Hep iktidar Erdoğan, hep 'Müjde'li Erdoğan

Hep iktidar Erdoğan, hep 'Müjde'li Erdoğan

Hep iktidar Erdoğan, hep 'Müjde'li Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına şimdiden inanıyorum” ifadelerini kullanarak Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunduğunu ve 2023'te vatandaşın kullanımına sunulacağını açıkladı.

Arda Ormancı/ ABC Gazetesi

Türkiye ekonomisi uzun zamandır iyi yönde ilerlemiyor. TL yabancı para birimleri karşısında düzenli olarak değer kaybederken, iç ve dış piyasada ekonomi dara girmiş durumda. 2020 sonu itibariyle de göstergeler daha büyük bir sıkışmayı işaret ediyor.

İç siyasette, anket şirketlerine göre, AKP oy oranı olarak tarihinin en düşük dönemini yaşarken yeni kurulan partiler AKP seçmenlerinden yavaş yavaş oy alıp kendi ceplerini doldurmaya başladı. Dış siyasette ise diplomatik argümanlarının hemen hepsi tükenen AKP hükümetinin tek dostu artık ‘para katamayan’ Katar olarak görünüyor.

Bu sıkışma ve daralma durumunda AKP hükümeti içerisinde bulunduğu hiçbir krizde sorumluluk almayan bir tavır sergileyerek seçmenine yönelik ‘üst akıl, faiz lobisi’ argümanlarını kullanıp Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu kim olduğu tam olarak belli olmayan ‘dış güçler’in etkisi olarak açıklamaya çalışıyor.

‘Dış Güçler’in etkisiz kaldığı noktada ise devreye ‘müjde’ler girmekte. Daha önce bu müjdelerle uzun vadeli gündem oluşturup seçmenini elde tutmayı başarıyordu. Ancak son yıllarda bu ‘müjde’ler o kadar da uzun vadeli olmamakta. Yollar, hastaneler, köprüler teker teker kahramanlık destanı olarak anlatılıyor ve ‘milli duruş’ vurgusu yapılıyor olsa da ışığını çabuk kaybeden bu ‘müjde’ler artık AKP seçmenine eskisi kadar uzun vadeli etki etmiyor. İşte bu müjdelere şimdi bir de doğalgaz eklendi.

Hep seçim, hep ‘müjde’!

Özellikle enerjiyle ilgili (petrol, doğalgaz) ‘müjde’lerinin çıkış tarihlerine baktığımız zaman hep bir seçim vakti yakınlığı görüyoruz.  Seçim yaklaşınca ortaya çıkan bu ‘müjdeler’den genellikle bir daha haber alamıyoruz..

  1. Hürriyet: Akçakoca’da Doğalgaz Bulundu (9 Eylül 2004)

Yerel seçimleden hemen sonra açıklanan Akçakoca’da doğalgaz bulunduğuna dair haber Hürriyet Gazetesi’nde yer almış, haberde yıl sonuna kadar ciddi yatırımlar olacağı yönünde bilgi olsa da 2007 Genel Seçimleri’nin hemen öncesine kadar kendisinden haber alınamamış.


Haber şu şekilde:

Akçakoca açıklarında doğalgaz bulundu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Osman Saim Dinç Akçakoca açıklarında yapılan sondaj sonucu, Karadeniz’in ilk ekonomik ve ticari doğalgaz keşfini yaptıklarını açıkladı. Yıl sonuna kadar ciddi yatırımlar yapılarak, doğalgaz çıkartılacak.

  1. DHA: Akçakoca’da Doğalgazdan Sonra Petrol Umudu (26 Kasım 2006)


DHA’nın geçtiği ve yine Hürriyet’te yer alan habere göre; 26 Kasım 2006’da Akçakoca’dan haber geliyor, Cumhurbaşkanı’nın da seçileceği 22 Temmuz 2007’deki Genel Seçimler’den sadece 8 ay önce. Haberde, doğalgaz üretim tesisinin bitmek üzere olduğunu hatta daha derinlerde petrol bulunmasından emin olunduğundan bahsediliyor.

Haber şu şekilde:

TPAO Üretim Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Kul, Türkiye’nin ilk doğalgaz üretim tesisinde sona doğru gelindiğini, açıklarda ve daha derinlerde petrol bulacaklarından emin olduklarını söyledi.

Türkiye Akçakoca’dan gelen gazı kullanıyor!

  1. AA: Karadeniz Doğalgazı Devreye Girdi (20 Mayıs 2007)

AA’nın geçtiği habere göre Karadeniz doğalgazı 20 Mayıs 2007’de devreye giriyor, evlerde kullanılabilir oluyor. Seçimlerden tam 2 ay 2 gün önce..

Hürriyet’te yer alan haber şu şekilde:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Akçakoca açıklarında çıkartılan doğalgazın Türkiye’de konutlarda tüketilen gazın onda birini karşılayabildiğini söyledi.

 

Cumhurbaşkanlığı Seçimi sırasında müjdeli haber!

 

  1. Sabah: Karadeniz’de Petrol Ağa Takıldı (26 Ağustos 2007)

 

Sabah’ın haberi 21 Ekim 2007 Referandumu’ndan tam 1 ay 5 gün önce yayımlanmış. Muharrem Sarıkaya’nın yazısına göre haber Cumhurbaşkanlığı Seçimleri sırasında geliyor. Habere göre, Enerji Bakanı Hilmi Güler ‘müjde’yi vermiş.

Haber şu şekilde:

Müjdeli haber önceki gün Meclis’te Cumhurbaşkanlığı 2. Tur oylaması yapılırken geldi. Muharrem Sarıkaya, Enerji Bakanı Hilmi Güler’in verdiği müjdeli haberi yazdı.

 

  1. Sabah: Sakarya’da Doğalgaz Bulundu! (15 Mayıs 2009)

29 Mart 2009 Yerel seçimlerinde büyük zafer kazanan AKP, seçimlerden hemen 2 ay sonra ‘müjde’yi de açıklıyor. Daha önce Akçakoca’da bulunan doğalgazın olduğu hatta yeni bir doğalgaz rezervi için sondaj çalışması başlatılıyor.

Haber şu şekilde:

Kaynarca ilçesinde, TPO tarafından yapılan sismik araştırmalar sonrasında bölgede doğalgaza rastlanınca sondaj çalışması başlatıldı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı bir süre önce Karadeniz Akçakoca açıklarında doğalgaz bulunması üzerinde aynı hat boyunda araştırma yaptı.

 

  1. AA: Yeni Doğalgaz Rezervi Bulundu! (17 Haziran 2010)

AA’nın geçtiği yeni rezerv haberi de Batı Karadeniz’den. Tarihler 17 Haziran 2010’u gösterirken, 12 Eylül 2010 Referandumu’ndan yaklaşık 3 ay önce bu sefer Akçakoca’nın 14 km açığından geliyor haber.

Habertürk’te yayınlanan haber şu şekilde:

TPAO’nun Batı Karadeniz açıklarında sürdürdüğü doğalgaz arama çalışmaları sırasında 1600 metre derinlikte yeni rezerv bulunduğu bildirildi. Akçakoca sahilinin yaklaşık 14 km açığında, denizin 100 metre derinliğinde yeni bir kuyu açılarak sondaj çalışması başlatıldı.

 

  1. AA: TPAO’dan Sevindiren Akçakoca Açıklaması (29 Mart 2011)

AA’nın geçtiği haber 12 Mart 2011 Genel Seçimleri’nden yaklaşık 3 ay önce yayımlanmış. Habere göre, TPAO Üretim Daire Başkan Yardımcısı ‘müjde’yi veriyor. ‘Müjde’ günlük 600bin metreküp doğalgaz üretimi.

Haber şu şekilde:

TPAO’dan Akçakoca’daki üretim platformuyla ilgili güzel haber geldi. Üretim Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Kul, Düzce’nin Akçakoca ilçesi açıklarındaki 4’üncü doğalgaz üretim platformunun devreye girmesiyle günlük 250bin metreküp olan doğalgaz üretimlerinin 600bin metreküpe çıktığını söyledi.

 

  1. A Haber: Petrol Bulduk Ama Çıkaramıyoruz (25 Ağustos 2012)

A Haber’in haberine göre, dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Hakkari’de petrol var ama ‘terör’ yüzünden çıkartamıyoruz diyor.

Haber şu şekilde:

Hakkari’de Petrol müjdesi. Akçakoca açıklarındaki doğalgaz platformunda incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hakkari civarlarında önemli miktarda petrol bulgusuna ulaştıklarını kaydetti. Yıldız, “Ancak hem özel sektör hem de TPAO petrolü terör nedeniyle aramaya başlayamadı” dedi.

 

  1. Milliyet: Karadeniz, Petrol ve Doğalgazda Yeni merkez! (10 Mart 2013)

Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı için aday olmadan yaklaşık 1 sene 4 ay önce Karadeniz’de ciddi rezervler olduğuna dair Milliyet haberi. Haber geçmiş yıllarda verilen ‘müjde’ler sanki yokmuş ve Karadeniz yeni bir keşifmiş gibi anlatıyor.

Haber şu şekilde:

Enerji savaşlarının yeni merkezi Karadeniz oluyor. Exxon-Mobil, Shell, Chevron, Total, OMV, Rosneft, Petrobras ve Repsol gibi küresel oyuncuların bölgeye akın etmesi “Karadeniz’de ciddi petrol ve doğalgaz rezervi” olduğuna dair tezleri güçlendiriyor.

 

 

  1. A Haber: Tekirdağ’da 20 Trilyon Metreküp Doğalgaz Rezervi Bulundu (3 Mayıs 2019)

A Haberin ‘müjde’sine göre, Kanadalı bir şirket 20 trilyon metreküplük rezerv buldu Tekirdağ’da.  Yeni ‘Müjde’nin tam 60 katı olan bu rezerv için A Haber canlı yayın bile yaptı. Haber 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra 23 Haziran 2019’da yenilenen İstanbul Seçimleri’nden hemen önce geldi.

Haberde, “Tekirdağ'da doğalgaz rezervi bulundu. Kapaklı ilçesinde bulunan 20 trilyon metreküp doğalgaz rezervi bulundu. Kanadalı şirketin yaptığı sondaj çalışması ile yaklaşık 3 buçuk milyar varil petrole eş değer miktarda doğalgaz rezervi bulunduğu duyuruldu.” denildi.

 

  1. Yeni Şafak: Trakya’da İkinci Müjde: Yeni Rezerv Bulundu! (27 Mayıs 2019)

Yeni Şafak Gazetesi, Trakya’da daha önce açıklanan ve ‘müjde’nin yaklaşık 60 katı olduğu söylenen doğalgaz rezervinden sonra yeni bir rezerv bulunduğunu iddia etti. Haber, 23 Haziran 2019 İstanbul Seçimleri’ne bir aydan kısa süre varken yayımlandı.

Haberde, “Trakya’da, doğalgaz rezervi bulunmasının ardından bölgeden bir müjdeli haber daha geldi. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’ne bağlı taşeron firma tarafından bir süredir Tekirdağ’ın Kapaklı ve Saray ilçelerinde süren kömür rezervi arama çalışmaları sonuç verdi.” denildi.

 

  1. Haber7.com: Bakan Dönmez: Akçakoca’da Bir Doğalgaz Keşfi Oldu! (28 Haziran 2020)

Haber7.com, haber sitesinde bulunan habere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Trabzon Akçakoca açıklarında doğalgaz keşfi olduğunu açıkladı. Bu kuyu ‘müjde’ idi. “Erken veya Baskın Seçim olur mu?” tartışmaları arasında düştü haber.

Habere göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Türkiye Petrolleri’nin kendi sondajıyla Akçakoca’da bir doğalgaz keşfi oldu. Rezerv yakaladılar. Üretim de yapılıyor. Batı Karadeniz tarafında böyle bir keşfimiz ve üretimimiz var. Karadeniz’den o açıdan biraz daha ümitliyiz” dedi.

 

Erdoğan iktidarı bu konuda yalnız değil!

Deniz Zeyrek, 21 Ağustos 2020’de Sözcü’de yazdığı köşe yazısında 3 Mayıs 1940 tarihinden bir haber paylaşıyor;

  1. Cumhuriyet: Başvekilin Müjdesi! (3 Mayıs 1940)

Zeyrek yazısında şunları söylüyor:

Aşağıda, Cumhuriyet Gazetesi’nin 3 Mayıs 1940 tarihli nüshasından bir kupür var. Başbakan Dr. Refik Saydam’ın Batman’daki ilk petrol kuyusunu ziyareti ve Raman Dağı’ndaki vaziyet petrol sahasının tezahürüdür sözleri gazete tarafından “Başvekilin Müjdesi” başlığıyla haberleştirilmişti.

Zeyrek yazısının devamında bu açıklamaların devamında 24 Temmuz 1939’da açılan Raman-1 kuyusundan ve bin 48 metre derinlikte petrol çıkarılmaya başlanmasından bahsederken kuyunun diğer ‘müjde’ler gibi 1944’de kapandığını yazıyor. Raman-1’den sonraki 6 kuyunun da yine 1944’te kapandığını yazan Zeyrek esas mucizenin tepeye yakın noktada Raman-8 kuyusunda gerçekleştiğini ve 70 yıl çalışan ‘Emektar’ isimli bu kuyunun bu sürede 1 milyon varilden fazla üretim yaptığını ancak bunun bugünkü Türkiye’nin yalnızca bir günlük ihtiyacını karşıladığını dile getirdi.

 

  1. Yeni Sabah: Trakya’da zengin petrol bulundu! (2 Ocak 1957)

Adnan Menderes’in Başbakan olduğu yıllarda 27 Ekim 1957’deki Genel Seçimler’den hemen 8 buçuk ay önce Trakya’da petrol bulunduğu haberi Yeni Sabah Gazetesi’nde yayınlandı.

Bölgede araştırma yapan mütehassıs “Petrol kalite bakımından da çok yüksektir” dedi. Mayısta sondaj kuleleri faaliyete geçiyor.

"Hep iktidar Erdoğan, hep 'Müjde'li Erdoğan" haberi, 24 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 25 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Hep iktidar Erdoğan, hep 'Müjde'li Erdoğan haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hep iktidar Erdoğan, hep 'Müjde'li Erdoğan 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Politika Haberleri