İlhan Taşcı: Bırakın algıyı, olgu çocukların cinsel istismara uğramasıdır

İlhan Taşcı: Bırakın algıyı, olgu çocukların cinsel istismara uğramasıdır

İlhan Taşcı: Bırakın algıyı, olgu çocukların... "Çocukların incindiği/incitildiği yerde kimse hikâye anlatmasın"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, RTÜK’ün Erzurum’daki Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda 7 çocuğun uğradığı istismarı gündeme getiren kanallara verilen cezaların “elim olayın gündeme getirilmesine değil, mahkemelerin verdiği ve yasal olarak uymak zorunda bulunulan yayın yasaklarının hiçe sayılması” ile ilgili olduğu yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Taşcı, “Bırakın algıyı; olgu çocukların cinsel istismara uğramasıdır. Çocukların incindiği/incitildiği yerde kimse hikâye anlatmasın” açıklamasını yaptı.

RTÜK, dün; Erzurum’daki bir Kuran kursunda 7 çocuğun uğradığı istismarı gündeme getiren KRT, Halk TV, TELE 1 kanallarına idari para cezası kararı verdi. Tepkiler üzerine, RTÜK şu açıklamayı yaptı:

“Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun 06.04.2022 tarihindeki toplantısında alınan müeyyide kararları, bazı sosyal medya kullanıcıları ile birtakım basın ve yayın organları tarafından kamuoyuna farklı yansıtılarak, Üst Kurul töhmet altında bırakılmıştır. Üst Kurul ve bazı RTÜK Üyeleri sosyal medyada haksızca linç edilmiştir.

RTÜK, çocukları kırmızı çizgi olarak görür. Üst Kurulda bugüne kadar çocukların üstün yararı için pek çok karar alınmış ve uygulanmıştır. Altını kalın çizgilerle çizerek belirtmek gerekirse, Üst Kurulda dün alınan karar, 3 medya kuruluşunun yargı mercilerinin verdiği yayın yasaklarını ihlal etmesine yöneliktir. Verilen cezalar elim olayın gündeme getirilmesine değil, mahkemelerin verdiği ve yasal olarak uymak zorunda bulunulan yayın yasaklarının hiçe sayılmasına ilişkindir. Palandöken’deki olaya ilişkin Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi ile Erzurum 2. Sulh Ceza Hâkimliğince verilen yayın yasağını Halk TV 7 kez,  KRT 22 kez ve Tele1 3 kez ihlal etmiştir. RTÜK’ün yasal görevi mahkemelerin verdiği yayın yasaklarını ilan etmek ve olası ihlaller durumunda yaptırım uygulamaktır. Son RTÜK toplantısında alınan kararların içeriği bundan ibarettir.

Bu gerçeğin bilinerek değerlendirmelerin yapılmasını arzu eder, çocuk ve gençlerin ruhsal ve fiziksel gelişimlerine zarar verecek yayın içerikleriyle kıyasıya mücadele eden RTÜK’ün iftira ve algı operasyonlarına maruz bırakılmamasını önemle hatırlatırız. RTÜK Üyelerini ve çalışanlarını hedef gösteren organize şebekelere bugüne kadar boyun eğmedik bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz!”

Üst Kurulun CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, söz konusu açıklama ile ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Mahkeme yayın yasağı kararı, cinsel istismara uğrayan çocukların üstün yararını gözetir; şüphelilerin veya sorumluların çıkarını değil. Bırakın algıyı; olgu çocukların cinsel istismara uğramasıdır. Çocukların incindiği/incitildiği yerde kimse hikaye anlatmasın.”

"İlhan Taşcı: Bırakın algıyı, olgu çocukların cinsel istismara uğramasıdır" haberi, 07 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İlhan Taşcı: Bırakın algıyı, olgu çocukların cinsel istismara uğramasıdır haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İlhan Taşcı: Bırakın algıyı, olgu çocukların cinsel istismara uğramasıdır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:T24

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  2. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  3. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  4. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  5. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  6. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  7. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  8. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  9. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  10. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  11. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  12. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  13. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  14. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  15. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  16. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  17. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  18. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  19. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  20. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
Gündem Haberleri