Yeni Kovid Varyantı Üzerine Dünya Sağlık Örgütü’nden Uyarı: Korkulacak Bir Durum Var mı?

Yeni Kovid Varyantı Üzerine Dünya Sağlık Örgütü’nden Uyarı: Korkulacak Bir Durum Var mı?

Yeni Kovid Varyantı Üzerine Dünya Sağlık Örg... Koronavirüs pandemisi, dünya genelinde sağlık ve toplumsal yaşam üzerinde uzun süreli etkiler bıraktı. Ancak, virüsün etkisinin azalması ve aşıların yaygınlaşmasıyla birlikte, birçok ülke pandemiyi kontrol altına almayı başardı.

ALMANYA'DA ORTAYA ÇIKAN XEC VARYANTI: ENDIŞE EDILECEK BIR DURUM VAR MI?

Almanya’da tespit edilen ve soğuyan hava koşullarıyla etkisinin artabileceği belirtilen Kovid-19’un XEC varyantı, sağlık camiasında dikkat çekici bir endişe yarattı. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, dünya genelindeki sağlık kuruluşlarının henüz bu varyant hakkında özel bir uyarı yapmadığını belirtti. Özlü, "Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) bu varyantla ilgili herhangi bir uyarı yapmamış durumda. Genel olarak, gelen haberlerin spekülatif olduğunu ve bu aşamada endişe edecek bir durumun bulunmadığını" ifade etti.

XEC VARYANTI: MEVCUT BILGILER NE DIYOR?

Prof. Dr. Özlü, XEC varyantının ölümcül olduğu yönünde herhangi bir bilgi bulunmadığını vurguladı. "Bu varyantın daha bulaşıcı, daha ağır hastalıklara yol açtığı veya daha ölümcül olduğu yönünde kesin bir bilgi mevcut değil. Bu tür varyantlar zaman zaman ortaya çıkabiliyor ve çoğu, önemsiz hale gelmeden kayboluyor. Şu anda endişe yaratacak bir durum olmadığını düşünüyorum," dedi. Ayrıca, XEC varyantıyla ilgili endişe verici bilgilere ulaşmanın şu aşamada mümkün olmadığını, çoğu bilginin kanıta dayanmadan spekülasyonlardan ibaret olduğunu belirtti.

YAZ DÖNEMINDE COVID-19'UN DURUMU

Prof. Dr. Özlü, yaz aylarında da Kovid-19 vakalarının gözlemlendiğini belirtti. Türkiye'de Covid-19 ile ilgili güncel verilerin paylaşılmamasına rağmen, yaz döneminde solunum yolu enfeksiyonları ve zatürre vakalarında artış görüldüğünü söyledi. Bu durumun, Covid-19'un halen aktif olduğunu gösterdiğini ifade etti. Özlü, "Genelde solunum yolu enfeksiyonlarında ekim ayından itibaren artış görürüz ve Aralık-ocak ayında zirve yapar. Ancak bu yıl, Haziran, Mayıs, Temmuz ve Ağustos aylarında çok sayıda solunum yolu enfeksiyonu vakası gördük. Kovid-19, diğer solunum yolu virüsleri gibi hala hayatımızda" dedi.

KIŞ DÖNEMI VE SAĞLIK UYARILARI

Kış aylarına girerken, okulların açılmasıyla birlikte solunum yolu virüslerinin artış göstereceğini belirten Özlü, "Güz dönemiyle birlikte, influenza, parainfluenza, RSV, rinovirüsler, adenovirüsler gibi diğer virüsler de artacak. Kovid-19, bu döngüsel süreçte yerini almış durumda. Bu yüzden dikkatli olmak ve sağlık önlemlerini sürdürmek önemlidir," şeklinde konuştu.

Sonuç olarak, XEC varyantının mevcut durumu ve kış aylarında artabilecek solunum yolu hastalıkları, sağlık bilincinin yüksek tutulmasını gerektiriyor. Prof. Dr. Özlü’nün de vurguladığı gibi, bu tür durumlarda temkinli olmak ve resmi sağlık bilgilerini takip etmek önemli.

 

"Yeni Kovid Varyantı Üzerine Dünya Sağlık Örgütü’nden Uyarı: Korkulacak Bir Durum Var mı?" haberi, 19 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Yeni Kovid Varyantı Üzerine Dünya Sağlık Örgütü’nden Uyarı: Korkulacak Bir Durum Var mı? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Kovid Varyantı Üzerine Dünya Sağlık Örgütü’nden Uyarı: Korkulacak Bir Durum Var mı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:35 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gazileri ağırladı
  2. 22:25 Mansur Yavaş’tan Asılsız İddialara Sert Yanıt: "Kirli Siyasete Alet Olmayacağım"
  3. 22:24 Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin'den 'cenaze' açıklaması
  4. 22:22 Canlı Yayında Flaş Açıklama: "Narin Güran Cinayetinin Baş Şüphelisi Nevzat Bahtiyardır!"
  5. 22:19 Polis yeleği giyen hırsızlık çetesi, takı satışı yapan kadını soydu
  6. 22:15 ABD Başkanı Joe Biden'ın Jessica Alba'dan isteği salondakileri kahkahaya boğdu
  7. 22:10 CHP'li Adem'den AKP'li vekile 'çuval' tepkisi: "Halkın alın teriyle dalga geçiliyor"
  8. 22:02 Tirebolu’da Şiddetli Sağanak Hayatı Felç Etti
  9. 21:45 Erken Emeklilikte Şaşırtan Gelişme! SGK Girişi 1993-1998-2001-2005 Olanlara Büyük Müjde!
  10. 21:37 Ak Parti’de Sürpriz İstifa! Gaziantep Ve Şanlıurfa Bu Şok Kararı Konuşuyor!
  11. 21:30 Ali Koç, futbolculara hitap ederken Acun Ilıcalı toplantıyı kenardan izledi
  12. 21:09 Türkiye’nin gururu Haluk Bilginer, Emmy Ödülleri'nde tekrar aday! Bu sefer de kazanacak mı?
  13. 20:58 Türk bankaları Rusya ile ilişkileri askıya alıyor!
  14. 20:52 Petrol devi çok konuşulacak o hamleyi yaptı: 115 istasyonunu elden çıkaracak
  15. 20:52 İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Selami’den İsrail’e mesaj
  16. 20:52 PFDK, Süper Lig'den 3 kulübe para cezası verdi
  17. 20:51 Tehlikeli Maddeler ve Metan Gazı: Bursa’da Neler Oluyor?
  18. 20:50 Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü, Şampiyonlar Ligi'nde tarihe geçti: Bütün ligi salladı!
  19. 20:43 Menekşeleriniz İçin 5 Basit Bakım İpuçu!
  20. 20:32 Hatice Kolçak üstüne basa basa söyledi: Devasa kar getirecek!
Sağlık Haberleri