İbrahim Hacıosmanoğlu: "Yabancı Hakem Uygulaması Türk Milletine Hakarettir"

İbrahim Hacıosmanoğlu:

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Yabancı Hakem Uygula... TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, MHK seminerinde yabancı hakem uygulamasını eleştirerek bunun Türk milletine hakaret olduğunu söyledi. Hakemlerin arkasında duracaklarını vurgulayan Hacıosmanoğlu, adalet ve eşitlik ilkesini savunduklarını belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) yaz seminerinde yaptığı konuşmada yabancı hakem uygulamasını eleştirerek, bu uygulamanın Türk milletine hakaret olduğunu ifade etti. Hacıosmanoğlu, hakemlerin arkasında dağ gibi duracaklarını ve adil olacaklarını vurguladı. Ayrıca, Türk futbolunun marka değerini yükseltmek için eşitlik ve adalet ilkesine bağlı kalacaklarını belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) yaz seminerinde konuştu. Yabancı hakem konusunu eleştiren Hacıosmanoğlu, bu uygulamanın Türk milletine hakaret olduğunu vurguladı:

"Karşımda bir ordu var. 600 yıl dünyayı yönetmiş bir milletin evlatlarıyız. Kendi evlatlarımıza güvenemeyip yabancı hakem getirdik bu ülkeye. Bu, sadece size değil tüm Türk milletine yapılan bir hakaretti. Yapanları kınıyorum."

‘BEN ALLAH’A BAĞLIYIM’
Sözlerine devam eden Hacıosmanoğlu, "Ben de sizin gibi sokaktan geliyorum" dedi ve ekledi: "Zor bir seçim oldu. Olmaz deneni yaptık. Tek istediğimiz şey adil ve adaletli olmak. Bu zor bir şey değil. Bunu hep beraber göstereceğiz. Elbette ki siz sahada sağlayacaksınız ama irade çok önemli. O irade bizde var. Kimsenin müdahale etmesi söz konusu değil. Ben direkt Allah'a bağlıyım."

‘HAKEMLERİN ARKASINA DAĞ GİBİ DURACAĞIZ’
TFF’yi geçmişte yönetenlerin hakemleri toplumun önüne attığını belirten Hacıosmanoğlu, "Halil Umut Meler Ankara'da yumruk yedi. Avrupa'da başarısı alkışlandı. Balık baştan kokuyor. TFF'nin başında durup bu hakem kardeşlerinize sahip çıkamazsanız, toplumun önüne atarsanız elbette böyle olur. Bizde futbolu yönetenler bir hafta birine, bir hafta diğerine mavi boncuk dağıtıyor. Bu da iyi karar vermeyi engelliyor. Biz hakemlerin arkasında dağ gibi duracağız. Size yapılan hakaret bana yapılmış kabul edeceğim" diye konuştu.

'TRABZONSPOR FORMASINI ÇIKARDIM'
Hacıosmanoğlu, Trabzonspor formasını çıkardığını belirterek şunları söyledi:

"Biz hakemlerin arkasında dağ gibi duracağız. Bizim için renk ayrımı yok. Ben Trabzonspor formasını, Mecnun başkan da Sivasspor formasını çıkardım. Trabzonspor ile Diyarbakırspor oynuyorsa, illa da takdir hakkınız varsa Trabzonspor'dan yana değil Diyarbakırspor'dan yana kullanın diyorum. Takdir hakkını güçlü olanın yanında kullanmayın. Biz adil olacağız. Bütün kulüplere aynı seviyede yaklaşacağız. Marka değerimiz yerlerde. Bu adaleti sağlayamazsak Türk futbolunun marka değerini artıramayız. Kimse seyretmiyor. 'Tiyatro mu seyredeceğim' diyorlar. İki takımı yürüt, diğer takımlar figüran. Buna müsaade etmeyeceğiz."

"İbrahim Hacıosmanoğlu: "Yabancı Hakem Uygulaması Türk Milletine Hakarettir"" haberi, 29 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan İbrahim Hacıosmanoğlu: "Yabancı Hakem Uygulaması Türk Milletine Hakarettir" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İbrahim Hacıosmanoğlu: "Yabancı Hakem Uygulaması Türk Milletine Hakarettir" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 20:38 Selahattin Demirtaş: "Kötülüğün, alçaklığın, şerefsizliğin sınırı yok; kimliği, inancı, vatanı yok"
  2. 20:32 Kabine yarın toplanıyor: Gündemde ekonomi ve dış politika olacak
  3. 20:08 Erdoğan: "Narin’in acı haberi hepimizi derinden yaraladı; üzüntümüzün tarifi yok"
  4. 20:03 Emine Erdoğan: "Küçük yavrumuzun vefatı yüreğimizi dağladı"
  5. 19:52 Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası: 443 bin çocuğa ulaşıldı
  6. 19:41 Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ile ek gelir güvencesi geliyor
  7. 19:23 Instagram'da fotoğraflara yazı eklemede yeni dönem! Yeni düzenleme butonu geldi!
  8. 19:23 Ünlü AVM'ye büyük şok! Üç marka daha her şeyini toplayıp gitti!
  9. 19:21 Asgari ücret zammı gündemde: Yeni senaryo!
  10. 19:21 Uzman isim 'altın' uyarısı yaptı: Sadece 24 saat kaldı!
  11. 19:19 İsrail'den Hamas'a tehdit: "Muhammed Sinvar'a ve Yahya Sinvar'a ulaşacağız"
  12. 19:13 Tunceli'de zırhlı askeri araç uçuruma yuvarlandı: 5 asker yaralandı
  13. 18:52 Venezuela’da siyasi kriz çıktı!: Maduro’nun rakibi Gonzalez ülkeyi terk etti!
  14. 18:50 İşte ısırgan otunun mucizevi faydaları!: Prof. Dr. övmekle bitiremedi!
  15. 18:30 Bangladeş’te ‘Dang Humması’ alarm verdi!: İşte o salgın!
  16. 18:25 Narin olayını takip eden tv100 muhabirinden çarpıcı açıklama!
  17. 18:20 Meteoroloji uyardı!: Osmaniye ve Adana için güçlü sağanak alarmı!
  18. 18:05 Selahattin Demirtaş 'Narin' hakkında konuştu!
  19. 18:00 Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) sınav yerleri açıklandı mı?
  20. 17:52 Aracını yanlış parkeden onlarca kişiye ceza!
Spor Haberleri