Lübnan'da dijital saldırı! Çağrı cihazları eş zamanlı patlatıldı : 9 Ölü, 2800 Yaralı

Lübnan'da dijital saldırı! Çağrı cihazları e... 17 Eylül 2024'te Hizbullah, İsrail'deki ölümcül çağrı cihazı patlamaları sonrası misilleme yapacağını duyurdu. Gerilim hızla tırmanırken, bölgedeki tansiyon artıyor. Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlaması sonucu 9 kişi öldü, 2800'den fazla kişi yaralandı.

LÜBNAN'DA ÇAĞRI CIHAZLARI PATLADI: EN AZ 9 ÖLÜ, 2.800 YARALI

Lübnan'da Hizbullah'a ait çağrı cihazlarının patlaması sonucu büyük bir trajedi yaşandı. Saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, 2.800'den fazla kişi yaralandı.

HIZBULLAH'TAN MISILLEME SÖZÜ: İSRAIL SUÇLANDI

Hizbullah, saldırının arkasında İsrail'in olduğunu iddia ederek misilleme yapacaklarını duyurdu. Lübnan hükümeti de bu durumu "suç teşkil eden İsrail saldırganlığı" olarak kınadı.



Bu fotoğrafta, Gold Apollo'nun kurucusu ve başkanı Hsu Chin-Kuang, 18 Eylül'de Tayvan'ın Yeni Taipei şehrinde görülüyor.
Bu fotoğrafta, Gold Apollo'nun kurucusu ve başkanı Hsu Chin-Kuang, 18 Eylül'de Tayvan'ın Yeni Taipei şehrinde görülüyor. 

SALDIRININ AYRINTILARI: PATLAYICILARLA DONATILMIŞ ÇAĞRI CIHAZLARI

Lübnanlı güvenlik kaynaklarına göre, patlayan çağrı cihazları Hizbullah tarafından satın alındı ve patlayıcılarla donatılmıştı. New York Times’a göre, her cihazın içine patlayıcı ve uzaktan patlatma anahtarı yerleştirilmişti.

İSRAIL'IN STRATEJIK ADIMI: ÇAĞRI CIHAZLARI SAVAŞ HEDEFI

İsrail, Hizbullah ile sınır ötesi saldırılar düzenleyen çatışmasına bir savaş hedefi eklemeye oy verdi. Çağrı cihazları, İsrail'in bu stratejik adımının bir parçası olarak patladı.

TAYVANLI ÜRETICI VE AVRUPA DAĞITIMCISI İDDIALARI

Saldırıda kullanılan çağrı cihazlarının Tayvanlı üretici Gold Apollo tarafından üretildiği ve Avrupa dağıtımcısı BAC tarafından gönderildiği belirtiliyor. Tayvanlı şirket, cihazların Hizbullah'a gönderildiğine dair bir kayıt bulunmadığını açıkladı.

SOSYAL MEDYADA HASARLI CIHAZLARIN GÖRÜNTÜLERI

Sosyal medyada patlamaların ardından hasarlı Gold Apollo çağrı cihazlarının fotoğrafları paylaşıldı. Görüntülerde hasar gören cihazların AP924 modeli olduğu belirtiliyor.




Sosyal medyada dolaşan hasarlı bir çağrı cihazının görüntüsü. CNN, sosyal medyadan alınan ekli görüntünün coğrafi konumunu belirleyemedi ancak patlamaların olduğu gün olan Salı günü yayınlandığını doğruladı.

Lübnan'da meydana gelen çağrı cihazı patlamalarına ilişkin sosyal medyada dolaşan görüntüler, hasarlı Gold Apollo marka cihazları gösteriyor. Bu cihazların, Hizbullah tarafından satın alındığı ve İsrail'in bu cihazların içine gizlice patlayıcı yerleştirdiği iddiaları öne çıkıyor. New York Times'ın haberine göre, İsrail bu cihazları, Hizbullah’a gönderilmek üzere yola çıkmadan önce modifiye etti. Saldırıda kullanılan çağrı cihazlarının büyük bir kısmı Gold Apollo AP924 modeliydi ve sevkiyatla birlikte başka modellerin de olduğu belirtildi.

Bu olayla ilgili olarak, CNN, Lübnanlı güvenlik kaynaklarının Hizbullah’ın çağrı cihazlarını satın aldığına dair iddialarını doğrulamıştı. Cihazların patlamasıyla birlikte, İsrail'in bu saldırıyı gerçekleştirdiği ve cihazların içine uzaktan tetiklenebilecek patlayıcılar yerleştirildiği iddiası güç kazandı. Sosyal medyada yer alan hasarlı cihazların görüntüleri, bu patlamaların cihazlar üzerinde ciddi hasar yarattığını gösteriyor. Ancak bu görüntülerin tam olarak hangi yerlerde ve ne zaman çekildiği konusunda kesin bir bilgiye ulaşılamamış olsa da, patlamalarla aynı gün, yani Salı günü paylaşıldığı biliniyor.

 

LITYUM PILLERIN GÜVENLIĞI: PATLAMA RISKI

Lityum iyon piller yüksek ısı, darbe veya delinme durumunda patlama riski taşıyabilir. Bu nedenle, pillerin güvenli koşullarda saklanması ve kullanılması önemlidir.
 

Lityum Piller Patlar mı ?

 

Evet, lityum iyon pillerin patlama veya yanma riski vardır, ancak bu durumlar genellikle belirli koşullarda ortaya çıkar:

  1. Yüksek Isı veya Doğrudan Güneş Işığı: Lityum iyon piller aşırı ısındığında, içindeki kimyasal reaksiyonlar hızlanır ve bu da pilin aşırı ısınmasına, şişmesine, hatta yanmasına veya patlamasına yol açabilir.

  2. Kısa Devre: Pilde kısa devre oluşursa, pilin içindeki enerji hızla boşalır. Bu durum, pilin aşırı ısınmasına ve dolayısıyla yanmasına ya da patlamasına neden olabilir.

  3. Fiziksel Hasar (Darbe veya Delinme): Lityum iyon piller dışarıdan bir darbe aldığında ya da delindiğinde, içindeki elektrolitler dışarı sızar ve kimyasal tepkimeler başlar. Bu da pilin ısınmasına, yanmasına veya patlamasına neden olabilir.

  4. Aşırı Şarj veya Boşaltma: Pilin kapasitesinin üstünde şarj edilmesi ya da tamamen boşaltılması, pilde iç hasarlara yol açabilir ve bu da potansiyel bir yangın veya patlama riskini artırır.

Bu sebeplerden dolayı, lityum iyon pillerin güvenli koşullarda saklanması, yüksek ısıya veya darbeye maruz bırakılmaması ve önerilen şekilde şarj edilmesi çok önemlidir.

"Lübnan'da dijital saldırı! Çağrı cihazları eş zamanlı patlatıldı : 9 Ölü, 2800 Yaralı" haberi, 18 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Lübnan'da dijital saldırı! Çağrı cihazları eş zamanlı patlatıldı : 9 Ölü, 2800 Yaralı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Lübnan'da dijital saldırı! Çağrı cihazları eş zamanlı patlatıldı : 9 Ölü, 2800 Yaralı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Yazar Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:38 SGK emekli dilekçesi yağmuruna tutuluyor: Vatandaşlarda yüzde 35 az maaş paniği!
  2. 13:38 Boeing grev nedeniyle on binlerce çalışanını zorunlu izne çıkarma kararı aldı
  3. 13:38 Gram altın yükseliyor mu? Yatırımcıların gözü altın fiyatlarında: İşte 19 Eylül altın fiyatları
  4. 13:37 O İlimizde Hortum Fırtınası! Dev Hortumlar Kameralara Böyle Yansıdı
  5. 13:35 FED'in faiz kararının ardından AMB'ye indirim uyarısı yapıldı
  6. 13:33 Bireysel emeklilik sahiplerine hak tanınmıştı: Rakamlar açıklandı
  7. 13:33 Faiz kararı öncesi Borsa yükseldi
  8. 13:30 Koç Holding'de çifte mutluluk yaşandı!
  9. 13:30 Evrenin en büyük kara delik jeti çifti keşfedildi: Uzunluğu 23 milyon ışık yılı!
  10. 13:27 Lübnan’a yapılan siber saldırı ardından İsrail'den eleştiri açıklama: "Savaşın seyri değişiyor"
  11. 13:12 Barış Boyun soruşturmasında Türkçe rap detayı!
  12. 13:06 Kadıköy Belediye Başkanı Kösedağı'ndan Kalamış Yat Limanı tepkisi
  13. 13:01 Boeing'den zorunlu izin kararı
  14. 12:57 Kolombiya'daki barış görüşmeleri askıya alındı
  15. 12:55 İzmir'de 'omuz attın' cinayetinde yeni gelişme: Tahliye kararı iptal edildi
  16. 12:52 Messi'nin son hali görenleri şaşırttı
  17. 12:48 Yıl sonu yaklaşırken gözler yemek kartlarında
  18. 12:43 Süleyman Soylu'ya Yakın İsimler Merkezde!
  19. 12:40 Yeni Kovid Varyantı Üzerine Dünya Sağlık Örgütü’nden Uyarı: Korkulacak Bir Durum Var mı?
  20. 12:39 54 Ay Sonra İlk Defa: FED Kararıyla Dolar ve Euro’da Tarihi Düşüş!
Dünya Haberleri