Hilal Kaplan: 'Boğaziçi oligarşisi yıkılacak, yerine çoğulcu, demokratik buralı bir yapı kurulacak'

Hilal Kaplan: 'Boğaziçi oligarşisi yıkılacak, yerine çoğulcu, demokratik buralı bir yapı kurulacak'

Hilal Kaplan: 'Boğaziçi oligarşisi yıkılacak... Geçtiğimiz günlerde HaberTurk canlı yayınından kovulan ve Pelikan Grubu'na yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan, Boğaziçi Üniversitesi'ne ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Geçtiğimiz günlerde HaberTurk canlı yayınından kovulan ve Pelikan Grubu'na yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan, Boğaziçi Üniversitesi'ne ilişkin bir yazı kaleme aldı.

'Boğaziçi, Amerikan etkisinden arınırken' başlıklı yazısında Kaplan, Boğaziçi'nde 1971'e kadar ABD'li rektörlerin, aradan geçen 40 yılda ise 'kapalı devre işleyen belirli bir zümrenin, aslında oligarşik ama sözde demokratik yollarla üniversiteyi yönettiğini' yazdı. 

''O ÖZGÜRLÜK İMAJI YIKILMADI'

''Yüzük hep o elit zümrenin tekelinde kalacak şekilde el değiştirdi. 'Demokratik üniversite anılarım' yazımda kendi kişisel tarihimden örneklerle anlatmaya çalışmıştım'' ifadelerini kullanan Kaplan, ''Her oligarşik yapıda olduğu gibi hesap verilebilirliğin en az, imaj yönetiminin en zirve olduğu bu yönetimler boyunca başörtüsü yasağı gibi nice antidemokratik uygulama hayata geçirildi ama o 'özgürlük' imajı yıkılamadı'' ifadelerine yazısında yer verdi. 

Kaplan şöyle devam etti: ''PKK'nın kuruluş yıldönümünün halaylar eşliğinde kutlandığı ama Afrin Zaferi'ni kutlayanlardan İslami STK'lar adına stant açanlara dek millî güçlere atışın serbest olduğu bir düzendi bu."

''MELİH BULU ATAMASI YASAL''

Erdoğan'ın Melih Bulu'yu rektör olarak atamasının yasal olduğunu öne süren Kaplan, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yasal yollardan rektör atamasına karşı çıkış, bu steril işleyişi bozacağı içindir. Maalesef İslam'ın önerdiği bakış açısına değil de liberal mantralara kendini kaptıran bir kısım Boğaziçili dindar öğrenci de bu furyaya destek oldu''  diyerek, atanan rektörü savundu. 

''DİNDAR ÖĞRENCİLER, TEHDİT EDİLDİ, FİŞLENDİ''

Kabe fotoğraflarının yere serildiği iddialarına da yazısında yer ver Kaplan, "Olsun, tek ve esas yoldaşlarının, kardeşlerinin kim olduğunu hayat zaten onlara gösterdi. Çünkü aradan daha bir ay geçmeden okulun ortasında Kâbe'nin temsilinin nasıl ayaklar altına alındığına şahitlik ettiler. Bir kısım Boğaziçili öğrenci ise söz konusu pisliğin bir sanat eseri olduğunu, bunu sergilemenin demokratik hak olduğunu iddia ediyor. Acaba aşağılanan simge bir haç, eşcinsel siyasetin simgesi gökkuşağı ya da Atatürk figürü olsaydı aynı tepkileri verecekler miydi; merak konusu'' ifadelerini kullandı.

Kabe fotoğrafının iddialarını 'dindar' öğrencilerin çıkardığını ileri süren Kaplan, ayrıca söz konusu 'dindar' öğrencilerin fişlendiklerini de ''Kaldı ki sadece o pisliği sanat diye sergilemekle de kalmadılar; bunu ifşa eden dindar öğrencileri de isimleri ve bölümleriyle birlikte fişledikleri dosyaları paylaştılar. Hocalarına 'Bunlar cihatçı' diye yazarak jurnallediler. Bunun üzerine harekete geçen dindar öğrenciler, bu hedef gösterme ve linç kampanyasını deşifre ettiler'' sözleri ile iddia etti.

Kaplan, ''Kampüste rahat yürüyemeyeceklerinden tutun kasap satırıyla saldıracağını söyleyene, 'potansiyel canlı bomba' olduklarını iddia edenden yurt dışına başvurdukları okulları takip edip engelleyeceğini söyleyenlere değin ne ararsanız vardı. Kimse Boğaziçili dindar öğrencileri yalnız sanmak gibi bir yanılgıya düşmez umarım'' diye devam etti.

MUHALEFETİN YAKLAŞIMINA DEĞİNDİ

Son olarak muhalefetin yaşanan gelişmelere ilişkin yaklaşımına yazısında yer veren Kaplan, şöyle yazdı: ''Ana muhalefetten de çelişkili sözler sâdır oldu: CHP'li Faik Öztrak, 'Bu alçak provokasyonu kınıyoruz' diye açıklama yaparken, dengeyi sağlamak için CHP'li Özgür Özel de 'yaşam biçimlerini paylaşmasam da' notunu düşerek rektör karşıtı eşcinsel harekete desteklerini bildirdi.

Sözde 'muhafazakâr' Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu ise mevzuyu yine hükümete bağladı ve Kâbe'yi aşağılayanları değil, 'Ergen eylemini, suni gündem yapıyorlar' diyerek iktidarı suçladı.

Diğer parti üyeleri de yapılanın demokratik bir hak olduğunu savundu. Anlayacağınız bir CHP'li Öztrak kadar bile olamadılar. İzzetlerini üç-beş oya pazara çıkardılar.

Ezcümle, Boğaziçi oligarşisi yıkılacak; yerine çoğulcu, demokratik ve ABD Konsolosluğu'na kırmızı hatla bağlı olmayan 'BURALI' bir yapı kurulacak. Bu dönüşümün sancılarını yaşıyoruz."

 

 

"Hilal Kaplan: 'Boğaziçi oligarşisi yıkılacak, yerine çoğulcu, demokratik buralı bir yapı kurulacak'" haberi, 02 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 02 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Hilal Kaplan: 'Boğaziçi oligarşisi yıkılacak, yerine çoğulcu, demokratik buralı bir yapı kurulacak' haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hilal Kaplan: 'Boğaziçi oligarşisi yıkılacak, yerine çoğulcu, demokratik buralı bir yapı kurulacak' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Politika Haberleri