Hülya Koçyiğit’in ‘Cumartesi Anneleri’ yalanı: Çığlıklarını bütün dünya duysun istiyorum

Hülya Koçyiğit’in ‘Cumartesi Anneleri’ yalanı: Çığlıklarını bütün dünya duysun istiyorum

Hülya Koçyiğit’in ‘Cumartesi Anneleri’ yalan... Diyarbakır’da çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP binası önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret eden Hülya Koçyiğit, Cumartesi Anneleri'ni ziyaret etmediği halde onları da desteklediğini iddia...

Diyarbakır’da çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP binası önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret eden Hülya Koçyiğit, Cumartesi Anneleri'ni ziyaret etmediği halde onları da desteklediğini iddia etti. Koçyiğit'in sözlerine tepki gösteren bir sosyal medyada kullanıcı ise, "Neden yalan söylüyorsunuz Hülya Hanım? Siz ancak iktidarın, güçlünün, işinize yarayacak olanın yanında durursunuz" dedi.

Cumartesi Anneleri'ni de desteklediğini iddia eden Koçyiğit, Cumartesi Anneleri'ni hiç ziyaret etmedi.

Aralarında Hülya Koçyiğit, Muazzez Ersoy, Gülben Ergen, Yavuz Bingöl, Cengiz Kurtoğlu, Hazım Körmükçü ve Hasan Kaçan'ın da bulunduğu bir grup sanatçı, Diyarbakır'da HDP binası önünde oturma eylemi yapan anneleri ziyaret etti. Ziyaretle ilgili konuşan Koçyiğit, "Ben şehit annelerinin yanındayım, ben Cumartesi Anneleri'nin yanındaydım, çığlıklarını bütün dünya duysun istiyorum" dedi.

Diyarbakır'da çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP binası önünode oturma eylemi yapan annelere sanatçılardan destek ziyareti geldi.

KOÇYİĞİT: ŞEHİT ANNELERİNİN, CUMARTESİ ANNELERİNİN YANINDAYIM

"Ben buraya vicdanımın sesini dinleyerek geldim" diyen Hülya Koçyiğit, şunları söyledi:

"İnsani duygularımla geldim. Bu ülkede 30 yılı aşkın bir terör var. Ve terör yüzünden evladını kaybeden anneler var. Gözyaşları hiç dinmedi onların. Allah kimseye göstermesin. En büyük ah anaların ahıdır diyorum. Ben şehit annelerinin yanındayım, ben Cumartesi Anneleri'nin yanındaydım, bugün de bu annelerin yanındaydım. Çığlıklarını bütün dünya duysun istiyorum. Onlar direnişe geçtiler, hepimiz onların yanında olmalıyız. Çünkü demokratik haklarımız silahla alınamaz. Buna inanırsak hep beraber onların yanında durursak inşallah bir gün terörün de bittiğini onların da evlatlarına kavuştuğunu görürüz."

KAÇAN: ADRES BURASI

Hürriyet'in aktardığı habere göre Hasan Kaçan, şöyle konuştu:

"Bu annelerin eylemi başladığından beri elimden geldiğince sosyal medyadan destek olmaya çalışıyordum. Ama tabi onların acısını, feryadını da bütün bir memleketin, hatta bütün dünyanın duyması gerekiyor. Gün geçtikte buradaki kalabalık artıyor. Evlatlarını isteyen anneler babalar dolduruyorlar burayı. Adresin de burası olduğunu biliyorlar. Çünkü çocuklar buradan dağa kaçırılıyorlar. Adres burası. Bizler, sanatçı kardeşlerimizle birlikte annelerin feryadında bir nebze olsun yer alabiliyorsak onların feryadına diğer insanlara, bir parçacık ulaştırabiliyorsak ne mutlu. Onun için kalktık buraya geldik, annelerle birlikte olalım arzu ettik. Şimdi onlarla beraberiz. İnşallah evlatlarını bu alçak terör örgütünden PKK'dan söke söke alacaklar."

ERSOY: KİM KİMİ DESTEKLEYECEK BİR DAHA DÜŞÜNMELİ

Muazzez Ersoy da şu ifadeleri kullandı:

"Şunu söyleyeceğim ilk önce; 'ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar' diye bir söz var, hepimiz biliyoruz. Bu feryadın duyulması lazım. Bu feryatların cevap bulması lazım. Bu feryatların anlaşılması lazım. İnşallah sağlıkla tez gün tez vakitte o yavrular en güzel şekilde annelerine, babalarına, yuvalarına geri dönerler. Ben bu feryatların, Türkiye'de bazı şeyleri değiştireceğini düşünüyorum. Kim kimi destekleyecek bir daha düşünmeli diyorum. Bütün Türkiye şu anda annelerimizin feryatları için dua ediyorlar ve bütün anneler."

BİNGÖL: SİLAHLARI BİR MEYDANDA YAKIN

Dağa kaçırıldığı iddia edilen çocuklara çağrı yapan Yavuz Bingöl, şöyle konuştu:

"Bu yanlıştan geri dönün. Annelerinizi ağlatmayın. Anne evladına sarılmak isteyin, silahları bir meydanda yakın. Gelin annelerinizin kirpiklerinden gözyaşlarını silin. Bu ülke 50 bin insanını kurban etti teröre. Yeter artık. Anne feryadının siyaseti olmaz. Biz de bugün buraya geldik. Burada siyasi şov olarak bakan arkadaşlarımız var. Anneler de evlatları dönsün istiyorlar. Evlatlarının yerine bizi koyamazlar. Biz de geldik ki toplumsal farklılık yaratalım. Önce dünkü şehitlerimize gittik. Ailelerine sabır diliyoruz. Sonra da buraya geldik."

ERGEN: ANNELERİN GÜCÜNÜ HİÇBİR KUVVET YENEMEZ

Gülben Ergen, "Bir annenin ciğerinin yanarak evladını aramasından başka 'Ölü de istiyorum diri de istiyorum' diyor. Başka ne denilebilir? Annelerin gücünü hiçbir kuvvet yenemez. Dün gece burada hain terör yine can aldı. Pırıl pırıl delikanlılar... Ne hakları var? Bu ne büyük bir acı? Bitmeyecek, burası Türkiye Cumhuriyeti. Bu annelerin sesine kulak verelim, çok acı" diye konuştu.

Tiyatrocu Hazım Körmükçü, "Biz sanatçılar olarak annelerin çekmiş olduğu hasret acısına, toplumsal olarak bir farkındalık yaratmak için buradayız. Dertlerine ne kadar derman olabiliriz bilemiyorum ama onların özlemlerine bir an önce kavuşmaları için buradayız. Acılarına ortak oluyoruz" ifadelerini kullandı.

"Hülya Koçyiğit’in ‘Cumartesi Anneleri’ yalanı: Çığlıklarını bütün dünya duysun istiyorum" haberi, 13 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Hülya Koçyiğit’in ‘Cumartesi Anneleri’ yalanı: Çığlıklarını bütün dünya duysun istiyorum haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hülya Koçyiğit’in ‘Cumartesi Anneleri’ yalanı: Çığlıklarını bütün dünya duysun istiyorum 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  2. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  3. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  4. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  5. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  6. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  7. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  8. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  9. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  10. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  11. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  12. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  13. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  14. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  15. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  16. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  17. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
  18. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
  19. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  20. 20:51 İmamoğlu, Erdoğan'a yönelik "haddini bilecek" diyerek seslendi: "O iş bitti kardeş"
Haberleri