İdlib’de Türk askerine saldırı dünya basınında: Türkiye Suriye’de en büyük kaybını yaşadı

İdlib’de Türk askerine saldırı dünya basınında: Türkiye Suriye’de en büyük kaybını yaşadı

İdlib’de Türk askerine saldırı dünya basının... İdlib'de rejimin düzenlediği hava saldırı sonucu 33 Türk askerinin hayatını kaybetmesi, dünya medyasında büyük yankı uyandırdı. Dış basın Türkiye'den

İdlib'de Suriye ordusunun hava saldırı sonucu 33 Türk askerinin hayatını kaybetmesi, dünya medyasında büyük yankı uyandırdı. Dış basın Türkiye'den yapılan ilk açıklamalarla birlikte gelişmeyi dünyaya duyurdu.

Alman basını yaşanan gelişmeyi "Rus uçakları Türk askerini vurdu" manşetiyle aktarırken BBC olayı, "Suriye Savaşı: İdlib'deki hava saldırısında 22 Türk askeri öldü" sözleriyle geçti. Sabaha karşı gazetecilere açıklamalarda bulunan Hatay Valisi Rahmi Doğan, şehit sayısının 33'e yükseldiğini belirtti.

İdlib’de Suriye ordusunun düzenlediği hava saldırısı sonucu 33 Türk askeri şehit oldu. Kahreden haberi BBC başta olmak üzere birçok yayın kuruluşu “son dakika”, “flaş haber” şeklinde duyurdu.

Bild, “Suriye’de ortam geriliyor ve durum giderek ciddileşiyor” sözleriyle İdlib’de yaşanan gelişmeleri sayfasına taşıdı.

Der Spiegel ve Die Welt, saldırıda şehit sayısının artabileceğini vurgularken, Merkür’de de Putin’in Suriye zirvesini reddettiği ve kararın ardından Türk askerinin vurulduğu bilgisi hatırlatıldı.

Yaşanan gelişmeler, Der Tagesspiegel ve Stern’de dahil tüm Alman medyasında geniş yer buldu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, İdlib’de yaşanan gelişmeyi “Suriye Savaşı: İdlib’deki hava saldırısında 22 Türk askeri öldü” manşetiyle duyurdu.

Agence France-Presse (AFP) ise haberi “Suriye: 22 Türk askeri öldü, büyük gerginlik tırmanıyor” manşetiyle duyurdu. Haberde ise, “Perşembe günü Suriye’nin kuzeybatısında ciddi bir insani krizle boğuşan ve gerginliğin arttığı İdlib eyaletinde 22 Türk askeri öldü” denildi.

TÜRK YETKİLİ NEW YORK TIMES’A KONUŞTU

İdlib’deki saldırıda çok sayıda askerin şehit olamasının ardından Amerikan The New York Times bir Türk yetkilinin açıklamalarına yer verdi. Saldırının Suriye’deki savaşın gidişatını değiştireceğini belirten gazete, saldırıda kullanılan Rus savaş jetlerine dikkat çekti.

Habere göre Türk yetkili, Türk askerlerine bölgede haftalardır yapılan hava saldırılarının Suriye ordusu tarafından kullanılan Rus savaş jetleriyle yapıldığını söyledi. Haberde gazete, Rus tarafının olayla ilgili yorumda bulunmadığı da belirtti.

EL CEZİRE: BÖLGEDEKİ GERİLİM DAHA DA ARTACAK

Orta Doğu'nun etkili yayın organlarından El Cezire televizyonu, Suriye hükümetinin hava saldırısında 33 Türk askerinin şehit edilmesinin bölgedeki gerilimi daha da artıracağı ve yeni bir insani kriz dalgasını tetikleyebileceğini aktardı.

DW: TÜRKİYE. NATO'NUN 5. MADDESİNİ İŞLETME HAKKINA SAHİP

Alman devlet kanalı Deutsche Welle (DW) İdlib'deki saldırıya ilişkin gelişmeleri okuyucularına canlı olarak aktardı. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın daha önce bölgede yaşananlar nedeniyle Suriye ve Rusya'yı suçladığını yazan DW, 33 Türk askerinin hayatını kaybetmesine ilişkin, "Türkiye, NATO'nun 5. maddesini işletme hakkına sahip. Ancak böyle bir kontekste bu maddenin işletilmesine onay verilir mi bilinmiyor. Daha önce sadece bir kez bu madde işletildi o da ABD'nin talebiyle Afganistan'da." yorumunu yaptı.

FRENCE 24: TÜRKİYE'NİN SURİYE'DEKİ EN BÜYÜK KAYBI

Hava saldırısıyla ilgili Hatay Valisi'nin açıklamalarını duyuran Fransa'nın kamu yayın kuruluşu France 24 ise Türkiye'nin İdlib'e asker gönderme kararı almasından bu yana bir gün içerisinde en büyük kaybını yaşadığına dikkat çekti.

"İdlib’de Türk askerine saldırı dünya basınında: Türkiye Suriye’de en büyük kaybını yaşadı" haberi, 28 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İdlib’de Türk askerine saldırı dünya basınında: Türkiye Suriye’de en büyük kaybını yaşadı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İdlib’de Türk askerine saldırı dünya basınında: Türkiye Suriye’de en büyük kaybını yaşadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  2. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  3. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  4. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  5. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  6. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  7. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  8. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  9. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  10. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  11. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  12. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
  13. 16:37 AYM ifade özgürlüğü kararı verdi: Artık bildiri dağıtmak için izne gerek olmadığı belirtildi
  14. 16:36 Japonya'da Sağlık Çalışanları, Google Haritalar'daki Asılsız Yorumlar İçin Dava Açtı
  15. 16:32 Eylem Tok ve oğlunu havalimanına götüren kişi serbest bırakıldı
  16. 16:32 Erdoğan'a Fenerbahçe iddiası: "Ben artık Fenerbahçeli değilim, milli takımı tutuyorum"
  17. 16:32 Galatasaray, Anahtar Oyuncularla Yeniden Anlaştı: İmza Töreni Coşkuyla Kutlandı!
  18. 16:28 Ortadoğu Gerilimi Altın Fiyatlarını Uçurdu: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  19. 16:22 Türk Takımlarının Avrupa Kupalarındaki Macerası Son Buldu
  20. 16:19 Bankacılık Sektöründe Mevduatlar Yükseliyor, Kredi Hacmi Artıyor
Haberleri