HDP'den 'AKP ile pazarlık' iddialarına yanıt

HDP'den 'AKP ile pazarlık' iddialarına yanıt

HDP'den 'AKP ile pazarlık' iddialarına yanıt HDP Sözcüsü Günay Kubilay, Korkusuz Gazetesi yazarı Ahmet Takan’ın 'sine-i milletin tartışıldığı toplantıdan çıkan deklarasyonun AKP ile yürütüle

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, Korkusuz Gazetesi yazarı Ahmet Takan’ın 'sine-i milletin tartışıldığı toplantıdan çıkan deklarasyonun AKP ile yürütülen pazarlıklar neticesinde belirlendiği' iddialarına yanıt verdi. Kubilay, Takan'ın iddiasının HDP’yi karalamak için siyasi bir komplo olduğunu söyleyerek, "Ahmet Takan’ın anılan yazısı AKP-MHP iktidarının değirmenine hizmet etmekten başka bir amaç taşımıyor" diye belirtti.

Yazılı açıklama yapan Kubilay, Korkusuz Gazetesi yazarı Ahmet Takan’ın köşe yazısına taşıdığı iddiaların “Gazetecilik etiği ve ilkeleriyle bağdaşmadığını ve dayanaktan yoksun” olduğunu savundu.

Kubilay’ın açıklaması şöyle:

Partimiz, 20 Kasım’da Ankara’da bütün seçilmişlerimizle bir araya gelerek AKP-MHP iktidarının partimizin varlığına yönelik sürekli ve sistemli saldırıları karşısında bir deklarasyon açıklamıştır. Korkusuz Gazetesi Yazarı Ahmet Takan, 24 Kasım 2019 tarihli yazısında kamuoyuna açıkladığımız politik tutumumuzun ve yeni dönem siyasetimizin kendi özgür irademizle değil, AKP ile çeşitli pazarlıklar sonucunda alındığına dair iddialarda bulunmuştur.

“KÜRT DÜŞMANLIĞI, HDP KARŞITLIĞI”

Her şeyden önce gazetecilik etiği ve ilkeleriyle bağdaşmayan bu iddia, tamamen dayanaktan yoksundur. Daha önemlisi varlığını Kürt düşmanlığı ve HDP karşıtlığı üzerine inşa etmiş despotik bir iktidarın büyük ortağı ile şu ya da bu düzeyde bir pazarlık iddiası, meşruiyetini bütünüyle yitirmiş AKP-MHP iktidarına yeniden meşruiyet kazandırma çabasından başka bir amaca hizmet etmez.

HDP, radikal demokrasi diye adlandırdığı, kökleri derinlerde olan devrimci demokratik bir mücadele ve direniş geleneğinin sürdürücüsüdür. Bugün Saray rejimi tarafından varlığımıza yöneltilmiş saldırılar karşında neden geri adım atmadığımızı, tarihsel olarak diktatörlüklere, despotik iktidarlara karşı meşru direniş çizgisinden ve mücadele geleneğinden uzak olanlar anlayamaz, mücadele meydanını AKP-MHP iktidarına neden terk etmediğimizi algılayamaz.

“AHMET TAKAN’IN YAZISI KOMPLOYA HİZMET EDİYOR”

Bu akıl, HDP’yi karalamak için çeşitli senaryolar yazıyor, kurulmuş siyasi komploların parçası oluyor, AKP-MHP iktidarının değirmenine su taşımaya devam ediyor. Ahmet Takan’ın anılan yazısı da bu uğursuz siyasi komplo planına hizmet etmekten başka bir amaç taşımıyor.

Biz bu ülkede emekten, barıştan, demokrasiden, özgürlükten, haktan, hukuktan, adaletten yana olan hiç kimsenin HDP’yi karalama amacı taşıyan bu tür yazılara itibar etmeyeceğini umuyor, saygılar sunuyoruz.

"HDP'den 'AKP ile pazarlık' iddialarına yanıt" haberi, 26 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan HDP'den 'AKP ile pazarlık' iddialarına yanıt haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP'den 'AKP ile pazarlık' iddialarına yanıt 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  2. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  3. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  4. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  5. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  6. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  7. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  8. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  9. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  10. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  11. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  12. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  13. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  14. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  15. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  16. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  17. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  18. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  19. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  20. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
Politika Haberleri