İddianamede ‘çocuğa cinsel istismar suçu var’ denildi; 14 yıl hapsi istenen sanığa, ilk duruşmada tahliye

İddianamede ‘çocuğa cinsel istismar suçu var’ denildi; 14 yıl hapsi istenen sanığa, ilk duruşmada tahliye

İddianamede ‘çocuğa cinsel istismar suçu var... Trabzon’da 13 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan ve 14 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan S.Ü., ilk duruşmada tahliye edildi.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, çocuğun, S.Ü.’nün, daha önce de 4-5 kez kıza dokunarak cinsel istismarda bulunduğu ve buna arkadaşları ile kardeşinin de şahit olduğu ortaya çıktı.

Trabzon’da 13 yaşındaki bir kız çocuğu, 5 Nisan 2021 tarihinde, dondurma almak için markete gitti. Burada babaannesinin komşusu olan S.Ü. ile karşılaştı. S.Ü.’nün Boncuk isimli kedisini sevmek için evine giden çocuk burada S.Ü. tarafından istismar edildi.  S.Ü.’nün evinden ayrıldıktan sonra yaşananları annesine anlatması üzerine konu babaya aktarıldı ve polise şikayette bulundular. 5 Nisan’da gözaltına alınan S.Ü. 6 Nisan’da tutuklandı.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede; küçük kızın psikolog eşliğinde alınan ifadesi de yer aldı. S.Ü.’nün, daha önce de 4-5 kez kıza dokunarak cinsel istismarda bulunduğu ve buna arkadaşları ile kardeşinin de şahit olduğu ortaya çıktı. İddianamede, S.Ü.’nün bir komşusu ile küçük kızın babaannesinin şahitlikleri de yer aldı. İddianamede ayrıca küçük kızın S.Ü.’nün evine gittiği anı gösteren güvenlik kamera görüntüsüne de yer verildi.

Savcı, çocuğun beyanlarını tutarlı buldu

İddianamede, küçük kızın söylediklerine ilişkin, “Mağdur hakkında düzenlenen Adli Görüşme Değerlendirme Raporu’nda adli görüşmenin tutarlı olduğu; mağdurun doğal, akıcı bir anlatımının olduğu; yeterli miktarda detay verdiği; anlatılanlarda mantıksal bir çatının olduğunun gözlemlendiği; ayrıca mağdurun ön ve adli görüşme esnasında yaşanılan olayın etkisinde olduğunun gözlemlendiğinin tespit edildiği” değerlendirmesinde bulunuldu. İddianameyi hazırlayan savcı, S.Ü.’nün, birden fazla kez işlediği çocuğa cinsel istismar suçu nedeniyle 14 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sadece 3 ay tutuklu kaldı

Bu arada Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı, 1 Temmuz’da yürürlüğe girdi. Sözleşme yürürlükten kalktıktan 7 gün sonra, yani 8 Temmuz’da Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan S.Ü. sadece 3 ay tutuklu kalmasının ardından ilk duruşmada tahliye edildi.

“Bütün çocukların adına sesimizi yükseltiyoruz”

Küçük çocuğun ailesi tahliye kararına tepki gösterdi. Çocuğun annesi, S.Ü.’nün tahliyesini kabul etmediklerini belirterek, “Kişinin tutuklu kalması gerekirken serbest kalması, kamu adına vicdanı yaralayıcı. 13 yaşındaki bir kız çocuğunun hakkını bir anne, baba olarak biz aramak zorundayız. Kızımın hakkı kimsede kalmasın. Adaletse, adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Biz kızım gibi bütün çocukların adına sesimizi yükseltiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekillerimize, Adalet Bakanlığı’na sesleniyorum. Bütün deliller, bütün şahitler, kamera görüntüleri elimizde mevcutken bu şahsın 3 ay tutuklu kalıp dışarı çıkmasını asla kabul etmiyoruz” diye konuştu.

“Adalet istiyoruz”

Çocuğun babası ise  sadece adalet istediklerine dikkat çekerek, “Benim boğazım düğümlenmeye başladı. Diyecek kelime bulamıyorum. O şahsın tutuklu yargılanmasını istiyoruz. Bu ülkenin evlatları olarak bunu tekrar düşünmenizi bekliyoruz” dedi. (ANKA)

"İddianamede ‘çocuğa cinsel istismar suçu var’ denildi; 14 yıl hapsi istenen sanığa, ilk duruşmada ." haberi, 14 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 14 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İddianamede ‘çocuğa cinsel istismar suçu var’ denildi; 14 yıl hapsi istenen sanığa, ilk duruşmada .. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İddianamede ‘çocuğa cinsel istismar suçu var’ denildi; 14 yıl hapsi istenen sanığa, ilk duruşmada .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:29 Çocukluk İstismarı ve Beyin: Yapay Zeka İncelemesi, Travmanın Genç Beyinleri Nasıl Etkiliyor?
  2. 14:25 Orta Akdeniz'de Düzensiz Göç: 23 Nisan Kazasıyla Ölü Sayısı 510'a Yükseldi
  3. 14:22 ABD'nin Asya'daki Stratejik Hareketi: USS George Washington Japonya'ya Yola Çıktı
  4. 14:18 Mangalın Vazgeçilmezi: Enfes Mangal Sosu Tarifi!
  5. 14:11 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: 34. Hafta Mücadeleleri Başlıyor!
  6. 14:08 ABD Stokları Düşerken Brent Petrol Fiyatları Yükselişte
  7. 13:58 TFF, Euro 2024'ü takip etmek isteyen vatandaşlara Schengen uyarısında bulundu
  8. 13:53 İzmir'de Çöl Tozu Bulutu: Görüş Mesafesi Azalırken Hava Kalitesi Değişiyor
  9. 13:53 Getir, o ülkede faaliyetlerini durdurma kararı aldı!
  10. 13:52 BAE Başbakanı, Dubai'deki Şiddetli Yağışlar İçin 545 Milyon Dolarlık Yardım Onayladı
  11. 13:48 O Banka 15.000 TL'lik nakit emekli promosyonunu resmen açıkladı!
  12. 13:46 Emeklilerin Alım Gücü Azalıyor: TÜED'den Çağrı
  13. 13:45 Rusya, THY'nin Latin Amerika uçuşlarına kabul etmemesinde ABD baskısını iddia ediyor
  14. 13:42 Pratik ve Lezzetli: Ev Yapımı Patatesli Rulo Börek Tarifi!
  15. 13:41 Borsa İstanbul günün ilk yarısını yükselişle tamamladı
  16. 13:38 Max Kruse'un Sıra Dışı Geri Dönüşü: BSV Al-Dersimspor'un Yeni Takım Kaptanı
  17. 13:34 AB'den Çevre İçin Önemli Adım: Tek Kullanımlık Plastikler Yasaklanıyor
  18. 13:34 Gazze'de yaşam savaşı devam ediyor: Can kaybı 34 bin 305, yaralı sayısı ise 77 bin 293'e yükseldi
  19. 13:30 İş Bankası'nın 100. Yıl Bonosu Yeşil Finansman halka arzında rekor talep gördü
  20. 13:27 Kahramanmaraş'ta 4 Yaşındaki Çocuk Vahşice Katledildi
Gündem Haberleri