Huawei MateBook D16 inceleme altında

Huawei MateBook D16 inceleme altında

Huawei MateBook D16 inceleme altında Huawei MateBook D16 , ince ve güzel bir tasarıma sahip. 16 inç FullView ekranı var, ki bu kez 16:9 görüntüleme oranıyla geliyor ve canlı renkler sunarken göz konforu modunu da ihmal etmiyor.

Huawei MateBook D16, 18.4mm kalınlıktaki ve 1.7 kilo ağırlıkta. Dolayısıyla ürünü yanınızda kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Alüminyum alaşımlı metal gövdesi bulunan cihaz, yanlardan yumuşatılmış hatlara ve alt kısımda da sistemi soğutmak için ızgara detayına sahip.

Ürünün bağlantı noktalarına bakalım isterseniz...

Sol tarafta 2 tane USB Type-C noktasını, 1 tane 3.5mm bağlantı noktasını ve bir de 4K çözünürlüklü içerikler için HDMI 2.0 bağlantı noktasını görüyoruz.

Sağ tarafta ise, iki tane USB bağlantı noktası var, ki bunlardan bir tanesi 3.2 Gen 1.

Türkçe klavyeye sahip

Dikkat çekici bir detay olarak, bu kez sağ yan tarafta geliştirilmiş bir nümerik tuş alanını da görüyoruz. Evet, bu, Huawei dizüstü PC'ler için bir ilk anlamını taşıyor aslında.
Bu tuş kümesinin hemen üst kısmında ise, ekstradan 4 tuş daha var. Bu sayede daha kolay kullanım mümkün oluyor. Kısaca bahsetmek gerekirse...

Hesap makinesini açabilmeniz için bir kısayol tuşu var. PC dosyaları arasında ya da internette hızlı arama yapabilmeniz için AI Arama özelliğini aktifleştiren bir tuş var. Masaüstüne geri dönüş için bir kısayol tuşu var. Ve bir de kamerayı devre dışı bırakmak için bir tuş var.

huawei-matebook-d16.jpg

1080p kamera

Bu, daha iyi bir görüntüleme anlamını taşıyor. Detaylara inmemiz gerekirse...
Bildiğiniz gibi çoğu dizüstü PC'de 720p kamera kurulumu mevcut ve genellikle iyi ışıklı ortamlarda iyi görüntüleme gerçekleştirilebiliyor. MateBook D16'nın kamerası ise, kalite seviyesini biraz daha artırıyor.

Huawei Kontrol Paneli'ne gittiğinizde, "Kamera" başlığını da görüyorsunuz. Burada, bakış ayarlama ve otomatik ortalama gibi seçenekleri aktifleştirebilir, hatta sanal arkaplan bile oluşturabilirsiniz.

Diyelim ki acil bir görüntülü toplantınız var, ama eviniz dağınık. Toparlamaya da vaktiniz yok... Öyleyse bir yapay arkaplan belirleyebilir ve toplantıya katılabilirsiniz. Öte yandan, odanız derli toplu olsa bile, gizliliğiniz önemli olduğu için odanızı göstermek istemeyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda da sanal arkaplan özelliği kullanışlı.

Konu online toplantılar olunca, bir önemli detay da işitsel kalitedir. Ürün, dörtlü mikrofon sistemine sahip ve bu sistem, konuşmacının sesine odaklanarak ortamdaki gürültüyü azaltmaya yönelik bir algoritma kullanıyor. Bu sayede daha anlaşılır diyalogların önü açılmış oluyor.

16:10 FullView ekran

Huawei, bu kez 16:10 FullView görüntüleme detayıyla geliyor. MateBook 16, %90 ekran gövde oranını sunabilen 16 inç ekrana sahip.

%100 sRGB geniş renk gamı ve TÜV mavi ışık sertifikası gibi detaylar, ürünün görüntüleme kalitesi ve kullanılabilirliğini olumlu yönde etkiliyor. Daha canlı renkleri, daha uzun süreli kullanımlarda bile gözleriniz fazla yorulmadan deneyimleyebiliyorsunuz. Bu da ofis mesailerinde, yetiştirilmesi gereken iş süreçlerinde size yardımcı olabilecek bir detay.

Huawei MateBook D16 dizüstü PC inceleme

12. nesil Intel Core i7

RAM tarafında 16GB, SSD depolama tarafında da 512GB kapasite değerlerini görüyoruz. Grafik kartı tarafında da Intel'in Iris Xe Graphics çözümü var. Windows 11 işletim sistemli ürün, gündelik yaşantınızda ve iş hayatınızda size pek çok konuda yardımcı olabilir.

Örneğin biz, bu üründe işlerimiz gereği Adobe Photoshop ve Adobe Premier gibi görsel ve video düzenleme programlarını akıcı performanslarla deneyimleyebildik. Hatta şu an izlediğiniz bu videonun düzenleme ve montaj işlemlerini de bu PC'de gerçekleştirdik.

Ürünün genellikle sessiz çalıştığını, yük altında çalışırken bile başarılı soğutma sistemi sayesinde aşırı ısınma gibi can sıkıcı detaylarla karşılaşmadığımızı belirtelim.

Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.1 gibi kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip olan ürün, aynı zamanda Huawei Share özelliğini de bünyesinde barındırıyor. Bu sayede Huawei akıllı telefon ve tabletinizi bu cihazla eşleştirerek dosya ve ekran paylaşımı gibi işlemleri gerçekleştirebilir, kendi Huawei ekosisteminizi kurabilirsiniz.

Yine üründe yüklü olarak gelen Huawei PC Manager programı aracılığıyla pek çok noktada bilgi sahibi olabilir, donanım kontrolü yapabilir, ürünü performans ya da dengeli modda çalıştırmaya ayarlayabilirsiniz.

Bir de Metaline anten detayından söz edelim. Bu özellik sayesinde ürün, zayıf kablosuz bağlantı anlarında dahi bağlantı ve indirme hızlarını önemli ölçüde artırabiliyor. Yani mevcut bağlantı imkânını en verimli şekilde kullanabiliyor.

huawei-matebook-d16-001.jpg

 65w hızlı şarj

Ufak boyutlarda adaptör ve yeterli uzunluktaki kabloyu, yanınızda da taşıyabilir, gerektiğinde akıllı telefon ve tabletinizi de şarj edebilirsiniz.

Ürün, tek şarj ile 1 mesai gününü rahatlıkla geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Ama eğer o gün çok fazla video izlediyseniz ve boş zamanlarınızda müzik, oyun gibi detaylarla ilgilendiyseniz, ufak boyutlardaki şarj cihazı yardımıyla kısa sürede pili doldurabilirsiniz. Yani endişeye hiç gerek yok.

Toparlamak gerekirse...

Yapay zekâ destekli 1080p kamera detayına yer verilmesi, nümerik tuş dizilimi ve hemen üst kısımdaki 4 kısayol tuşu sayesinde daha verimli kullanımın önü açılıyor.

12 nesil Core i7 işlemcisi ve 512GB SSD gibi detaylar, ürünün uzun süreler performanslı çalışabileceği anlamını taşıyor.

Hızlı şarj ve Huawei PC Manager gibi hayat kurtaran özellikleri de bünyesinde barındıran laptop, Huawei Share özelliği sayesinde de akıllı telefon ve tabletinizle birlikte bir Huawei ekosistemi kurmanıza imkân sağlıyor.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız

"Huawei MateBook D16 inceleme altında" haberi, 24 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 23 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Huawei MateBook D16 inceleme altında haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Huawei MateBook D16 inceleme altında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:21 Ticari Olmayan AB Kargolarına Vergi Oranı Yükseldi: Yeni Düzenleme Detayları
  2. 18:17 Ceviz Suyunun Mucizevi Etkileri: Sindirimi Kolaylaştırır, Kalp Sağlığını Destekler!
  3. 18:15 Atakum Belediye Meclisi İlk toplantısını yaptı! İşte o toplantıdan kareler!
  4. 18:10 Hakan Fidan, Katar Yolcusu!
  5. 18:08 Fed'den nisan raporu geldi: Enflasyon en büyük finansal risk
  6. 18:07 Getir, İngiltere, Almanya ve Hollanda'dan Çekilme Planlarıyla Çalışanları Endişelendiriyor
  7. 18:06 Beşiktaş 15 milyon euroluk savunmacı kazandı! Kartal yeni defansını İngiiltere'de buldu
  8. 18:04 WhatsApp'a yeni güncelleme geliyor!
  9. 18:00 Can Yaman "Düşük Maaşlı Projeler Benim Gibi Uluslararası Bir Oyuncuya yakışmaz"
  10. 17:59 Kızılcık Şerbeti'nde Atatürk vurgusu duygulandırdı!
  11. 17:55 Ahmet Ağaoğlu'ndan İlk Açıklama! Ser Verdi, Sır Vermedi!
  12. 17:51 Emre Belözoğlu'dan Türk Futboluna İlişkin Değerlendirmeler
  13. 17:50 Galatasaray seçime gidiyor! Tarih resmen açıklandı
  14. 17:46 İstanbulspor Süper Lig'e veda eden ilk takım oldu
  15. 17:46 Uzmanlar Açıkladı: Yumurta Haşlarken Pratik İpuçları ve Günlük Tüketimin Faydaları
  16. 17:44 Emre Belözoğlu açıkladı: ''Düzelmemiz için 25-30 seneye ihtiyaç var''
  17. 17:44 El Clasico Heyecanı: Real Madrid, Barcelona'yı Ağırlıyor
  18. 17:40 Ahmet Ümit'ten İzmir'e dair yeni roman müjdesi!
  19. 17:40 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  20. 17:40 Biden'ın Yamyamlık İddiası Papua Yeni Gine'de Tartışma Yarattı
Teknoloji Haberleri