İbrahim Kaboğlu: Bakanlar Kurulu listeyi görmeden mi imzaladı?

İbrahim Kaboğlu: Bakanlar Kurulu listeyi görmeden mi imzaladı?

İbrahim Kaboğlu: Bakanlar Kurulu listeyi gör... Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu OHAL KHK'sıyla ihracının ardından ilk televizyon röpörtajını Tele1 TV'de ekranlara gelen, Merdan Yanardağ'ın Beşinci Boyut programında verdi. Kaboğlu, "Bir hukuk devleti darbecilerle hukuk çerçevesinde...

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu OHAL KHK'sıyla ihracının ardından ilk televizyon röpörtajını Tele1 TV'de ekranlara gelen, Merdan Yanardağ'ın Beşinci Boyut programında verdi. Kaboğlu, "Bir hukuk devleti darbecilerle hukuk çerçevesinde mücadele etmelidir" dedi. 

BU TABLO İNSAN AKLINA SIĞACAK BİR TABLO DEĞİL

"Bu tablo insan aklına sığabilecek bir tablo değil" diyen Kaboğlu, "KHK'larla darbe ile hiç ilgisi olmayan kurumlar mahkum edildi" diye konuştu.

'İNSAN HAKLARINI DURDURAMAZSIN'

OHAL ilanına ilişkin  "Hükümet Anayasal düzenin ciddi bir şekilde tehlikeye girmesi nedeniyle OHAL ilan etti. Bunun Anayasa'da yeri var meşrudur" diyen Kaboğlu şu uyarıyı yaptı; "OHAL ilan edebilirsin ama insan haklarını durdurumazsın, derneğin faaliyetlerini durdurabilirsin ama kapatamazsın. Buna ölçülülük diyoruz. İkincisi ise uluslararası hükümlere uymak zorundasın." 

KRAL ÇIPLAK

KHK'lar ile 15 Temmuz'la ilgisi olmayan düzenlemeler yapılmaya başlandı diyen Kaboğlu akademisyenlerin ihraçlarına ilişkin  Gencecik pırıl pırıl çocuklar bunlar, gerçekten fikri olan, yazan, öğretim üyesi olma heyecanını taşıyan isimler. Bu açıdan bakıldığı zaman burada kıral çıplak" ifadelerini kullandı. 

'İBRAHİM ÖZDEN KABOĞLU TERÖRİST'

Hükümetin kararname yetkisi ile herkesi terörist ilan edebileceğini belirten Kaboğlu, "Bu kararnameyi eline alan hadi kendimden örnek vereyim, alıyor eline kararnameyi koca koca Bakanlar Kurulu'nun imzası var kararnamede 'İbrahim Özden Kaboğlu terörist' başka hiçbir şey yok. Türkiye Cumhuriyeti'nin Yürütme Organı istediği adı koyabilir. Bu son kararnamede olduğu gibi. Bu tablo insan aklına sığabilecek bir tablo değil" dedi.

ŞAHSIMI TANIYAN BOZDAĞ GÖRDÜ MÜ? 

Bakanlar Kurulu'nun son toplantı tarihinin 1 Şubat olduğunu akademisyenlerin ihraç edildiği KHK'nın 7 Şubat tarihinde yayınlandığını belirten Kaboğlu, " Nasıl oluyor bu? O zaman bir kağıt hazırlandı onlar da imza attı. Eğer 1 Şubat günü bu liste hazırlandıysa teker teker isimler incelendiyse o zaman 4 bin kişi bir günde mi sıralandı, Cumhurbaşkanı bunu duydu mu? Mesela Bakanlar Kurulu'nda olan beni de şahsen tanıyan Bekir Bozdağ listede adımı gördü mü? Yine şahsımı tanıyan Süleyman Soylu gördü mü? Peki adımı gördüğü halde mi imzaladı?" diye sordu.  

TABLO KORKUNÇ

Bakanlar Kurulu'nun listeyi incelemeden imza atmış olma ihtimalinin de altını çizen deneyimli hukukçu "Peki görmediyse, bakmadıysa bunun altına nasıl imza atabiliyor? Yani bu kadar vahim sonuçlar içerten bir kararnamenin altına nasıl imza atabiliyor. Bu nedenle tablo gerçekten korkunç" dedi.    

"İbrahim Kaboğlu: Bakanlar Kurulu listeyi görmeden mi imzaladı?" haberi, 11 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 11 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İbrahim Kaboğlu: Bakanlar Kurulu listeyi görmeden mi imzaladı? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İbrahim Kaboğlu: Bakanlar Kurulu listeyi görmeden mi imzaladı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:17 İzmir'de Şiddetli Yağışın Ardından Foça Açıklarında Hortum Oluştu
  2. 14:05 New York'ta Farelerle Bulaşan Hastalık Vakalarında Artış: Sağlık Yetkilileri Tedbir Alıyor
  3. 14:03 Grammy Ödüllü American Idol Şarkıcısı Mandisa Lynn Hundley 47 Yaşında Hayatını Kaybetti
  4. 14:01 Can Uzun'un Duygusal Anları: Penaltı Kaçırışı ve Gözyaşlarıyla Dolu Maç
  5. 14:00 İzel-Çelik-Ercan grubu birleşmişti! O grup yeniden dağıldı!
  6. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
  7. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
  8. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
  9. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  10. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  11. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
  12. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  13. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  14. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  15. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  16. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  17. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  18. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  19. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  20. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
Gündem Haberleri