrol altına alınamamasının sorumluluğunu vatandaşlara yıkıp sadece “Maske-Mesafe-Hijyen” tekerlemesiyle pandemiyle başa çıkılamaz. Yapılması gereken, Dünya Sağlık Örgütü'nün başından beri önerdiği gibi çok sayıda test yaparak hastalık tanısı konanlara katı bir izolasyon uygulamak, evde izolasyon koşullarının sağlanamadığı durumlarda yerel yönetimlerle de iş birliği yaparak barınma olanakları sağlamaktır.

3. Covid-19 dışı hastaların aylardır ertelemek zorunda kaldıkları sağlık hizmeti ihtiyacı daha fazla bekletilemez. Bölge ve nüfus özellikleri dikkate alınarak “pandemi dışı hastaneler” belirlenmeli ve ilan edilmelidir.

4. Salgın mücadelesi ancak yüksek motivasyonlu ve yeterli sayıda sağlık çalışanlarıyla kazanılabilir. COVİD-19 pandemisinin oluşturduğu istihdam ihtiyacı göz önüne alınarak hiçbir delile dayanmadan KHK ile ihraç edilmiş ve ataması yapılmayan hekimler/sağlık çalışanları acilen göreve başlatılmalı; aylardır pandemi mücadelesi nedeniyle yorgun düşmüş sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ve özlük hakları hızla düzeltilmelidir.

5. Türkiye'de salgının sekiz aydır kontrol altına alınamamasının sorumlusu kuşkusuz on binlerce yurttaşımızın hayatına mal olan pandemi sürecinden başarı hikayesi çıkarmaya çalışanlardır. Bugüne kadar izlenen eksik, yanlış, tutarsız uygulamalara derhal son verilmeli, acilen aklın ve bilimin ışığında açık, şeffaf, güvenilir, toplumun bütün kesimlerinin katılımına açık yeni bir salgın politikası oluşturulmalıdır.''

"Hatay Tabip Odası'ndan korkutan açıklama: Kentte vakalar ciddi şekilde artıyor" haberi, 16 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 16 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Hatay Tabip Odası'ndan korkutan açıklama: Kentte vakalar ciddi şekilde artıyor haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hatay Tabip Odası'ndan korkutan açıklama: Kentte vakalar ciddi şekilde artıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:46 Aziz Yıldırım, Manisa’da bir düğüne katıldı!
  2. 00:44 Ünlü peynir markasında bakteri tespiti, tüketicileri alarma geçirdi! Ürünler raflardan toplanıyor!
  3. 00:42 Bayer Leverkusen Bundesliga'da Namağlup Şampiyon Oldu: Tarihi Bir Başarı!
  4. 00:41 Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi Öncesi Teknik Direktörlerin Rekabeti
  5. 00:38 İzleyiciler, Netflix'in en müstehcen dizisi olarak nitelendirilen yapım karşısında şaşkın!
  6. 00:34 Michael Schumacher'in Tedavi Masrafları İçin Satışlar: Formula 1 Efsanesinin Zorlu Mücadelesi
  7. 00:32 Et Entegre Tesisi İşkence Skandalı: Suluova'da Büyük Tepki!
  8. 00:24 Didim'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Organizatör ve 37 Göçmen Yakalandı
  9. 00:22 Ümit Özat 'Fenerbahçe'de Galatasaraylılar var'!
  10. 00:22 Galatasaray, Liderlik İçin Büyük Sınavda: Fenerbahçe Derbisi Heyecanı!
  11. 00:19 Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Seçim Öncesi Basın Toplantısı Düzenleyecek
  12. 00:12 Özel'den 19 Mayıs paylaşımı: "Bu ülkeye bahar 105 yıldır Samsun’dan gelir!"
  13. 00:00 19 Mayıs'ta çalışan asgari ücretliler için 850 TL ek ödeme!
  14. 23:44 ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
  15. 23:43 Serkan Yıldırım, Japonya'da Dünya Şampiyonu: Türk Sporuna Altın Zafer!
  16. 23:37 Organ Nakli Kişilik Değişikliklerine Yol Açabilir
  17. 23:33 Beşiktaş, Aboubakar ile Yollarını Ayırmayı Planlıyor
  18. 23:12 Fenerbahçe'de Galatasaray derbisi öncesinde şok üstüne şok!
  19. 22:56 Yatırımcılar uyarıda bulunuyor! Piyasalarda beklenmedik değişimler olabilir
  20. 22:56 Abdullah Avcı isyanlarda!
Sağlık Haberleri