İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Bir günde 102 hırsızlık vakası yaşanıyor"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Bir günde 10... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen Güvenlik Toplantısı'na katıldı. Toplantı sonrasında yapmış olduğu açıklamada Yerlikaya, ülke genelinde ocak ayında bir günde yaşanan 102 hırsızlık vakasına dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen Güvenlik Toplantısı'na katıldı. Toplantı sonrasında yapmış olduğu açıklamada Yerlikaya, ülke genelinde ocak ayında bir günde yaşanan 102 hırsızlık vakasına dikkat çekti.

ASAYİŞ TEDBİRLERİNDEKİ DÜŞÜŞLER VE SUÇ AYDINLATMA ORANLARI

Yerlikaya, asayiş konularına değinerek, polis birimlerinin suçlarla mücadelede yoğunlaştıklarını ve bunun sonucunda 2022-2023 döneminde olay sayılarında ciddi bir düşüş olduğunu belirtti. Ancak, suçların aydınlatma oranlarının Türkiye genelindeki ortalama seviyede olduğunu ve bazılarının daha yüksek olduğunu vurguladı.

Yerlikaya, "Asayişle ilgili şunu söylemek istiyoruz. Kişilere karşı ve mallara karşı işlenen suçlarla ilgili sahada emniyet birimlerimiz gerçekten dikkatlerini tamamen bu noktaya bakanlıktan verilen talimatlara odaklanmış vaziyette. Bunu nereden görüyoruz? 2022-2023 rakamlarını yani olay sayılarına baktığımız zaman olay sayılarında ciddi bir düşme var. Ama var olan suçlarda da aydınlatma oranları hem kişilere hem de mallara karşı işlenmiş suçların aydınlatma oranları Türkiye ortalamasıyla aynı. Hatta bazılarının da daha önde olduğunu da gördük. Bunun tabii devamını istiyoruz. Buradan yurttaşlarımıza şu şekilde bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Göreve geldiğimizden beri hapisle ilgili, yakalamayla ilgili her gittiğim şehirde o şehirdeki hemşehrilerimize, yurttaşlarımızdan bir küçük yardım istiyoruz. Diyoruz ki, biz bu şehirde 457 hapisle ilgili yakalamaya odaklanmış vaziyetteyiz" dedi.

SUÇLU YAKALANMASI İÇİN VATANDAŞLARDAN İHBAR BEKLENİYOR

Bakan Yerlikaya, suçluların yakalanması için vatandaşlardan ihbar yapmalarını istedi. İhbarların polisin daha hızlı sonuç almasını sağlayacağını ifade eden Yerlikaya, özellikle hırsızlık vakalarının arttığına dikkat çekti. Yerlikaya, hırsızlık vakalarının önlenmesi amacıyla sahada yapılan operasyonların ve kontrollerin artırıldığını belirtti. Bu sayede suç işleme girişimlerinin önüne geçildiğini ve Kilis gibi bölgelerde hırsızlık vakalarında belirgin bir düşüş yaşandığını açıkladı.

KİLİS'TE SUÇLA MÜCADELEDE BAŞARI ÖRNEĞİ

Bakan Yerlikaya, Kilis'te suçla mücadelede elde edilen başarıyı örnek gösterdi. Kilis'in, Türkiye genelindeki hırsızlık vakalarında düşüşünün yanı sıra suçların aydınlatma oranlarının üst seviyede olduğunu vurguladı. Yerlikaya, şunları söyledi:

"Türkiye’de ocak ayında bir günde 102 hırsızlık vakası yaşandı. Biz hiç hırsızlık vakası olmasını istemiyoruz. Bununla ilgili işte sahada bizim yapmış olduğumuz rahatlık operasyonları kontrol noktalarımızı artırmamız, kimlik kontrollerimizi arttırmamız, yakalama sayılarımızı çok daha kuvvetli hale getiriyor. Dolayısıyla suç işlemede temel görevimiz olan, önleyicilikle ilgili durumumuzu çok daha kuvvetli hale getiriyoruz. Kilis’te bu noktada Allah’a hamdolsun 34 bin motor olmasına rağmen Kilis’te motosiklet hırsızlığı da dahil olmak üzere tüm hırsızlık tür olay sayısında çok ciddi düşmeler var. Çok büyük oranda aydınlatma oranları da Türkiye ortalamasının üstünde. Az önceki verdiğimiz günlük, bir günlük evden hırsızlık ortalaması Türkiye genelinde 102’dir. Türkiye genelinde Bir günde 81 vilayette 102’dir. O da ocak ayının ortalaması. Her ay, her gün biz bunların kayıtlarına bakıyoruz."

"İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Bir günde 102 hırsızlık vakası yaşanıyor"" haberi, 16 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Bir günde 102 hırsızlık vakası yaşanıyor" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Bir günde 102 hırsızlık vakası yaşanıyor" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:25 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Çağdan kopmayacağız
  2. 11:20 Gözler temmuzda: Milyonlarca emekliyi bekleyen "sıfır zam" tehlikesi
  3. 11:16 Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona eriyor: Tazminat bedeli belli oldu
  4. 10:53 Aydın Ünal: CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var
  5. 10:48 Bunlarla karşılaştığınızda şaşırmayın: ATM'lerde yeni dönem
  6. 10:39 Futbol maçında polis memurunun havaya ateş açması üzerine soruşturma başlatıldı
  7. 10:34 Ebru Şancı, Ceyda Düvenci'nin 'ped' açıklamasını eleştirdi
  8. 10:30 Takmayan trafiğe çıkamayacak: Araçlarda TTB zorunluluğu geliyor
  9. 10:25 Federal Mogul'dan Grup Seks İddialarına Açıklama: "Asılsız Haber"
  10. 10:24 Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı
  11. 10:23 ABD Üniversitelerinde Filistin Yanlısı Protestolar Gerginliği Artırıyor
  12. 10:19 CHP'nin ekonomi raporu: Vatandaş borç batağında
  13. 10:16 Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, 6 Mayıs 1972'de neden idam edildi?
  14. 10:16 Kayseri'nin KAYBİS Projesi Uluslararası Akıllı Ulaşım Zirvesinde İlgi Odağı Oldu
  15. 10:14 Kayseri'de Yoğun İlgi: 11. Yeşilay Bisiklet Turu Tamamlandı
  16. 10:12 Adana'da Sağlık Çalışanlarına Kürekle Saldırı: Hamile Sağlık Çalışanı Tehlikede
  17. 10:09 Karşıyaka'da Sinek ve Haşerelere Karşı Özel Ekipler Göreve Başladı
  18. 10:06 Taksim Gezi Parkı'nda Kadının Üzerine Ağaç Dalı Düştü: Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
  19. 10:04 Borsa İstanbul'da Hafif Artışla Başladı: BIST 100 Endeksi Yüzde 0,05 Yükseldi
  20. 10:01 Serum Taktırmak Moda Haline Geldi
Gündem Haberleri