Hürriyet yazarı: Darbeciler Fidan'ın evinin etrafında keşif yapıp, kroki çizdi

Hürriyet yazarı: Darbeciler Fidan'ın evinin etrafında keşif yapıp, kroki çizdi

Hürriyet yazarı: Darbeciler Fidan'ın evinin ... Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak "MİT’e gelen ihbar, darbe olacağı şeklinde değil, MİT Müsteşarı’na suikast yapılacağı ya da kaçırılacağı yönünde. Darbeciler MİT Müsteşarı’nın...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak "MİT’e gelen ihbar, darbe olacağı şeklinde değil, MİT Müsteşarı’na suikast yapılacağı ya da kaçırılacağı yönünde. Darbeciler MİT Müsteşarı’nın evinin etrafında keşif yapıp, krokiler çizmişler" dedi.

Bugünkü yazısını MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ayıran Abdulkadir Selvi, "Saat 16.05’te MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın önüne acil koduyla bir not koyuluyor. Notta, 'Nizamiyeye bir şahıs geldi, binbaşı olduğunu söylüyor. İzindeymiş, göreve çağırmışlar. Bu gece size yönelik bir suikast ya da kaçırma girişimi olduğunu söylüyor' diye yazıyor" diyerek yazısına başladı. Hakan Fidan'ın notu okuduktan sonra, ''siyah telefon’dan, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler’i aradığını, saatin 16.15 olduğunu, yani istihbarat gelir gelmez harektt ettiğini savunan Selvi "Yaşar Güler, MİT Müsteşarı ile görüştükten sonra Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ın yanına çıkarak, MİT Müsteşarı’ndan aldığı istihbaratı aktarıyor. Karargâhta hareketlilik başlıyor" ifadeleriyle devam etti.

Abdulkadir Selvi'nin "15 Temmuz darbe girişimi ve MİT" başlığıyla yayımlanan (9 Mart 2017) yazısı şöyle:

Genelkurmay Başkanı Akar, saat 16.40’ta normal hattan MİT Müsteşarı’nı arıyor.
- Yaşar Paşa geldi, durumu anlattı, biz buradan bakıyoruz.
- Adam geldi anlattı, ciddi görünüyor. 

Bu arada MİT Müsteşar yardımcısı Sebahattin Bey, Genelkurmay karargâhına ulaşıyor. Burada da bir gecikme yok. Müsteşar yardımcısı arayıp, 'Bilgiyi verdim, ayrılıyorum' deyince, bu kez Hakan Fidan yola çıkıyor. MİT Müsteşarı Genelkurmay karargâhına giriş yaptığında saat 18.15’i gösteriyor. 

Hemen toplantı salonuna alınıyor. Masada Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan var. 

Hakan Fidan, ihbarın ciddi olduğunu belirttikten sonra, 'Bu olay daha büyük bir olayın parçası mıdır?' diye soruyor. Şimdi başa dönmek istiyorum. 

Dikkatinizi çekti mi bilmem ama MİT’e gelen ihbar, darbe olacağı şeklinde değil, MİT Müsteşarı’na suikast yapılacağı ya da kaçırılacağı yönünde. 

Darbeciler MİT Müsteşarı’nın evinin etrafında keşif yapıp, krokiler çizmişler. 

Ama çok daha önemli bir nokta; MİT Müsteşarı ile Genelkurmay Başkanı defalarca, FETÖ’cülerin ordu içinde ne yapabileceğini konuşmuşlar, bu konu MGK toplantılarında gündeme gelmiş, daha çok suikast girişimi ya da hükümetle askerin arasını bozacak sabotaj girişimleri üzerinde durulmuş. 

Genelkurmay Başkanı, 'Tüm uçuşların yasaklanması ve garnizonlardaki hareketliliğin durması' talimatını veriyor. 

MİT Müsteşarı, 'Cumhurbaşkanı’na bilgi vereyim' diyerek, Koruma Müdürü Muhsin Köse’yi arıyor.

'Cumhurbaşkanımızla görüşebilir miyim?' diye sorunca, 'Cumhurbaşkanımız istirahatte' karşılığını alıyor, bunun üzerine 'güvenlik tedbirlerinin yerinde olup olmadığını' soruyor.

Ve MİT Müsteşarı saat 20.20’de Genelkurmay’dan ayrılıyor, panikleyen darbeciler 20.30’da düğmeye basıyor.

EKSİLER-ARTILAR
2016 yılının ilk 6 ayında MİT’e 15 darbe ihbarında bulunuluyor ama doğru çıkmıyor. Evet, darbe ihbarı değildi ama buna rağmen alınan ihbarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a iletilmesi gerekiyordu. Bu bir eksiklik.

Ama o geceki 6.5 saatten ziyade 2015 yılı Aralık ayından bu yana askeri birliklerde yapılan darbe faaliyetlerinin askeri kaynaklar tarafından tespit edilmesi gerekiyordu. Çünkü MİT, askeri birliklerde istihbarat faaliyeti yapamıyor. Bu da ikinci büyük eksiklik.

Bununla birlikte...

1- MİT Müsteşarı’nın Genelkurmay’a giderek toplantıya katılması darbecilerin panikleyip gece 03.00 olarak planlanan darbeyi öne çekmelerine yol açıyor. Hakan Fidan’ın buradaki rolü çok önemli. MİT baskına uğradığı andan itibaren Hakan Fidan, darbeyi önlemek için büyük bir mücadele veriyor.

2- Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın darbecilerin başımıza geç teklifini kabul etmeyip, darbeye karşı çıkması emir komuta zinciri altında bir darbenin gerçekleşmesinin önüne geçiyor. 

3- Darbenin önlenmesinde en büyük pay ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve onun çağrısıyla tanklara karşı direnin milletimize ait. 15 Temmuz bir milatsa, onu tarihe mal eden Erdoğan ve millet oldu."

"Hürriyet yazarı: Darbeciler Fidan'ın evinin etrafında keşif yapıp, kroki çizdi" haberi, 09 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 09 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hürriyet yazarı: Darbeciler Fidan'ın evinin etrafında keşif yapıp, kroki çizdi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hürriyet yazarı: Darbeciler Fidan'ın evinin etrafında keşif yapıp, kroki çizdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  2. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  3. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  4. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  5. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  6. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  7. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  8. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  9. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  10. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  11. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  12. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  13. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  14. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  15. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  16. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  17. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  18. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  19. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  20. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
Gündem Haberleri