Hazine ve Maliye Bakanlığı fiyat denetimleri için sahada

Hazine ve Maliye Bakanlığı fiyat denetimleri için sahada

Hazine ve Maliye Bakanlığı fiyat denetimleri... Hazine ve Maliye Bakanlığı, fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele etmek amacıyla saha çalışmalarına hız verdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele etmek, KDV indirimlerinin etiketlere yansıyıp yansımadığını kontrol etmek ve kayıt dışı ekonomiyle etkin mücadele amacıyla saha çalışmalarına hız verdi.

Bu kapsamda piyasadaki fiyatları mercek altına alan Bakanlık, birçok sektöre ilişkin yaptığı detaylı risk analizleri çerçevesinde ülke geneline yönelik denetim planları hazırladı.

Dünya gazetesinin haberine göre denetim planları doğrultusunda faaliyet alanları ile ciro büyüklükleri dikkate alınarak Bakanlık risk analiz sistemleri sonuçlarına göre belirlenen gıda, otomotiv, yağ, gübre, şeker, inşaat malzemeleri, alkollü içecek, tütün ürünleri, sıvı yakıt, demir-çelik, tahıl, kahve ve canlı kümes hayvanları toptan ticareti gibi 30’a yakın sektörde faaliyet gösteren mükelleflerin ilgili adreslerinde saha denetimi çalışması icra edildi.

Denetimler artırıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati’nin talimatı ile temel ihtiyaç ürünlerinde KDV oran indirimleri başta olmak üzere vatandaşların alım güçlerini artırmak adına alınan kararların etkinliğini azaltacak yönde uygulamalar yapan firmalar tespit edilerek, vergi kayıp kaçağının önüne geçmek amacıyla denetimler artırıldı.

Gıda sektörüne yönelik denetimlerde, tedarik zincirleri dikkate alınarak ürünlerde üretim yerinden nihai tüketicilere ulaşma aşamasına kadar arz–talep dengesiyle uyuşmayacak şekilde spekülatif fiyat artışının olup olmadığı hususuna bakıldı.

Denetimlerde fiili stok sayımları yapılarak işletmelerdeki ana girdiler sonucunda ne kadar ürün üretildiği kontrol edildi. Bu kapsamda ekonomik faaliyetlerin yoğun olduğu yerlerde sevk irsaliyesiz mal sevkiyatlarının yapıldığı tespit edilen işletmelere gerekli cezalar kesildi. Yine işyerlerindeki sigortasız ve kayıt dışı çalışanlara ilişkin gerekli tespitler yapılarak cezai işlemler uygulandı.

Bakan Nebati'nin Şubat ayında oluşturulacağını duyurduğu Enflasyonla Mücadele Timi fahiş fiyat artışlarına karşı denetimlerini sürdürüyor. Fahiş fiyat artışlarına karşı mücadele ve denetimler ilerleyen günlerde de devam edecek.

"Hazine ve Maliye Bakanlığı fiyat denetimleri için sahada" haberi, 17 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 17 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı fiyat denetimleri için sahada haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı fiyat denetimleri için sahada 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  2. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  3. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  4. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  5. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  6. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  7. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  8. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  9. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  10. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  11. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
  12. 17:03 CHP'den Beştepe'ye: Özgür Özel'den Randevu Talebi
  13. 16:59 Fenerbahçe'de eski yönetici Şekip Mosturoğlu aday oldu!
  14. 16:57 Çernihiv'e Yapılan Hava Saldırısında Ölü Sayısı 18'e Yükseldi
  15. 16:53 AB Liderler Zirvesi: Yatırım ve Rekabet Gücü Gündemde
  16. 16:46 Temmuz Ayında Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak
  17. 16:40 İbrahim Tatlıses'ten şok sözler; ‘Yok öyle beleşten bir hayat’
  18. 16:32 Uğur Dündar'dan babalık davasıyla ilgili şok sözler!
  19. 16:21 Nafaka Kriz Ahu Yağtu'ya Eski Eşi Cem Yılmaz'dan Sert Uyarı Geldi!
  20. 16:13 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlandı!
Gündem Haberleri