HDP’li Oluç: Cumhurbaşkanlığı seçiminde müzakereye açığız

HDP’li Oluç: Cumhurbaşkanlığı seçiminde müzakereye açığız

HDP’li Oluç: Cumhurbaşkanlığı seçiminde müza... HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Parlamento seçimlerinde bizim kendi ittifakımız var, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise müzakereye açığız” dedi.

HDP'li heyet ile birlikte Muş kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan Oluç burada yaptığı konuşmada, “6’lı masa ile bir ittifakımız yok, yapmayı da düşünmüyoruz. Parlamento seçimlerinde bizim kendi ittifakımız var, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise müzakereye açığız. Müzakere ederlerse konuşuruz, etmezlerse başımızın çaresine bakarız, kendi adayımızı çıkarırız.” ifadesini kullandı.

Muş İl Örgütü'nde de açıklamalarda bulunan Oluç, HDP olmadan hiçbir ittifakın yüzde 50+1’e ulaşmadığını hatırlatarak, “Kimse bizi çantada keklik sanmasın. Öyle bir şey yok. Kimse bizi yok saymaya kalkışmasın. Biz derken sadece HDP’yi kast etmiyoruz. HDP’nin seçmenlerini, Kürt halkını, Türkiye demokrasi güçlerini yok saymaya kalkarsanız bizde sizi görmezden geliriz diyoruz açıkça. Demokratik siyaset açısından sağlıklı olan şey diyalog ve müzakeredir, herkesin birbirine saygı duymasıdır" diye konuştu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, gelecek seçimlerin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Oluç, şöyle devam etti:

“Bizim önemimizin farkındalar. Her iki taraf da farkındadır lakin bunu bir türü kabullenmek istemiyorlar. Cumhur İttifakı, AKP-MHP ittifakı bizi tasfiye etmek için, demokratik siyaseti tasfiye etmek için elinden geleni yapıyor. Kobanî Kumpas Davası'nı çıkardılar. Bu davada arkadaşlarımız için 38’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istiyorlar. Hukuken hiçbir şey yok, tamamen siyasi. Dert ne? Selahattin Demirtaş’ı, Figen Yüksekdağ’ı, Gültan Kışanak’ı, İdris Baluken’i ve diğer bütün arkadaşlarımızı demokratik siyasetten tasfiye etmek. Yetmedi, bir de kapatma davası açtılar. HDP’yi ve HDP’nin bütün kadrolarını demokratik siyasetten tasfiye etmek istiyorlar. Bunları yapan kim? Cumhur İttifakı.

Bu davalar varken dönüp ‘kardeşimsiniz’ dese inanır mısınız, inanmazsınız. Sırf bu değil. Bu iktidar ne yazık ki bu hale geldi. O yüzden ne yapacaklarını da tam bilmiyorlar. Bugüne kadar yaptıklarının kendilerine bir fayda sağlamadığını da görüyorlar. Biz de şunu yapalım: Kürdistan coğrafyasında AKP’ye oy verenler var. Oy verenler bizim düşmanız değil, kardeşlerimiz. Onları bu yanlış durumdan, yanlış politikadan uzaklaştırmak da bizim görevimizdir. Onları o yanlıştan vazgeçirmeliyiz. Bütün bu baskı ve tasfiye çalışmalarına rağmen HDP başarılı bir mücadeleyle, sizlerin desteğiyle bu dönemi başarıyla atlatacaktır."

 

"HDP’li Oluç: Cumhurbaşkanlığı seçiminde müzakereye açığız" haberi, 15 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP’li Oluç: Cumhurbaşkanlığı seçiminde müzakereye açığız haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP’li Oluç: Cumhurbaşkanlığı seçiminde müzakereye açığız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:39 Yasemin Sakallıoğlu'nun doğum günü pastası eleştirildi: Açıklama geldi
  2. 09:35 Horner: Verstappen dominasyonu sonsuza kadar sürmeyecek
  3. 09:28 Ali Yerlikaya paylaştı: 16 ilde operasyon: 63 gözaltı
  4. 09:24 Yusuf Yazıcı'nın evine yine hırsız girdi
  5. 09:20 Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
  6. 09:09 CHP’li Oya Tekin’den Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral’a montajlı fotoğraf yanıtı
  7. 09:05 İzmir'de dehşet: Hastaneyi pompalı tüfekle bastı, 'Katliam yapacağım' dedi
  8. 08:55 Belediye kasası TÜGVA’ya açılmış: Vakıflara rant sağlanmış
  9. 08:51 Timur Soykan: Beşikten mezara vahşet
  10. 08:46 Renault iddialı: Yeni modeller satışları artıracak
  11. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
  12. 08:38 Arif Pişkin “Gaddar”da Adnan Hoca’yı mı canlandıracak?
  13. 08:33 Bakan Bayraktar'dan net açıklama: Yaz saati uygulaması değişecek mi?
  14. 08:28 İstanbul Havalimanı’na "holding" ortak geldi
  15. 08:24 Fatih Erbakan'dan "Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt geldi
  16. 08:16 Çadır skandalında ikinci perde: Kızılay çadırları askere diktirip satmış
  17. 08:13 AK Parti'nin kalesi: Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri tartışma yarattı
  18. 08:08 Cemil Çiçek: Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
  19. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den Marmara ve Ege dahil birçok bölgeye toz uyarısı
  20. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
Politika Haberleri