Huawei MateBook 13 ürününe yakından bakıyoruz

Huawei MateBook 13 ürününe yakından bakıyoruz

Huawei MateBook 13 ürününe yakından bakıyoruz Huawei’nin amaçlarından bir tanesi de MacBook gibi bir PC’yi daha uygun fiyata teknoloji severlere sunabilmek. Bu bağlamda da MateBook 13

Huawei MateBook denildiğinde ister istemez aklınıza Apple’ın MacBook ailesi geliyordur. Eh, zaten Huawei’nin amaçlarından bir tanesi de MacBook gibi bir PC’yi daha uygun fiyata teknoloji severlere sunabilmek. Bu bağlamda da MateBook 13 , hem tasarımı hem özellikleri hem de fiyatıyla dikkat çekiyor.

Yalnızca 14.9mm kalınlıkta ve 1.3KG ağırlıkta olan MateBook 13 , sade, yanlardan kıvrımlı ve minimal bir tasarıma sahip. Genellikle metal tasarım malzemesinin tercih edildiği notebook, rahatlıkla taşınabiliyor ve özellikle iş çevrelerine hitap ediyor. Bunda tabii ki 3:2 tasarlanan, yani diğer pek çok notebook ekranına kıyasla daha kare olarak nitelendirebileceğimiz 13 inçlik ekranının da payı büyük. 2160 × 1440 çözünürlük ve 300 nit parlaklık seviyesi sunan ürün, gerek iç gerekse de dış mekan kullanımlarında, geniş açılı, net görüntüler sunabiliyor.

Ürünün klavyesi, alttan aydınlatmalı olarak hazırlanmış ve Türkçe karakterler mevcut. Nümerik tuş takımı yer almıyor, ama var olan tuşların boyutları ve aralarındaki boşluklar, rahat kullanım için yeterli. Ayrıca dokunmatik panel de çok geniş ve çok iyi çalışıyor. Neredeyse hiçbir zaman bir mouse’a ihtiyaç duymuyorsunuz.

Huawei MateBook 13 inceleme

Ürünün alt kısmına baktığımızda, stereo hoparlörler için çıkışları ve çift fanlı özel soğutucu sistemin ızgarasını görüyoruz. Huawei, ürünün yük altında dahi fazla ısınmadığını ve sessiz çalıştığını belirtiyor. Biz de yaptığımız denemelerde, normal inernet kullanımı ve dosyalarımızla ilgilenirken gayet serin ve sessiz bir deneyim elde ettik. Video montaj ya da grafik programları gibi programlarla çalıştığımızda ise, az da olsa sesli çalışıyor, ama ısı düzeyi yine yüksek değil.

Tasarımı

Ürünün en kalın noktasının 14.9mm olduğundan söz etmiştik. Böyle bir incelik için bazı konularda feragat edilmesi gerekiyor. Örneğin, cihazın üzerinde yalnızca 2 tane USB Type-C bağlantı noktası ve bir de 3.5mm bağlantı noktası mevcut. USB 3, HDMI gibi bağlantılar mevcut değil. Tabii bu bağlantıları da kullanmak isterseniz Huawei’nin bağlantı çoklayıcı aparatı da var. Bazı pazarlarda bu aparat kutudan çıkarken, bazı pazarlarda da ayrıca satılıyor. İnceleme için bize gelen ürünün kutusunda ise sadece bilgisayar bulunuyordu ve kutu zaten açıktı. Bu yüzden aparatları ve şarj cihazını deneme şansımız olmadı.

Huawei MateBook 13, Intel’in 8. nesil Core i5 işlemcisi, 8GB RAM ve 256GB SSD depolama birimi ile geliyor. Bu modelin haricinde, yüksek depolama ve RAM özelliğiyle birlikte Core i8 işlemcili ve dokunmatik ekranlı versiyon da var, ama tabii onun fiyatı daha yüksek.

İncelediğimiz ürünün performansından gayet memnun kaldık. Ofis uygulamaları, yapacağınız sunumlar, eğer okul için tercih ediyorsanız dersleriniz ve uzaktan eğitim programlarınız için gayet uygun bir ürün. Tabii ki güncel olmayan pek çok oyunu da bu cihazda oynayabilirsiniz, ama cihazın oyun odaklı olmadığını söylemeliyiz. Cihaz, tek şarj ile bir iş gününü rahatlıkla geride bırakmanızı sağlıyor. Yaptığımız denemelerde, ekran parlaklık düzeyi %50-70 civarında ve Wi-Fi bağlantısı sürekli açıkken yaklaşık 7 saat civarında kullanım ömrü elde ettik.

Huawei MateBook 13, ülkemizde 5400 TL fiyat etiketiyle satılıyor. Tasarım detayları ve özelliklerini göz önüne aldığımızda, rakiplerine kıyasla daha uygun fiyatlı bir çözüm olduğunu söyleyebiliriz.

MiVue C380 Dual araç kamerası inceleme

"Huawei MateBook 13 ürününe yakından bakıyoruz" haberi, 29 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Huawei MateBook 13 ürününe yakından bakıyoruz haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Huawei MateBook 13 ürününe yakından bakıyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  2. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  3. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  4. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  5. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  6. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  7. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  8. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  9. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  10. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  11. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  12. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  13. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  14. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  15. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  16. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  17. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  18. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  19. 13:13 Seren Serengil kime oy vereceğini duyurdu: "Bak ben ne rahat söylüyorum çünkü kişiliğim var"
  20. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
Teknoloji Haberleri