Huawei FreeBuds Pro 2 inceleme altında

Huawei FreeBuds Pro 2 inceleme altında

Huawei FreeBuds Pro 2 inceleme altında Huawei'nin üst seviye bir çözümle karşımızda olduğu açık. Huawei FreeBuds Pro 2, hem tasarım detayları hem de özellikleri itibarıyla Huawei'nin yeni amiral gemisi kulaklığı oldu.

FreeBuds Pro 2'nin kutusunu açtığımızda, kulaklık ve taşıma kutusunun yanında, bir tane Type-C şarj kablosu ve farklı boyutlarda olmak üzere 2 çift de silikon kulaklık ucu geldiğini görüyoruz. Bu sayede kulak yapınıza en uygun boyutu seçebilirsiniz. Kutu içeriği olarak önceki FreeBuds Pro'dan pek de farklı değil.

Yeni ürünü ilk kez elime aldığımda, önceki ürüne kıyasla daha ufak boyutlarda olması dikkatimizi çekti.

İki ürünü yan yana getirdiğimde ise, taşıma ve şarj kutularının tasarım hatları, bağlantı noktaları, led bildirim noktaları neredeyse aynı. Minik bir fark olarak, bu kez Huawei logosunun altında bir de Devialet logosunu görüyoruz, ki zaten bu yeni kulaklığın hazırlanılması için bir iş birliği gerçekleştirildi.

Kulaklıklara baktığımızda ise, biraz daha ince ve kısa tasarımla geldiklerini görüyoruz. Genel hatlar itibarıyla tabii ki benzerlikler var ve kullanım şeması da ilk seri FreeBuds Pro ile aynı; hem hafif sıkıştırarak kullanabildiğiniz mekanik bir sistem var hem de dokunuşlarınızı algılayan bir panel var. Detaylara birazdan geleceğiz.

Her bir kulaklık, sadece 5,9 gram ağırlıkta. Taşıma ve şarj kutusunun ağırlığı ise, yaklaşık 52 gram. Bu kez daha ufak boyutların sunulduğunu söylemiştik ya, biraz daha hafif değerler elde edildiğini de söylemeliyiz.

Huawei verilerini de kısaca paylaşmak gerekirse, önceki ürüne kıyasla %14 daha ince ve %9 daha kısa kulaklıklarımız var. Taşıma ve şarj kutumuz da yaklaşık 8 gram daha hafif ve %11 daha ufak.

Dolayısıyla ufak cepte dahi kolaylıkla taşıyabileceğiniz bir ürün bu. Öte yandan, kulaklıkların yuvalarına yerleştirilmesi ve özellikle de çıkarılma süreçleri biraz daha kolaylaştırılmış. Kapak açıkken kulaklıklar düşer mi diye düşünüyorsanız, hiç düşünmeyin.

Huawei FreeBuds Pro 2 inceleme: Huawei'nin yeni amiral gemisi!

Bluetooth 5.2 ve AI Life uygulaması

AI life uygulama üzerinden kulaklığın çalışma modlarını seçebilir, kontrol tercihlerini özelleştirebilir, ekolayzır düzenlemesi yapabilir ve dahasını gerçekleştirebilirsiniz.

Uyarlanabilir ekolayzır özelliği sayesinde, farklı tipte kulaklarda, yani kısacası hemen her kullanıcı için aynı, yüksek kalitede deneyimlerin sunulması amaçlanıyor. Bir nevi cihaz, kulak yapınıza göre en iyi performansı elde etmeniz için hareket ediyor.

Ses efektleri başlığına göz attığımızda, farklı seçenekler görüyoruz. "Varsayılan" profili, Devialet ile hazırlanmış. Benim favori modum ise, basları yükseltmemize izin veren mod.
Öte yandan, aktif gürültü engelleyici 2.0 özelliğini de barındıran cihaz, yine bu uygulama üzerinden size 4 farklı profili seçme imkânı sunuyor. 

Peki ama müzik dinlerken, telefon görüşmeleri yaparken ses kalitesi nasıl? Önceki nesil FreeBuds'a kıyasla nasıl bir tablo var önümüzde?

11mm dörtlü mıknatıslı dinamik sürücü ve düzlemsel diyaframı bulunan ürün, yüksek çözünürlüklü ses sertifikasına sahip. Ayrıca Huawei'nin hazırladığı HWA yani HD Wireless Audio standardı, en ufak işitsel detayların bile kayba uğramadan kulaklarla bulusması için önemli.

Müzik dinlerken vokalleri ve melodileri ayrı ayrı, temiz bir şekilde alabiliyorsunuz. Bass unsuru da yeterli düzeyde. Geniş bir müzik yelpazesinde, farklı türde şarkılardan keyif alacağınızı düşünüyoruz. Hatta az evvel de belirttiğimiz gibi, yüksek detay seviyesi sunuluyor ve bu sayede belki de daha evvel duymakta zorlandığınız işitsel detayları ilk kez duyacaksınız. Bu da kendi adıma konuşmam gerekirse heyecan verici bir unsur.

Telefon görüşmeleri

Huawei FreeBuds Pro 2, aktif gürültü engelleyici 2.0 teknolojisine sahip. İster sabit, ister hareket halindeyken, ister iç, isterseniz de dış mekân kullanımlarında telefon görüşmeleri gerçekleştirebilirsiniz.

Huawei, bu tarafta da size 4 farklı seçenek sunuyor. Ürünün telefon görüşme performansı genel olarak ortalamanın çok üstünde. Gürültünün az olduğu ortamlarda, herhangi bir sorunla karşılaşmadık.

Gürültü seviyesinin yüksek olduğu ortamlarda ise, örneğin trafik yoğunluğu yaşanan bir yolun kenarında yürüyüş yaparken de sağlıklı görüşmeler gerçekleştirebildik. Ürün, yüksek gürültü seviyesini önemli ölçüde filtreleyerek görüşme esnasında tarafların birbirini rahatlıkla duyabilmesini mümkün kılıyor. Seste dijitalleşme, bağlantıda kopma gibi can sıkıcı unsurlarla da karşılaşmadık. Lakin rüzgârlı bir havada, dış mekânda görüşme yapıyorsanız, kısa süreli de olsa seste kopmalar yaşanabiliyor.

Ek olarak, gürültü engelleme teknolojisinin metrobüs, metro ve uçak gibi gürültülü araçlarda çok işe yaradığını, genel performans itibarıyla önceki FreeBuds'a kıyasla biraz daha iyi sonuçlar sunduğunu söyleyebiliriz.

"Peki ya bu kulaklıklar suya ve tere karşı dayanıklı mı? Spor yaparken de kulakta sıkı tutuş hissi sunabiliyor mu?" diye soruyorsanız, bu soruları da yanıtlayalım.

Huawei FreeBuds Pro 2, IP54 sertifikasına sahip. Yani suya ve tere karşı dayanıklı. Hafif yağmurlu havalarda kullanabilir, terlemekten korkmadan spor yapabilirsiniz.

Kulakta sağlam bir tutuş hissi sunan kulaklık, kulağınızdan kolay kolay düşmeyecektir.

Huawei FreeBuds Pro 2 inceleme: Huawei'nin yeni amiral gemisi!

Pil performansı

Huawei FreeBuds Pro 2, tek şarj ile ANC özelliği kapalıyken 6 saat civarı müzik dinleme deneyimi sunabiliyor. ANC açıkken tek şarj ile yaklaşık 4 saatlik deneyim mümkün.

Tabii kulaklıkları kutuya koyduğunuzda, kutudaki pil sayesinde tekrar şarj olmaya başlıyorlar ve kutudaki şarj değerini de işin içine kattığımızda toplamda 30 saate yakın deneyim mümkün oluyor.

Yani daha ufak boyutlarda bir ürün olmasına rağmen hâlâ ciddi bir pil performansı söz konusu.

Aynı anda iki cihaza birden bağlanabilen kulaklıklar, bu sayede daha hızlı hareket etmenizi de sağlıyor. Diyelim ki bir Huawei saatiniz var. Spor yaparken telefonla değil, saatinizle ilgilenerek oradaki müzik kütüphanenizi kullanabilirsiniz.

 İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız

"Huawei FreeBuds Pro 2 inceleme altında" haberi, 26 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 25 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Huawei FreeBuds Pro 2 inceleme altında haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Huawei FreeBuds Pro 2 inceleme altında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Teknoloji Haberleri