Hüsnü Mahalli: Hiçbir ülke ve şirket Türkiye’nin yanında olmayacak

Hüsnü Mahalli: Hiçbir ülke ve şirket Türkiye’nin yanında olmayacak

Hüsnü Mahalli: Hiçbir ülke ve şirket Türkiye... Ortadoğu uzmanı yazar Hüsnü Mahalli doğalgaz aramaları üzerinden dönen pazarlıkları kaleme aldı. Mahalli, "Hiçbir senaryoda, bölgesel ve

Ortadoğu uzmanı yazar Hüsnü Mahalli doğalgaz aramaları üzerinden dönen pazarlıkları kaleme aldı. Mahalli, "Hiçbir senaryoda, bölgesel ve uluslararası hiçbir ülke ve şirket Türkiye’nin yanında olmayacak." diye yazdı

Ortadoğu uzmanı yazar Hüsnü Mahalli doğalgaz aramaları üzerinden dönen pazarlıkları kaleme aldı. Mahalli, "Hiçbir senaryoda, bölgesel ve uluslararası hiçbir ülke ve şirket Türkiye’nin yanında olmayacak." diye yazdı.Mahalli'nin bugün Korkusuz gazetesinde yayınlanan yazısı şöyle; Herkesin gözü kulağı Doğu Akdeniz’de ama İsrail’in eli Suudilerin cebinde. Nasıl mı?

Sakın olmaz demeyin, bu coğrafyada her şey normal. Buyurun bir örnek. Türkiye; Kıbrıs çevresindeki gazla ilgili plan yaparken Suudi Arabistan, İsrail’in doğu Akdeniz’de çıkarılabileceği doğalgazı satın almaya hazırlanıyormuş. Önümüzdeki on yıl içinde doğal gaz üretim ve tedariki için 150 milyar dolar harcama yapmayı planlayan Suudiler, doğalgaz zengini Arap ülkesi Katar yerine İsrail’le iş birliği yapmayı tercih ediyor.

Buna göre İsrail, çıkaracağı doğalgazı, borularla Akaba Körfezi’ndeki Eylat Limanı’na taşıyacak. Ürdün’ün de yararlanacağı bu boru sonraki aşamada 50 kilometre uzaklıktaki Suudi Arabistan sınırına uzatılacak.  Mısır gazı aynı borulara yüklenecek.Bununla yetinmeyen İsrail; bölgeden çıkarılacak gazın borularla Avrupa’ya taşınması için Mısır, Kıbrıs, Yunanistan ve İtalya ile iş birliği yapıyor.Türkiye’nin dostu Katar da bu işin içinde.

Amerikan, İngiliz, İtalyan, Fransız ve diğer uluslararası şirketler bu iş birliğine yoğun ilgi gösteriyor.Bölgede çıkarılabilecek gaz miktarı arttıkça ülke ve şirketlerin iştahı kabarıyor. Türkiye üzerinden pazarlanması planlanan Rus doğalgazına alternatif olarak Doğu Akdeniz gazı için şimdiden onlarca senaryo yazılıyor.

45 yıldır olduğu gibi Kıbrıs yine karmaşık bir sorun

Suriye, Libya, Irak, Yemen ve bunlara bağlı olarak bölgedeki gerginliklerin gidişatına göre herkes pozisyon almaya hazırlanıyor.Hiçbir senaryoda, bölgesel ve uluslararası hiçbir ülke ve şirket Türkiye’nin yanında olmayacak .Gemilerini Kıbrıs çevresine gönderdiği için herkesin tepkisini çeken Türkiye zamanla daha da yalnızlaşacak. Özetle 45 yıldır olduğu gibi Kıbrıs yine karmaşık bir sorun. ABD istemiyor diye hiç kimse KKTC’yi tanımıyor, ambargo kalkmıyor.

Olan Kıbrıslı Türklere oluyor

Olan Kıbrıslı Türklere oluyor. Sağcı ya da solcu olsun herkes şikayetçi. Herkes size onlarca hikaye anlatır.45 yıldır burayı Ankara yönetiyor. Başka bir yer olsaydı kesin cennet olmuştu ama Türkiye’den farkı yok. 100 bin kadar Kıbrıslıya karşılık 300 bin Türkiyelinin yaşadığı ve Ankara hariç hiç kimsenin tanımadığı KKTC’de 100 ülkeden 100 bin insan çalışmaya, yaşamaya, okumaya ya da başka iş çevirmeye gelmiş.

Mafya, kadın ticareti, uyuşturucu ve elbette kara para

Kırk kadar casino yani kumarhanenin bulunduğu bu küçücük ‘cumhuriyet’te aklınıza gelebilecek her türlü karanlık ve kirli iş var. Mafya, kadın ticareti, uyuşturucu ve elbette kara para.

Taraflar arasında çok yaygın karanlık ilişkiler söz konusu. Gazeteler yazıyor ama insanlar çok daha fazlasını biliyor ve çekinmeden anlatıyor. Bütün kurumlarıyla burası Türkiye’ye benziyor. Hani şu Anavatan-Yavru Vatan ilişkisi. Türkiye’yi perişan eden AKP şimdi de KKTC’ni toplum ve devlet olarak İslamlaştırmaya çalışıyor.

"Hüsnü Mahalli: Hiçbir ülke ve şirket Türkiye’nin yanında olmayacak" haberi, 07 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Hüsnü Mahalli: Hiçbir ülke ve şirket Türkiye’nin yanında olmayacak haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hüsnü Mahalli: Hiçbir ülke ve şirket Türkiye’nin yanında olmayacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:04 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Kamuda tasarruf dönemi başlıyor
  2. 14:04 Tarım Kredi Holding'de yağ skandalı: 2500 ton ham yağ kayıp!
  3. 14:01 İYİ Parti'de yeni lider arayışı başladı: Dört adayın yarışacağı salona seyirci alınmayacak
  4. 14:00 31 Mart gecesi seçimi kaybettiğini anlayan başkan gece yarısı belediyeyi batırdı iddiası
  5. 13:51 Şimşek'ten 'KDV' açıklaması geldi: Doğru belgelendirme için yapıldı
  6. 13:48 Akşener İYİ Parti'ye veda etti: Başarısızlığı ben aldım başarıyı siz yakalayacaksınız
  7. 13:44 Eski arabanızı elektrikliye dönüştürün! Türk firmadan devrim yaratan icat
  8. 13:38 Afrika Bitti Suriye Başladı: Pazartesi Gününe Dikkat! Alerjisi Olanlar Evden Çıkmasın
  9. 13:37 Altın Fiyatlarında Son Dakika Gelişmesi! Gram Altın 3.500 TL'yi Aşıyor mu?
  10. 13:36 Asgari Ücrete Zam Sürprizi! Işıkhan'dan Son Dakika Açıklama Geldi
  11. 13:36 İYİ Parti'nin Yeni Lider Adayı: Müsavat Dervişoğlu'nun Yaşamı ve Siyasi Deneyimi
  12. 13:35 Mercedes'ten devrim yenilik: Efsane G Serisi artık tamamen elektrikli
  13. 13:29 Ekonomik krize inat Tesla'dan dev indirim!
  14. 13:24 Boeing, uçan araba üretme kararı aldı! 2030 yılına kadar göklerde olacak
  15. 13:22 Sürücüler dikkat: Sıcak havalarda sakın böyle yola çıkmayın!
  16. 13:12 Sadece 628 bin liraya Volkswagen Polo almak ister misiniz? Hem de sıfır
  17. 13:10 TOOG'un rakibi iflas bayrağını çekiyor! Satış için dört markayla görüşmeler başladı
  18. 13:07 Türkiye uyarısı: 2024 ılımlı zayıflama yılı olacak
  19. 13:04 Borsa İstanbul'da tarihi zirve yaşandı
  20. 13:02 Dev Otomobil Devi İflasın Eşiğinde! 4 Markayla Satış Görüşmeleri Başladı! Borsa Alarmda!
Politika Haberleri