Hummer yedi yıllık emekliliğin ardından geri dönüyor!

Hummer yedi yıllık emekliliğin ardından geri dönüyor!

Hummer yedi yıllık emekliliğin ardından geri... General Motors, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada çeşitli sebeplerden dolayı 2010 yılında emekliye ayrılan Hummer 0 elektrikli bir versiyonla.

Amerikan otomobil üreticisi General Motors (GM), geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada çeşitli sebeplerden dolayı 2010 yılında emekliye ayrılan Hummer ‘ın yeniden yola çıkacağını açıkladı. Üstelik %100 elektrikli bir versiyonla.

Son dönemde sektörde GM’nin SUV ve kamyon modellerini revize edeceği konuşuluyordu. Hatta Amerikan otomotiv devinin Hummer markasını tekrar hayata döndüreceği bile iddia edildi; ancak son yedi yılını inzivada geçiren Hummer’ın geleceği yine de büyük bir meçhuldü, taa ki geçtiğimiz günlere kadar.

General Motors Başkanı Mark Reuss, 12 Haziran’da gerçekleştirilen rutin bir basın toplantısında gazetecilerin kendisine Hummer’ın geleceği hakkında yönelttiği sorulara, “Hummer’ı seviyorum; ancak bundan emin değilim, her olasılığı dikkate alıyoruz” şeklinde üstü kapalı bir cevap verdi.

Reuss tarafından verilen bu cevap her ne kadar Hummer severleri tatmin etmese de 90’ların efsanesi büyük olasılıkla  H4 devam versiyonu ile çok yakında geri dönecek. Çünkü ortada üzerinde yoğun bir biçimde durulan elektrikli bir Hummer fikri var. Üstelik bu fikri ortaya ilk olarak şirketin en tepesindeki ismin attığı biliniyor.

Hummer
Sağdan Sola: Hummer H3, Hummer H1 ve Hummer H2

GM CEO’su Mary Barra, ABD’de ve tüm dünyada arazi araçlarının poülaritesinin yükseldiği bu dönemde katlanarak artan talebi fırsata çevirmek istiyor. Bunu da sıfırdan geliştirilecek yeni bir modelin aksine 2010 yılında H3 versiyonu ile emekliye ayrılan Hummer ile yapmayı düşünüyor. Tabii tamamen farklı bir kimlikle.

Evet, %100 elektrikli bir kimlikle; çünkü bu Amerikan arazi aracı piyasadan kalkmadan önce sık sık yapılan tank benzetmesinin yanı sıra benzini su gibi içmesiyle biliniyordu. Birçok yerde bu dev arazi aracının son nesilde 100 km’de ortalama 18 L benzin yaktığı söyleniyor. Yani şimdilerde yeni bir H4 versiyonu geliştirilse bile 2.5 tonluk bu arazi aracı birkaç yüz km’de yakıt tankındaki benzinin canını okuyacaktır. Bu nedenle onu bu şekilde geri döndürmenin hiç bir anlamı yok. Zaten General Motors da tüm dünyada gittikçe katılaşan emisyon standartlarını bu koşullarda karşılayamayacağının gayet farkında. Buna ek olarak otomotiv sektöründe ilan edilen elektrifikasyon seferberliği de malum. Kısacası bu çağda geleneksel içten yanmalı motora sahip bir Hummer‘ı satmak oldukça zor bir iş.

General Motors CEO’su Mary Barra tüm bunların farkında ve Hummer’ı tamamen elektrikli bir gelecek için %100 elektrik gücüyle tekrardan var etmeyi planlıyor.

"Hummer yedi yıllık emekliliğin ardından geri dönüyor!" haberi, 21 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Hummer yedi yıllık emekliliğin ardından geri dönüyor! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hummer yedi yıllık emekliliğin ardından geri dönüyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 14 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:41 Otomobil satışlarında faiz oranları sıfırlandı! Markalar tek tek duyurdu: Son 22 gün!
  2. 03:36 Faiz gelirlerinde düşüş başladı: Bankada parası olanlar dikkat!
  3. 03:31 830 binlik teknoloji harikası BYD model araba yolda! Rakiplerinden ucuz ve uzun menzilli
  4. 03:28 MG'nin en ucuz versiyonu yolda! Elektrikli otomobillerde bomba yenilikler: Piyasayı sarsacaklar!
  5. 03:17 Aselsan temettü 2024 ne zaman ve ödeme hangi tarihte yapılacak?
  6. 03:14 Japon deprem uzmanı uyardı: İstanbul, Balıkesir, Bursa tehlikede!
  7. 03:11 Matlaşmış bardakları kireçten arındıran yöntem
  8. 03:10 Yanmış tencereyi pırıl pırıl yapacak temizlik yöntemi
  9. 03:06 Sözleşmeli öğretmen mülakat puanında değişiklik!
  10. 02:57 Sözleşmeli öğretmen istihdamına yönelik karar Resmi Gazete'de!
  11. 02:38 Planlı üretim modeli çiftçiye nefes aldıracak!
  12. 02:36 Cunda’ya gitmeye gerek yok: İşte Cunda ezmesi tarifi!
  13. 01:38 Altın ve doların yerine hisse senetlerini tercih edenler kazanacak! Tarihi rekora hazırlanın
  14. 01:35 OpenAI duyurdu: ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli geliyor!
  15. 01:32 Adana Demirspor taraftarlarından Murat Sancak'a büyük tepki!
  16. 01:27 Leonardo Dalessandri'nin Türkiye videosu! Gündemden Düşmeyen Video!
  17. 01:19 Özel, Arapça tabela konusunda başka bir açıklama daha yaptı
  18. 01:16 Ödüllü aşçıların her zaman denediği yöntem: Mercimek çorbasına lezzet katan 10 teknik!
  19. 01:14 Tek damlası yaşlılık izlerini siliyor: Botoksun dışındaki en güçtü yöntem!
  20. 01:12 İşitme testi sonuçları e-Nabız sistemine entegre edilecek
Teknoloji Haberleri