Herkes can derdinde, onlar rant: AOÇ arazisine kaçak düğün salonu

Herkes can derdinde, onlar rant: AOÇ arazisine kaçak düğün salonu

Herkes can derdinde, onlar rant: AOÇ arazisi... Atatürk Orman Çiftliği'nde 343 bin metrekarelik bir alana peyzaj düzenlemesi adı altında düğün salonu yapıldığı ortaya çıktı.

Tüm Türkiye koronavirüs gündemine kitlenmişken, Atatürk Orman Çiftliği'nde 343 bin metrekarelik bir alana peyzaj düzenlemesi adı altında düğün salonu yapıldığı ortaya çıktı. Konuya ilişkin konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş, "Virüs fırsatçıları iş başında, herkes can derdinde onlar rant ve talan" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Atatürk Orman Çiftliği’nde kiralanan 343 bin metrekarelik bir alana peyzaj düzenlemesi adı altında düğün salonu yapıldığını açıkladı. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Virüs fırsatçıları iş başında, herkes can derdinde onlar rant ve talan, Kültür Bakanlığı Koruma Kurulu ve Çevre Şehircilik il Müdürlüğü Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanan projelerle ilgili kararları yargıya taşıyacağız” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Pusay Turizm Lojistik Sağlık Gıda LTD ŞTİ’ne kiraya verilen 343 bin 928 metrekarelik Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) alanında çok amaçlı salon adı altında düğün salonu ve restoran olarak kullanılabilecek bir düzenleme yapıldığını açıkladı.

'YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER'

2 bin 471 metrekare kapalı alan olmak üzere, 638 metrekare sundurma ve açık alanla birlikte 38 bin metrekarelik alanda şirketin “botanik parkı peyzaj düzenlemesi yapıyoruz” dediğini fakat düğün salonu yaptığını belirten Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Ülkemizin Covid -19’la mücadele etmeye çalıştığı şu dönemde, hala rant ve talan peşinde olanlar, ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün halkına emanet ettiği toprakları, yapılaşmaya ve ticarete açanlar, yargı önünde hesabını vereceklerdir” dedi.

Açıklamasında “Virüs fırsatçıları iş başında, herkes can derdinde onlar rant ve talan, Kültür Bakanlığı Koruma Kurulu ve Çevre Şehircilik il Müdürlüğü Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanan projelerle ilgili kararları yargıya taşıyacağız” ifadelerine yer veren Candan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Etimesgut Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, koruma kuruluna sunulan projelere şerh koymuşlardır. Bu açılacak davada elimizi güçlendirecektir. Atatürk Orman Çiftliği kanuna göre, Atatürk’ün şartlı bağışı ve vasiyetine aykırı tüm kullanımlar suçtur. 1.derece doğal sit alanı olan 344 bin metrekare alanda çiftliğin kuruluş döneminden kalan yapılarda bulunmakta. Kaçak saray yerleşkesine 953 metre uzaklıkta yapılmak istenen Park Beştepe projesi hukuka, vasiyete ve şartlı bağışa aykırıdır. Kararları yargıya taşıyor, şu zor günlerde hala Atatürk’ün emaneti AOÇ’yi talan etme projelerini aklından çıkartmayanları da halkımızın vicdanına sevk ediyoruz.” (GazeteDuvar)

"Herkes can derdinde, onlar rant: AOÇ arazisine kaçak düğün salonu" haberi, 20 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Herkes can derdinde, onlar rant: AOÇ arazisine kaçak düğün salonu haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Herkes can derdinde, onlar rant: AOÇ arazisine kaçak düğün salonu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:53 Arka Sokaklar Kadrosuna Bir Yıldız Oyuncu Daha!
  2. 15:31 Pelle Duveblad: Irak'tan Bisikletle Diyarbakır'a Unutulmaz Bir Yolculuk
  3. 15:25 Boeing'in Tedarikçisi Spirit AeroSystems'te Ciddi Kalite Kusurları İddiaları
  4. 15:21 41 Işık Yılı Uzaklıkta 'Süper Dünya' Keşfedildi
  5. 15:17 Nikola Jokic, Üçüncü MVP Ödülüyle NBA Tarihine İsim Yazdırdı
  6. 15:13 NASA'nın Psyche Uzay Aracı: Uzaydan Dünya'ya Lazer İletişimiyle Çığır Açıyor
  7. 15:08 Dış Ticaret Haddi Yükseldi, İhracat ve İthalat Miktarlarında Düşüş Devam Ediyor
  8. 15:07 THY'den Jose Mourinho'lu o reklam, gösterildi!
  9. 15:05 Kayserispor'a FIFA'dan Transfer Yasağı: Kurallara Uyum İhlali
  10. 15:00 ABD'de Ticari Ham Petrol Stokları Düşerken Üretim Azaldı
  11. 14:54 Özhaseki: Hatay'daki Deprem Sonrası İnşaat Çalışmaları ve Kentsel Dönüşüm Hakkında Açıklamalar
  12. 14:46 Real Madrid Bayern Münih Maçında Tartışmalı Ofsayt Kararı
  13. 14:41 İlk Kez Uygulanan Gen Tedavisiyle Opal Sandy İşitme Duyusunu Kazandı
  14. 14:37 Mahant Amar Bharti: Dünya Barışı İçin Sonsuz Kararlılık
  15. 14:26 Ergin Ataman'ın Panathinaikos'taki Zaferi: Yunan Basketbolunda Devrim!
  16. 14:16 Britanya, Rusya'nın "Kötü Niyetli Faaliyetleri"ne Karşı Sert Tedbirler Alıyor
  17. 14:11 Ogün Şanlısoy, 'Gelgit' Albümüyle Dorock XL Kadıköy'de Unutulmaz Bir Lansman Konseri Verdi
  18. 14:07 Apple, Yeni iPad Modellerinde Şarj Adaptörünü Kutudan Çıkarıyor
  19. 14:02 Amsterdam'da Binlerce Ayakkabı, İsrail'in Gazze Saldırılarına Tepki Olarak Bırakıldı
  20. 13:57 TFF Başkanı Büyükekşi: Türkiye, 2024 Avrupa Şampiyonası'na Umutsuz Bakmıyor
Haberleri