HDP’li Temelli: ‘Ateşkes demeyin’ diyorlar, çay molası mı diyeceğiz?

HDP’li Temelli: ‘Ateşkes demeyin’ diyorlar, çay molası mı diyeceğiz?

HDP’li Temelli: ‘Ateşkes demeyin’ diyorlar, ... Suriye'nin kuzeyinde güvenlik hattı oluşturulmasına ilişkin ABD ile Türkiye arasında yapılan anlaşmanın çözüm olmadığını ifade eden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Savaştınız, kaybettiniz, ateşkes imzaladınız....

Suriye'nin kuzeyinde güvenlik hattı oluşturulmasına ilişkin ABD ile Türkiye arasında yapılan anlaşmanın çözüm olmadığını ifade eden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Savaştınız, kaybettiniz, ateşkes imzaladınız. 'Ateşkes demeyin' diyorlar. Çay molası mı diyeceğiz?" dedi. Temelli, Kürtlerin olmadığı bir anlaşmaya anlaşma denemeyeceğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, ABD ile Türkiye arasında Suriye’nin kuzeyinde ‘güvenli bölge’ kurulmasına ilişkin anlaşmanın ülkeyi daha büyük felakete sürükleyeceğini söyledi.

Van’da HDP’nin 7’nci kuruluş yılı etkinliğine katılan Temelli ile milletvekillerinin katılımıyla yapılmak istenen açıklama polis tarafından engellendi. Uzun süren tartışmalarından ardından Temelli, HDP İpekyolu İlçe Örgütü önünde açıklama yaptı.

‘ABLUKA İKTİDAR İÇİN UTANÇ VESİLESİ’

Polis ablukasındaki fotoğrafların Türkiye ve bu iktidar açısından bir utanç vesilesi olduğunu ifade eden Temelli, “Ama iktidar utanmıyor, artık yüz kalmamış, hiçbir şeyden utanmıyor. Bütün bu görüntüyü içine sindirebiliyor. Bugün burada kamu görevi yapmakla yükümlü olanlar kanuna karşı bir icraat gerçekleştiriyorlar. Kamu görevlileri yasalara uymak zorunda ve iktidarın ve talimatıyla hareket edemezler. Dolayısıyla bugün burada kamu görevlilerinin hepsi suç işlemiştir. Bu suçun hesabını da mutlaka vereceklerdir” dedi.

‘SAVAŞA SAVAŞ DENİR’

İktidarın savaşta ısrar ettiğini ifade eden Temelli, konuşmasına şöyle devam etti: “Diyorlar ki ‘savaş demeyin’. Buradan söylüyoruz savaşa savaş denir. Ordunun hepsi şu an sınırda. Yine ordunun üçte biri Suriye’ye girmiş. Bunların akıl fikirleri işgal. Efrin’de yaptıkları gibi ‘savaş, işgal’ demeyin diyorlar. Sen fetih diyorsun, cuma hutbelerinde fetih suresini okutuyorsun. Peki buna ne diyeceğiz. Kendisi zaten savaş olduğunu itiraf etmiş. Şu an yapılan ateşkese de ‘ateşkes demeyin’ diyorlar. Peki ne diyeceğiz? Çay molası mı diyeceğiz? Ateşkes işte. Savaştınız, kaybettiniz, ateşkes imzaladınız. Hem de önünüze bir mektup kondu ve o utancı da bu ülkeye yaşattınız. Bu ülkenin cumhurbaşkanına böyle hitap eden bir Amerika Devlet Başkanı var. O ayrı bir zevzek, bu ayrı bir zevzek. Evet ülkenin düştüğü durum budur.”

‘KÜRTLER YOKSA ONA ANLAŞMA DENMEZ’

“Bu savaşla yüz binlerce insan yerinden yurdundan edildi. Bugün IŞİD çetesi denen o selefi, katil grup ipini koparmış durumda. Nereye gittikleri belli değil. Selefi bir halk oluşturacaklar, orada inşaat yapacaklar, adına tampon bölge dedikleri bir güvenlik hattı oluşturacaklarmış. Hayır! Bu çözüm değil. Bu ülkeyi daha büyük felakete sürükler. Bu Suriye’de çözümsüzlüğün dayatılmasıdır. Çözümün yolu Kürtlerle barışmaktan geçer. Kürt meselesi küresel bir meseledir ve ancak taraflarıyla çözersiniz. ‘Anlaşma yaptık’ diyorlar. Kimle neyin anlaşmasını yapıyorsunuz. O anlaşmada Kürtler yoksa, Suriye halkları yoksa ona anlaşma denmez. Ona günü kurtarmak, ortaya çıkan rezaletin üstünü örtmek denir. Kürt halkı kazanacak. Türkiye ve Suriye halkları kazanacak.”

"HDP’li Temelli: ‘Ateşkes demeyin’ diyorlar, çay molası mı diyeceğiz?" haberi, 18 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan HDP’li Temelli: ‘Ateşkes demeyin’ diyorlar, çay molası mı diyeceğiz? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP’li Temelli: ‘Ateşkes demeyin’ diyorlar, çay molası mı diyeceğiz? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 14:03 Duracell ve Doğa Koleji İş Birliğiyle Atık Pil Toplama Kampanyası: Battery Friend Forever
    2. 14:00 Cübbeli Ahmet'ten şeyh açıklaması geldi: İsmailağa Cemaati'nde 'Post'a kim oturacak?
    3. 13:59 Derbide Taraftar Dehşeti! O Yıldız Futbolcunun Başına Bıçak Denk Geldi!!
    4. 13:58 Hazine İki Tahvil İhalesiyle Toplamda 31.7 Milyar TL Borçlandı
    5. 13:50 Halil Umut Meler, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yer alacak!
    6. 13:31 Balıkesir'de Mahzen-31 Operasyonuyla 8 Şüpheli Yakalandı!
    7. 13:20 İsrail Ordusunun Batı Şeria'ya Baskını
    8. 13:16 Balıkesir'in Büyüleyici Köyleri: Doğanın ve Tarihin İç İçe Geçtiği Bir Tatil Deneyimi
    9. 13:13 Savaşın Masum Kurbanı: Gazze'de Bir Anne, Bir Bebek ve Yürek Burkan Dram
    10. 13:10 Netflix Türkiye'nin kararı şaşırttı: Ferzan Özpetek'in filmi neden yayınlanmadı?
    11. 13:09 Elektrikli Araçlar: Sektördeki Yükseliş ve Rekabetin Getirdiği Heyecan
    12. 13:08 Tasarruf çabaları boşa mı gidiyor? Kamuda kiralık araçlara ödenen rakamlar dudak uçuklattı
    13. 13:06 Doğal Şifa Deposu: Sarımsak ve Limon Kürüyle Sağlıklı Yaşam!
    14. 13:03 Türkiye ve Irak Arasında İmzalanan 26 Anlaşma: Bağdat Ziyaretinin Önemli Sonuçları
    15. 13:00 ABD'de Ölü Bulunan Yağmur Taktaş, Son Yolculuğuna Uğurlandı
    16. 12:57 Tahinin Sağlıkta Yeni Kahramanı: Canan Karatay'ın Önerisiyle Keşfedilen Mucizevi Faydaları!
    17. 12:54 Sosyal Medyada Altın ve Parayla Dolu Oda Görüntüleri: "Oturduğum Yerde Haftalık Kazancım"
    18. 12:53 Bu Nadir Ürünün Fiyatı Rekor Kırdı: Tazesi 1500 Lira, Kurutulmuşu 10 Bin Liraya Satılıyor!
    19. 12:52 Evde Sirke Kullanarak Pirinci Karıncalardan Temizlemenin Kolay Yolu!
    20. 12:48 Bulaşık Makinenizin Ferah Kokması İçin Pratik Çözüm
    Politika Haberleri