İki parti, 23 Haziran'da kime destek vereceğini açıkladı!

İki parti, 23 Haziran'da kime destek vereceğini açıkladı!

İki parti, 23 Haziran'da kime destek vereceğ... Emek Partisi'nden Ekrem İmamoğlu açıklaması: Cumhur İttifakı’nın adayının kazanamaması için çalıştık, çalışıyoruz. Şimdi de tek adam rejimine oy yok diyoruz ve İmamoğlu’ya oy verme çağrısı yapıyoruz. Ayrıca Doğru...

Emek Partisi'nden Ekrem İmamoğlu açıklaması: Cumhur İttifakı’nın adayının kazanamaması için çalıştık, çalışıyoruz. Şimdi de tek adam rejimine oy yok diyoruz ve İmamoğlu’ya oy verme çağrısı yapıyoruz. Ayrıca Doğru Yol Partisi, Ekrem İmamoğlu'na destek vereceklerini açıkladı.

23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimleri öncesinde bir açıklama yapan Emek Partisi İl Başkanı Sema Barbaros, “Artan baskılara ve saldırılara karşı İmamoğlu’ya oy verme çağrısı yaptıklarını” söyledi.

İstanbul seçimine CHP ve İYİ Parti’nin kurduğu Millet İttifakı adına katılan Ekrem İmamoğlu’na ittifak dışındaki siyasi partilerden de destek geliyor.

Dün Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ın yaptığı sandık çağrısının ardından bugün de Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros’tan bir açıklama geldi. Barbaros, Evrensel gazetesinden Görkem Kınacı’ya verdiği röportajda, “23 Haziran seçimi sadece İstanbul Belediye Başkanı seçiminden ibaret değildir. Hukuksuz, gerekçesiz bir biçimde seçimlerin iptal olabildiği, seçilmiş belediye başkanlarının merkezi iktidar tarafından görevden alınabildiği bir ülkede demokrasi sorunudur aynı zamanda” dedi.

Barbaros açıklamasında, “Bize göre sandık elbette demokrasinin tek kriteri değildir. Sandıklardan hilesiz bir sonucun çıkabilmesi her konuda olduğu gibi örgütlü halkın inisiyatifine bağlıdır. Onun dışında sandık sonuçları iktidar tarafından kolaylıkla çarpıtılabilir ve çarpıtılmaktadır. Ancak şimdi halkın sandık seçeneği bile keyfi biçimde engellenmektedir ve buna sessiz kalınamaz. Bu işin bir yanı. Öte yandan 31 Mart’ta da olduğu gibi İstanbul’da emekçiler için önemli olan kime oy verilmeyeceğidir. Cumhur İttifakı’nın adayının kazanamaması için çalıştık, çalışıyoruz. Şimdi de tek adam rejimine oy yok diyoruz ve İmamoğlu’ya oy verme çağrısı yapıyoruz” dedi.

Barbaros, “Pontus ifadesinden, belediyeyi terör örgütleri yönetecek açıklamalarına, VIP krizinden, Ordu Valiliği ile yaşanan polemiğe kadar… Bunlar etkili mi gerçekten. Ne diyor kadınlar, işçiler, gençler size” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Yukarıda sıraladığınız tüm bu çıkışlar hiç etkili değil demek doğru olmaz. Cumhur İttifakı’na oy isteyenler yerellerde, cemaat sohbetlerinde, özellikle bunun üzerinden politika yapıyor, kitlelere sesleniyor. Ama bu dünden daha az karşılık buluyor. Çünkü artık kendi dışında herkesi terörizm ile suçlama bir klişeye dönmüştür. Ayrıca seçim iptalinin sadece İstanbul’u kapsaması, kullanılan dört oydan sadece birinin iptali gibi durumlar İmamoğlu’nun haksızlığa uğradığı algısını güçlendirmiştir.”

‘İMAMOĞLU’NUN UYGULAMALARI KARŞILIK BULDU’

Sema Barbaros, İmamoğlu’nun 18 günlük belediye başkanlığı döneminde yol ücretleri, öğrenci kartı indirimi, su fiyatında indirim gibi uygulamalarının seçmenin tercihini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise, “Bunlar öyle fark edilmeyecek şeyler değil. Uzunca bir süredir süren kriz koşulları zaten 31 Mart seçimlerine de yansımıştı.

Tanzim kuyrukları, iş başvurularının yoğunluğu, geçinememeye dair çok fazla örnek sıralanabilir. Doğal olarak atılan bir iki olumlu adım İstanbul halkı içinde karşılık buldu. Sadece bu değil mesela meclis toplantılarının canlı verilmesi yoğun bir ilgiyle karşılandı. Ayrıca seçim süreci de İstanbul halkı tarafından bir israf olarak nitelenmekte” dedi.

DOĞRU YOL PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kemal Abdullahoğlu 23 Haziran seçimlerinde DYP olarak İstanbul da bir kez daha Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceklerini söyledi.

Çok sayıda TV kanalında canlı yayınlanan tarihi İmamoğlu & Yıldırım tartışma programını izleyerek bir başka TV kanalında program ve performans değerlendirmesi yapan Abdullahoğlu program sonrasında yaptığı basın açıklamasında, ''DYP olarak verdiğimiz ilk kararda herhangi bir değişiklik yok ve bu pazar yapılacak İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde tüm gücümüzle Sayın Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğiz'' dedi.

Son günlerde yapılan spekülasyonların algı operasyonu olduğunu ve DYP nin bayraktarlığını yaptığı misyon ve vizyon gereği Türkiye ve İstanbul'un geleceği her şeyin üstündedir diyen Abdullahoğlu açıklamasını şöyle tamamladı:

Doğru Yol Partisi ' nin İstanbul da önemli sayıda gönüldaş ve sempatizanı bulunmaktadır. Bu sayı özellikle başa baş çıkabilecek seçim sonuçlarında seçimin kaderini direkt etkileyebilecektir. Nitekim 31 Mart seçim sonuçlardaki küçük fark konunun büyük önemini göstermiş bulunmaktadır. Doğru Yol Partisi olarak Sayın Ekrem İmamoğlu'na 23 Haziran seçimlerinde vereceğimiz tam destekle katkı sunacak ve tarihi görevimizi yapmış olacağız''

"İki parti, 23 Haziran'da kime destek vereceğini açıkladı!" haberi, 19 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İki parti, 23 Haziran'da kime destek vereceğini açıkladı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İki parti, 23 Haziran'da kime destek vereceğini açıkladı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
    2. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
    3. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
    4. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
    5. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
    6. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
    7. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
    8. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
    9. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
    10. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
    11. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
    12. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
    13. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
    14. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
    15. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
    16. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
    17. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
    18. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
    19. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
    20. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
    Politika Haberleri