Atlar için karar verildi! Faytoncular, İBB'de işe alınacak

Atlar için karar verildi! Faytoncular, İBB'de işe alınacak

Atlar için karar verildi! Faytoncular, İBB'd... İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Adalar'daki tescilli fayton plakalarını yaklaşık 70 milyon lira karşılığında satın alacak.İBB'nin Pazartesi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Adalar’daki tescilli fayton plakalarını yaklaşık 70 milyon lira karşılığında satın alacak. İBB Meclisi’nde kabul edilen teklife göre, faytoncu ailelerinden birer kişi de İBB’de işe alınacak.

Adalar’daki toplu taşımacılıkta kullanılan at ve araçlarıyla birlikte tescilli fayton plakalarının satın alınmasıyla ilgili Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün teklifi, ilgili komisyona gönderildi. İBB Meclisi’nin onayladığı teklifle birlikte, Adalar’da 277 tescilli fayton plakasının 300’er bin’den, fayton başına 6 atın da 4’er bin’den İBB’ce satın alınması ve ulaşımın elektrikli araçla yapılması kararlaştırıldı.

FAYTONLARA 300 BİN LİRA, AT BAŞINA 4 BİN LİRA

İBB Sözcüsü Murat Ongun da sosyal medya hesabından bilgilendirme yaptı. Ongun, “Adalar’da 277 tescilli fayton plakasının 300’er binden, fayton başına 6 atın da 4’er binden İBB’ce satın alınması ve ulaşımın elektrikli araçla yapılması UKOME’de kararlaştırılmıştır. Atlar veteriner kontrolünde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın doğal yaşam alanlarına bırakılacak” dedi.

FAYTONCULAR İBB’DE İŞE ALINACAK

Meclis’te çıkan karar göre, faytoncu ailelerinden birer kişi ise İBB’de işe alınacak.

Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sonuç bizim açımızdan çok iç açıcı değil. Ama en nihayetinde İBB’nin oy birliği ile aldığı bir karar. İki siyasi partinin ortaklaşa aldığı bir karar. Buna da saygı duymak durumundayız. Tabii birkaç kere toplantı yaptık İBB ile ama fiyat belirleme bizim bilgimiz dışında gerçekleşmişti. Bizim esas talebimiz, yeniden iç ulaşımı elektrikli araçlar ile bizim yapmamızdı ama İBB kendimiz yapacağız diye karar vermişti. Biz Pazartesi günü meclise gelecek komisyonda öğrendik rakam belirlendiğini. Ama bugün hem Ak parti grubu ile hem CHP grubu ile hem de sayın genel sekreter ile yaptığımız toplantı sonucunda, bir miktar artırıldı fiyatlar. İlk başta 250 bin lira olarak belirlenmişti, ama bugünkü yaptığımız temaslar sonucunda, her iki gruba da teşekkür ediyorum, bizi dikkate aldılar ve dinlediler, 300 bin liraya çıkarttılar. At başı da 4 bin lira faytonculara ödenecek” dedi.

Ünal, “Ayrıca her plaka sahibinin ailesinden birini ya da kendisini işe alacaklar. Ana karada özellikle İSPARK’ta işe alınacaklarını söylediler bize. Zaten meclis kararında da var. 3 madde var meclis kararında faytonların fiyatı, atların fiyatı bir de işe alınacaklar konusunda üç karar var” diye konuştu.

İBB, Adalar’daki fayton plakalarını yaklaşık 70 milyon liraya satın alıyor İBB, Adalar’daki fayton plakalarını yaklaşık 70 milyon liraya satın alıyor

Ünal, şöyle devam etti:

“İBB ne istiyorsunuz diye soruyordu ama biz hiç miktar telaffuz etmedik. Biz sürekli ulaşımın yeniden bize verilmesi noktasında ısrarcı olmuştuk çünkü insanların hayatını devam ettirebilmesi için sürekli bir akara ihtiyacı vardı. O nedenle bizim talebimiz ulaşımı yine bizim sağlamamız üzerineydi ama İBB, biz ailenin gelirini kapatmayacağız dedi. O nedenle her aileden bir kişiyi işe alacağız noktasında ısrarcıydı. En nihayetinde mecliste alınan karar da öyle çıktı. Bizim elektrikli faytonlar ile ya da elektrikli golf araçları ile ve şimdi İBB’nin tasarladığı araçlar ile yeniden ulaşımı biz yapalım noktasında bir önerimiz vardı ama İBB maalesef bunu kabul etmedi.”

‘İBB İLE İŞİMİZ TAM ANLAMIYLA BİTMİŞ DEĞİL’

Ünal, “Atlar sahipli maldır, kimse zorla alamaz. İBB’nin de böyle bir niyeti yok zaten. İBB faytoncular mağdur olmasın diye, mademki atını faytonuna koşamayacaksa, at başı 4 bin lira teklif ediyor. Vermek istemeyen arkadaşlarımız atına bakabilir. O konuda bir zorlama yok” ifadelerini kullandı.

Ünal, “Henüz bizim İBB ile işimiz tam anlamıyla bitmiş değil, görüşmelerimiz devam edecek. İşe alınacak arkadaşlar noktasında, diğer konularla ilgili. Ama atların ne zaman buradan çıkacağı noktasında İBB’nin ana karada hazırlık yapması lazım. Bununla ilgili de çok ciddi bir çalışma olduğunu duydum. Alacakları atları koşturmayacaklarını, en iyi koşullarda bakacaklarını bize söylediler ama transferin ne zaman olacağını ben de bilmiyorum. Bize net bir takvim verilmedi” şeklinde konuştu.

"Atlar için karar verildi! Faytoncular, İBB'de işe alınacak" haberi, 17 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Atlar için karar verildi! Faytoncular, İBB'de işe alınacak haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Atlar için karar verildi! Faytoncular, İBB'de işe alınacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  2. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  3. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  4. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  5. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  6. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  7. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  8. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  9. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  10. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  11. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  12. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  13. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  14. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  15. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  16. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  17. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  18. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  19. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  20. 18:24 Galatasaray, Transferde Son Hedefine Kilitlendi: O Yıldızla Anlaşmaya Çok Yakın!
Politika Haberleri