Huawei WiFi AX3 inceleme altında

Huawei WiFi AX3 inceleme altında

Huawei WiFi AX3 inceleme altında Bu cihazı diğer pek çok üründen ayıran önemli özellikleri var. Örneğin bu ürün, WiFi 6 teknolojisine destek veriyor ve üzerinde NFC paylaşım teknolojisini de barındırıyor. Şimdi detaylara geçelim.

Huawei WiFi AX3 router, beyaz renkte, şık tasarımlı bir router. Bünyesinde birleşik olarak toplamda 4 anten barındırıyor. Ön kısımda üzerinde bir tane fiziksel tuşu (H tuşunu eşleştirme ve WPS sıfırlama için kullanıyoruz), hemen alt kısımda led bildirimi (Ki bu ışığı da kapatabiliyorsunuz) ve arka tarafta da toplamda 4 tane ethernet bağlantı noktası var.
Ürünün kutusuna baktığımızda, bir adet güç adaptörü, bir adet ethernet kablosu, kullanım klavuzu ve garanti belgesi beraberinde geliyor.

Huawei WiFi AX3

AI Life uygulamasıyla kolay kurulum ve yönetim

Huawei’nin AI Life isimli uygulaması, pek çok elektronik ürününün kurulumu ve yönetimi için önemli bir nokta. Bu uygulama, bu router tarafında da devreye giriyor ve dakikalar içinde eşleştirme yapıp ürünü kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

AI Life uygulamasının üzerinden router’ın hızı, aile profili, ağa bağlanabilecek cihazlar, bağlı cihazların internet hızları gibi detayları düzenleyebiliyor, daha kişisel ve güvenli kullanım profilleri ortaya çıkarabilirsiniz.

Wi-Fi 6 desteği var

Eviniz ya da ofisinizde iyi bir internet bağlantınız var ve bu bağlantınızı modemden alarak router aracılığıyla kablosuz olarak pek çok farklı cihaza yaymak ve performans düşüşü yaşamadan kullanmak istiyorsanız, Huawei WiFi AX3’ün iyi bir ürün olduğunu söyleyebiliriz.

Ürünün en dikkat çekici taraflarından bir tanesini, WiFi 6 teknolojisine verdiği destek oluşturuyor. WiFi 6, ya da diğer deyimle 802.11ax, WiFi 5’e kıyasla pek çok konuda daha avantajlı ve şu an elektronik ürünlerde giderek yaygınlaşan güncel bir teknoloji

Huawei WiFi AX3

Kısaca örnekler vermemiz gerekirse…

WiFi 6, WiFi 5’e kıyasla 3 katı daha yüksek hız sağlayabiliyor.

WiFi 5, 30ms gecikme süresi sunarken WiFi 6’da ise bu rakamın 10ms olduğunu görüyoruz.

Yine WiFi 6, WiFi 5’e kıyasla %30 azaltılmış güç tüketimiyle geliyor.

Kısacası WiFi 6, çoklu cihaz kullanımlarında dahi daha yüksek performans sunarken daha düşük güç tüketiyor ve kablosuz bağlantı keyfini “güçlü işlemlerde” dahi sorunsuz sunabiliyor. “Ne gibi güçlü işlemler” derseniz, internet üzerinden izleyebileceğiniz 4K çözünürlüklü filmlerden tutun da PC’de oynayacağınız online oyunlara kadar pek çok örnek verebiliriz. Bu tip içerikler, yüksek bağlantı hızına ihtiyaç duyar ve düşük gecikme süresi de oldukça önemlidir.

Teorik hızı 3000 Mbps’ye ulaşabiliyor

Huawei WiFi AX3, 2.4GHz ve 5GHz bantlarda çalışıyor. 2.4 GHz bantta 574 Mbps ve 5 GHz bantta 2402 Mbps hız sunabilen ürün, bu sayede aynı anda birden fazla cihazı bağlasanız dahi sorun çıkarmıyor. Zaten isterseniz bilgisayar ve akıllı televizyon gibi cihazlarınıza ethernet kablosuyla bağlanabiliyorsunuz, ki ethernet portlarının da 1000 Mbps’a kadar hız sunduğunu belirtelim.

Router, bünyesinde 4 çekirdekli ve 1.4GHz hızda çalışan Gigahome işlemciye sahip. MU-MIMO teknolojisi de var, ki bu da ağa bağlı birde fazla cihazda hız düşmeleri ya da sıraya sokma gibi can sıkıcı detayları ortadan kaldırıyor. Yani ağa bağlı tüm cihazlar, mevcut yapıda olabilecek en yüksek kablosuz bağlantı değerine erişebiliyor.

Huawei WiFi AX3

Huawei Share özelliği sayesinde, telefonunuzu dokundurarak internete erişebilirsiniz

Huawei WiFi AX3, Huawei Share özelliğine de sahip. Kısaca açmak gerekirse, router’ın sağ yan tarafında bir NFC alanı bulunuyor. Share özelliği bulunan akıllı telefonunuzu buraya getirip dokundurduğunuzda, herhangi bir işlem yapmadan ve şifre girmeden kablosuz ağa dahil olabiliyor ve internet kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Bu, evinize ya da ofisinze gelen misafirleriniz için oldukça güzel bir yöntem. Özellikle Huawei telefonlar tarafında güçlü bir işbirliği olduğunu, bunun haricinde pek çk Android telefonun da bu özelliğe destek verdiğini belirtelim.

Bu arada, ürünün güvenli bağlantı sunduğunu ve CC EAL5 sertifikasına sahip olduğunu da belirtelim. Yani ticari alanlarda da rahatlıkla kullanılabilir.

TCL 20 SE akıllı telefon incelemesi: Büyük ekran, devasa pil

"Huawei WiFi AX3 inceleme altında" haberi, 07 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 07 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Huawei WiFi AX3 inceleme altında haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Huawei WiFi AX3 inceleme altında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  2. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  3. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
  4. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  5. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  6. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  7. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  8. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  9. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  10. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  11. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  12. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  13. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  14. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  15. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  16. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  17. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  18. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  19. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  20. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
Teknoloji Haberleri