HDP’li Pervin Buldan: ‘Yarın Kürtlerle el sıkışmak istediğinizde tek bir Kürt bulamayacaksınız’

HDP’li Pervin Buldan: ‘Yarın Kürtlerle el sıkışmak istediğinizde tek bir Kürt bulamayacaksınız’

HDP’li Pervin Buldan: ‘Yarın Kürtlerle el sı... HDP İstanbul İl Örgütü, 3’üncü olağan kongresini ‘Umut ve Cesaretle Örgütlenelim Faşizmi Yenelim’ şiarıyla Küçükçekmece’deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri....

HDP İstanbul İl Örgütü, 3’üncü olağan kongresini ‘Umut ve Cesaretle Örgütlenelim Faşizmi Yenelim’ şiarıyla Küçükçekmece’deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde yaptı. Kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan "Kürt halkının iradesini tanımayan, dikkate almayan hiçbir politikanın başarı şansı yoktur. Yarın el sıkışmak istediğinizde tek bir Kürt bulamayacaksınız" ifadelerini kullandı.

Kongrede açılış konuşmasının ardından söz alan Pervin Buldan, hiçbir zaman zulüm karşısında diz çökmediklerini söyledi. Buldan “Ne yaparlarsa yapsınlar HDP düşmedi, düşmeyecek. Ne yaparlarsa yapsınlar bizler susmadık susmayacağız, ne yaparlarsa yapsınlar diz çökmedik çökmeyeceğiz. Boyun eğmedik eğmeyeceğiz” diye konuştu.

‘SAVAŞA KARŞI ÇIKAN TEK PARTİYİZ’

HDP’nin savaşa karşı çıkan tek parti olduğunu dile getiren Buldan şöyle devam etti: “İşte bu ortak yaşamın birlikte yaşamanın esas gerekçesi ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında çıkan savaşlara karşı çıkmaktır. Bugün HDP savaşa karşı çıkan tek partidir şunu görüyoruz ki Afrin’le başlayıp Kuzey Suriye ile devam eden savaş başladığında karşı çıkan, ses çıkaran tek parti HDP olmuştur. Biz biliyoruz ki ölerek ve öldürerek değil yaşayarak ve yaşatarak her şey mümkündür. Afrin savaşında ve bugün Rojava savaşında Türkiye’nin oraya asker göndermesi, oraya işgal girişimi bu savaşı başlatması kabul edilebilir bir durum değildir.”

‘KÜRTSÜZ BİR DÜNYA İSTİYORLAR’

“Kürtsüz bir dünya yaratmak istiyorlar. Nerede bir Kürt varsa o Kürde nefes aldırmamak istiyorlar. Bunu hem içeride hem dışarıda yapıyorlar. Kuzey Suriye’ye de bunun için gittiklerini biliyoruz. Sandılar ki Suriye’ye gittikleri zaman tüm dünya onları destekleyecek. Sandılar ki Kürtler eski Kürtler, sandılar ki bu coğrafya eski coğrafya. Sandılar ki dünya geçen yüzyıl ki dünya. Sonuç ülkeyi bütün dünyadan tecrit altına soktular. Tıpkı İmralı’da Sayın Öcalan’a uyguladıkları tecrit gibi. Zaman zaman İmralı Adası’na Sayın Öcalan’la avukatları aracılığıyla görüşmeler gerçekleşmiş olsa da bugün Sayın Öcalan üzerinde mutlak bir tecrit olduğunu biliyoruz. 2013 yılında başlayan ve 2015 yılına kadar devam eden barış ve müzakere sürecinde herkes gördü ki bu ülkede müzakere ve diyalogla masa etrafında oturup bütün sorunlar hallolabilecekken, konuşarak, müzakere ederek her sorun çözülebilecekken 2015’te bütün görüşmeleri bitirip Dolmabahçe Mutabakatını yok sayıp Sayın Öcalan üzerindeki tecridi devam ettirerek kendi iktidarlarını ayakta tutmaya çalıştılar. Dolmabahçe Mutabakatı bu ülke için bir şanstı. Dolmabahçe Mutabakatı kabul edilmiş olsaydı yok sayılmasaydı, bugün ne Washington ne de Moskova’da ayrı bir mutabakat imzalanmak zorunda kalınmayacaktı.”

‘KÜRTLER OLMADAN DENKLEM KURULAMAZ’

“Bu coğrafyada Kürtler olmadan hiçbir şekilde bir denge ve denklem artık kurulamaz. Bu gerçeği görmek yerine inkar ve imha politikalarında ısrar edenler sadece Türkiye’nin dışında değil Türkiye’nin içerde değil dışarıda da inkar ve imha politikasını sürdürmeye kararlı gözüküyorlar. Evet, bugün Kürt halkına nefes almayı bile yasaklıyorlar. Kürtsen seçilemezsin, Kürtsen sana adalet hukuk yok. Kürtsen senin seçildiğin belediyeye hırsızları atarım. Kürtsen senin iradeni gasp ederim. Ama buradan sesleniyoruz. Yarın Diyarbakır meydanına, Hakkari meydanına, Van meydanına sandıkları kurun halkımız bir kez daha iradesine sahip çıkacak. Ve sizi bu sefer sadece kayyumlarla değil sizi iktidarınızla beraber sandığa gömmesini iyi bilecektir. Siz zannediyorsunuz ki bu halk eski halk. Kürtler eskiden bunlara göz yumardı. Ama artık Kürtler değişti. Yarın Kürtlerle el sıkışmak istediğinizde tek bir Kürt bulamayacaksınız.”

TEMELLİ: BİN SELAM OLSUN İMRALI’YA

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise konuşmasında “Demokratik ulus, radikal demokrasi mücadelemiz ile ne mutlu yan yana gelişimiz. Bizi yan yana getirene bizi buluşturana bin selam olsun. Bin selam olsun İmralı’ya, bin selam olsun Sayın Öcalan’a, bin selam olsun İmralı’ya” dedi. Temelli şöyle devam etti: “AKP-MHP faşist bloğunun dayattığı bir tekçi rejim var. Bir Erdoğan rejimi var. Bugün bu rejim her türlü zulmü şiddet ile savaş politikaları ile saldırmaya devam ediyor. Kürt düşmanlığından beslenmeye devam ediyor. Kürt halkına halklarımıza her türlü şiddeti savaş politikalarını reva görüyor. Bugün Suriye’de yaşananlar tam da bunun sonucudur. Suriye’de siyasi çözümün yolunun açılması gerek. Bunun da yegane yolu oradaki halkların, başta Kürt halkı olmak üzere siyasal haklarına saygı duymakla mümkündür. Suriye’de siyasi çözümün yolu demokratik anayasa yapım sürecinden geçer. Ki anayasa yapım sürecinde eğer Suriye Demokratik Meclisleri yoksa oradan çözüm çıkmaz.”

‘İSTANBUL’A KAYYIM ATAMAYA HAZIRLANIYORLAR’

“Kayyımla talan, yolsuzluk, her türlü rüşvet ve o yerel ekonomi, halkın ekonomik kaynakları gasp edilmeye devam ediliyor. Kayyımla halkın iradesi yok sayılmaya devam ediliyor. Belediye başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi tutukluyorlar. Bir suçları yok. Uydurulmuş fezlekeler var. Dertleri belediyelerimizi gasp etmek. O kaynakları ele geçirmek. Kürt halkının iradesini yok saymak. Bu siyasi bir kırımdır, bunu kabul etmiyoruz. Bütün arkadaşlarımız bir an önce görevlerine dönmelidir. Kayyıma sessiz kalmamak gerekiyor. Sessiz kalırsanız bir virüs gibi her yere yayılır. Bugün İstanbul’a İstanbul Boğazı’na kayyım atamaya hazırlanıyorlar. Dün de söyledik, kayyımlara sessiz kalırsanız bu faşist iktidar gelir kapınızı çalar. Bize soruyorlar pişman mısınız? 31 Mart’taki 23 Haziran seçimlerindeki stratejinizden pişman mısınız? Hayır, pişman değiliz.”

Yapılan konuşmaların ardından Faaliyet Raporu ve Mali Raporlar okundu. Raporların ardından tek liste ile seçime gidildi. HDP İstanbul İl eş başkalığına Elif Bulut ve Erdal Avcı seçildi. (Kaynak: MA)

"HDP’li Pervin Buldan: ‘Yarın Kürtlerle el sıkışmak istediğinizde tek bir Kürt bulamayacaksınız’" haberi, 03 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan HDP’li Pervin Buldan: ‘Yarın Kürtlerle el sıkışmak istediğinizde tek bir Kürt bulamayacaksınız’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP’li Pervin Buldan: ‘Yarın Kürtlerle el sıkışmak istediğinizde tek bir Kürt bulamayacaksınız’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  2. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  3. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  4. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  5. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  6. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  7. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  8. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  9. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  10. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  11. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  12. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  13. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  14. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  15. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  16. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  17. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  18. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  19. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  20. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
Politika Haberleri