İBB’nin uyuşturucu raporu tamamlandı! Cemaat ve tarikatlar kendi merkezlerinde…

İBB’nin uyuşturucu raporu tamamlandı! Cemaat ve tarikatlar kendi merkezlerinde…

İBB’nin uyuşturucu raporu tamamlandı! Cemaat... İBB'nin Uyuşturucu raporu tamamlandı. Raporda dikkat çeken tespitler yer alırken, cemaatlerin ve tarikatların rehabilitasyon merkezlerine müdahil olduğu belirtildi.İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi tarafından kentteki...

İBB'nin Uyuşturucu raporu tamamlandı. Raporda dikkat çeken tespitler yer alırken, cemaatlerin ve tarikatların rehabilitasyon merkezlerine müdahil olduğu belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi tarafından kentteki madde bağımlılığı konusunda araştırma yapması için görevlendirilen komisyonun CHP’li üyeleri çarpıcı tespitlerde bulundu. Buna göre, cemaat ve tarikatlar, uyuşturucu bağımlığından kurtulmak isteyen yurttaşları “rehabilitasyon” adı altında kendi merkezlerine götürerek bilimsel olmayan yöntemlerle “tedavi” ediyor. “Torbacı” diye tabir edilen uyuşturucu satıcıları rehabilitasyon merkezlerine kadar girebiliyor.

YAŞ 12’YE KADAR DÜŞTÜ

İBB Sosyal Hizmetler, Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Komisyonu’nun çalışmaları sona erdi. Uyuşturucuya başlama yaşının 12’ye kadar düştüğü belirtilen komisyonun raporuna göre, 2018’de 232, son 6 yılda ise 3 bin 837 kişi uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle yaşamını yitirdi.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, komisyonun CHP’li üyeleri Yusuf Koçhan ve Gencay Özcan ortak raporun dışında kendi gözlem ve tespitlerini içeren ayrı bir rapor daha hazırladı. İşte çarpıcı tespitler:

-İstanbul’da hem yatarak tedavi olan bağımlı sayısı hem de ayakta tedavi gören bağımlı sayıları yıllara göre artış göstermekte. Buna karşın şehrimizde bulunan kamuya ait yataklı tedavi merkezlerinin sayısı ve yatak kapasiteleri artmamakta olup bu alandaki yetersizlik ortada.

‘TORBACILAR’ MERKEZDE

Merkezlerin çevresinde ilgili Emniyet ekipleri tarafından güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği hekimlerimizle yapılan görüşmelerden anlaşılmıştır. Maalesef bu merkezlerin bulunduğu alanlara “torbacıların” girdiği bilgisi edinilmiştir.

İstanbul’da 2018 yılında yatarak tedavi gören bağımlı sayısı 3 bin 24 kişi olup bunun yüzde 54.3’ü tekrar tedavi gören bağımlılardan oluşmakta. Tespitlerimiz merkezi idarenin, ilgili projelere herhangi bir maddi destekte bulunmaması nedeniyle tarikatların ve cemaatlerin bu rehabilitasyon sürecinde aktif rol aldıkları ve bağımlıları şehirler arası seyahat ettirerek kendi merkezlerinde bilimsel olmayan yöntemlerle sözde tedavi ettikleri anlaşılmıştır.

Aile ve Sosyal Politikalar, İçişleri ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurumda madde bağımlılığına yönelik çalışmalar yapılmasına karşın bu alanda hasta takibinin bulunmadığı anlaşılmıştır. Konunun ciddi manada bir halk sağlığı sorunu olarak ele alınmadığı ortadadır.

"İBB’nin uyuşturucu raporu tamamlandı! Cemaat ve tarikatlar kendi merkezlerinde…" haberi, 15 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İBB’nin uyuşturucu raporu tamamlandı! Cemaat ve tarikatlar kendi merkezlerinde… haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İBB’nin uyuşturucu raporu tamamlandı! Cemaat ve tarikatlar kendi merkezlerinde… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:51 Define ararken mağarayı çökerttiler: 3 kişi hayatını kaybetti
  2. 10:47 Altın ve Dövizdeki Dalgalanma: Piyasaları Etkiliyor
  3. 10:46 Fatih Altaylı: İktidar ortakları, neden korktunuz
  4. 10:42 İnceleme devam edecek: Kazanın yaşandığı teleferiğin 36 kabini yere indirildi
  5. 10:41 Taham İnşaat'ın 11 Yıllık Öyküsü: İflas Kararıyla Son Buldu
  6. 10:36 Sabah belediye başkanı akşam aktör: Erdal Beşikçioğlu'nun yeni hayatı
  7. 10:33 FETÖ'ye Darbe: İçişleri Bakanlığı Operasyonla 60 Şüpheliyi Yakaladı!
  8. 10:32 Gülsen Solaker: Yeni Anayasa tartışmasında kim nerede duruyor?
  9. 10:30 Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi Yükselişle Açıldı
  10. 10:27 MHP’li belediye giderayak geziye 8.7 milyon ödedi
  11. 10:27 Panathinaikos'un Samet Akaydın Krizi: Bonservis Pazarlıkları Sürüyor
  12. 10:21 Mustafa Varank ile Bilal Erdoğan arasında ıstakoz ‘goyguyu’
  13. 10:18 Ukrayna'daki Rus Saldırısında 18 Ölü, 60 Yaralı: Chernigiv Kenti Hedefte
  14. 10:17 Parti Meclisi toplanıyor: CHP’de grup başkanvekilliği yarışı
  15. 10:15 Simitte KDV Düzenlemesi: Pastane ve Kafelerde Fiyatlar Artıyor
  16. 10:10 İstanbul'da Olumsuz Hava Koşulları Deniz Ulaşımını Etkiledi: Sefer İptalleri Yaşandı
  17. 09:54 Kızılaycı müteahhide sessiz tahliye: 70 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi tahliye oldu
  18. 09:50 Ankara Emniyeti'nde operasyon skandalı: 'Yanlışlıkla' bir hakimin evine baskın yapıldı
  19. 09:44 BUDO'nun bugünkü 8 seferi yapılamayacak
  20. 09:40 Erdoğan, Şimşek 10 ayda ekonomiyi düzeltir, hazine tekrar düzelir diye hesap yaptı ama olmadı
Politika Haberleri