HDP’li Bülbül: Alevilerden vergi alıp başka inançlara dağıtıyorsunuz

HDP’li Bülbül: Alevilerden vergi alıp başka inançlara dağıtıyorsunuz

HDP’li Bülbül: Alevilerden vergi alıp başka ... HDP’li Kemal Bülbül, “Yüz kırk beş yıldır Alevi toplumundan vergi alıp başka inançlara dağıtıyorsunuz. Bu, hırsızlıktır; bu, ayıptır; bu, günahtır.” dedi.

 

Halkların Demokratik Partisi Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Meclis Genel Kurulu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesine ilişkin konuştu. Artı Gerçek'te yer alan habere göre 10 Aralık'ta Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde hükümet yetkililerinin de katılacağı bir toplantıda Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun (AABF) kamu tüzel kişiliğinin tanınacağını hatırlatan Bülbül, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a şöyle seslendi: Aleviler Almanya'da tüm inanç grupları gibi kültürel, sosyal, ekonomik haklara sahip olacaklar. Siz böyle bir şey yapmadınız, yapmıyorsunuz, yapmayacaksınız. 3 Haziran 2009'da Alevi açılımı, Kürt açılımı, Roman açılımı başlattınız, ıkındınız sıkındınız, yapamadınız çünkü zihin kabızısınız.”

Bülbül’ün konuşmasından satırbaşları ise şöyle: Sizin, Ahmedi Hani'yle sorununuz nedir? Sizin, belediyelerimiz tarafından sitelerinde yayınlanan Kürtçe ilan ve Kürt diliyle sorununuz nedir? Sizin, Roboski anıtıyla sorununuz nedir? Sizin, Kürt tarihi ve kültürüyle ilgili sorununuz nedir? Sizin, Türkiye'yi bir boydan bir boya kaplayan erenler ve evliyalarla ilgili sorununuz nedir? Alevi inancı hâlâ niye yasaklıdır?”

“YÜZ KIRK BEŞ YILLIK BORCUNUZ VAR BİZE”

“Yüz kırk beş yıllık borcunuz var bize. Yüz kırk beş yıldır Alevi toplumundan vergi alıp başka inançlara dağıtıyorsunuz. Bu, hırsızlıktır; bu, ayıptır; bu, günahtır. Hacı Bektaş Veli dergâhının müze statüsüyle ziyarete açık olduğu devirde aldığınız müze paralarını ne yaptınız? Bunları niye Alevi toplumuna hizmet olarak geri vermiyorsunuz?”

“BİZ MOZAİK DE DEĞİLİZ; ÇİMENTO DA DEĞİLİZ”

“Şu ‘et ve tırnağı’, şu ‘Aleviler ve Kürtler Türkiye'nin çimentosudur’ lafını çöpe atın; biz mozaik de değiliz, çimento da değiliz. Biz, Kürtler ve Aleviler olarak neyiz? Bütün Türkiye haklarıyla kan ve canız; birimiz kandır, öbürü candır. Oynamayın, üstümüze gelmeyin, değerlerimizi katletmeyin; kan giderse can da gider, can giderse siz altında kalırsınız. Ayıptır, günahtır, yazıktır. Bu değerleri yaşatmak varken, bu değerleri bir arada, eşit koşullarda, eşit yurttaşlık anlayışıyla yaşatmak, donatmak, kabul etmek, saygı duymak ve geliştirmek varken sistematik asimilasyon politikasıyla bunu yürütmek ve akabinde de ‘Kürt kardeşlerim, Alevi kardeşlerim’ diyerek güzelleme yapmak ayıptır, utanç vericidir. Biz kimsenin kardeşi değiliz. Biz eşit olmak istiyoruz, biz yurttaş olmak istiyoruz.”

MHP VE HDP ARASINDA TARTIŞMA

Kemal Bülbül’ün konuşmasının ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Kemal Bülbül’ün konuşmasında kin ve nefretten başka bir şey olmadığı iddia etti. Bülbül, “Kimden ne alacağınız var? Hep birlikte Türk milletiyiz, diyorsak burada neyin alacağını kimden tahsil etmeye kalkacaksınız siz?” dedi. Yeniden söz alan Kemal Bülbül ise “Üslubumuz ve konuşma tonumuz hakkında buradan yola çıkarak sert bir konuşma olduğu söyleniyorsa hitabet kemalattandır, kemalatı anlamamak da cehalettendir; bir. İkincisi: Ben çatışmadan değil; beraberlikten, eşit yurttaşlıktan, birlikte Türkiye halklarının eşit yaşamından söz ettim” diyerek yanıt verdi.

“KUZU KUZU DİNLEYECEKSİNİZ”

Muhammed Levent Bülbül ile Kemal Bülbül arasında tartışma uzun süre devam ederken, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da söz alarak MHP’li Bülbül’ün "Sizi dinlemek zorunda değil kimse" sözlerine yanıt verdi. Beştaş, “Hayır efendim, dinleyeceksiniz, kuzu kuzu dinleyeceksiniz! Biz nasıl sizi dinliyorsak siz de dinleyeceksiniz! Biz bu konuşma hakkını Sayın Bülbül'den ya da MHP'den almadık, biz halktan aldık. Halkın verdiği yetkiyle burada bütün milletvekilleri gibi sözümüzü kuruyoruz, kurmaya devam edeceğiz. Öyle bir dünya yok, oradan oturup bizi tehdit edemezler” dedi.

"HDP’li Bülbül: Alevilerden vergi alıp başka inançlara dağıtıyorsunuz" haberi, 08 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 08 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP’li Bülbül: Alevilerden vergi alıp başka inançlara dağıtıyorsunuz haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP’li Bülbül: Alevilerden vergi alıp başka inançlara dağıtıyorsunuz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  2. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  3. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  4. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  5. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  6. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  7. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  8. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  9. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  10. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  11. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  12. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  13. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  14. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  15. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  16. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  17. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  18. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  19. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  20. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
Politika Haberleri