HDP binasında öldürülen Deniz Poyraz'ın otopsi raporunda işkence iddiası

HDP binasında öldürülen Deniz Poyraz'ın otopsi raporunda işkence iddiası

HDP binasında öldürülen Deniz Poyraz'ın otop... HDP binasında öldürülen Deniz Poyraz'ın otopsi raporunda işkence izlerine rastlandığı iddia edildi.

İzmir'in Konak ilçesindeki HDP İl Başkanlığı'nda, partide çay servisi yapan ve annesi rahatsız olduğu için yerine 1 günlüğüne çalışmaya gelen Deniz Poyraz, eski sağlık çalışanı Onur Gencer tarafından tabancayla ateş edilerek öldürüldü.  Gencer'in daha sonra Suriye'de çekilmiş fotoğrafları kamuoyuna yansıdı.

BirGün gazetesi yazarı Erk Acarer, 'Sadece öldürmedi işkence de yaptı iddiası' başlıklı yazıda, Deniz Poyraz'ın otopsi raporunda işkence bulgularına rastlanıldığını yazdı.

Acarer'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

İşlenen cinayetteki yeni bilgiler ise çok daha tehlikeli bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. 38 yaşındaki Deniz Poyraz’ın ön otopsi raporunun inceleme aşaması bitmek üzere. Rapora ilişkin bilgiler içinde çarpıcı bir nokta bulunuyor: Poyraz’ın bedeninde sadece kurşun yarası değil, başka cisimlerin izleri de var. Bu bilgi, 27 yaşındaki katil Onur Gencer’in, genç kadının bedenine öldürmeden önce ya da öldürdükten sonra işkence yaptığını gösteriyor. Suriye’den alışık olduğumuz cihadist bir yöntem.

Cinayetin işleniş biçimi ve siyasetin sahiplenişi, bir kez daha Türkiye’nin yüz yüze bırakıldığı riskleri gösteriyor” diyen Acarer, devamında HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz’ün şu açıklamasını aktardı:

Ön inceleme yeni bitti. Ön otopsi raporuna ilişkin olarak avukat arkadaşlarımız ile görüşme fırsatımız oldu. Detaylı olarak paylaşacaklar. Cinayetin işleniş tarzı cihadist grupların Suriye’de gerçekleştirmiş oldukları cinayet tarzına çok benziyor. Poyraz’ın vücudunda kurşun yaraları dışında başka yaralar da var. İşkence yapılmış ama şu aşamada öldürüldükten önce mi yoksa sonra mı yapıldığını bilemiyoruz. Raporun çıkmasını beklemeliyiz. Cinayetin organize, katilin eğitimli olduğunu görüyoruz.

 

İçimdeki intikam ateşini Barış Atay, Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan, Leyla Zana ve Pervin Buldan'ı öldürerek söndürebileceğimi fark ettim. Bu kişilere ulaşmanın zor olması sebebiyle HDP'nin İzmir'deki binasını öğrendim. Etrafa baktım. İkinci defa gittiğimde üst katındaki İngilizce kursu bahanesiyle binayı gezdim. HDP kapalıydı. İçeriyi göremedim. Telefon numarası vardı. ‘Şerefsizler’ diye kaydettim.Haziranın ilk haftası kursa kaydolmak için gittiğimde HDP'nin kapısı açıktı. Ufak bir oda ve iki üç kişi vardı. Girmedim. Kaç kişi olduğunu öğrenmek için iletişime geçmeye çalıştım. Numara kapalıydı. Ulaşsam, planlı saldırı yapacaktım.

 

İçeriden yetkili birinin çıkmasını istedim. İşkence yaparak öldürme isteği vardı. Rüya ve gerçek ayrımını yitirmiştim. Terörist kanı elime bulaşamaz, temizlemem gerekir diye merdivenden çıktım. Daireler kapalı olduğu için elimi yıkayamadım. Kanın bana ait olduğunu fark edince yıkamaya gerek kalmadı. Ölen kızın fotoğrafını çektim. Fotoğrafı WhatsApp'ın durumunda “Leş 1” yazısı ekleyerek paylaştım. Silahı çantaya koydum. Merdivenlerden indim. Girişte polisler vardı. Teslim oldum. PKK'ya karşı büyük bir nefret besliyorum. Öleni tanımıyorum. Amacım içeri girdiğimde karşıma çıkacak kim varsa öldürmek ve kan kusturmaktı.

"HDP binasında öldürülen Deniz Poyraz'ın otopsi raporunda işkence iddiası" haberi, 28 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 28 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan HDP binasında öldürülen Deniz Poyraz'ın otopsi raporunda işkence iddiası haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP binasında öldürülen Deniz Poyraz'ın otopsi raporunda işkence iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  2. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  3. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  4. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  5. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  6. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  7. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  8. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  9. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  10. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  11. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  12. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  13. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  14. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  15. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  16. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  17. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  18. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  19. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  20. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
Gündem Haberleri