''İlk seçimlerde parlamenter sisteme geçilinceye kadarki o geçiş dönemde ülke nasıl yönetilecek, parti olarak

''İlk seçimlerde parlamenter sisteme geçilinceye kadarki o geçiş dönemde ülke nasıl yönetilecek, parti olarak

''İlk seçimlerde parlamenter sisteme geçilin... DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Denizli programı kapsamında bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, "Biz parlamenter sistemi hedef olarak koyduk. Önemli bir hedef, ilk seçimlerde parlamenter sisteme geçilinceye kadar ki o geçiş dönemde ülke nasıl yönetilecek? Biz parti olarak bunu çalışıyoruz. Çalışmamız hemen hemen bitti. Çalışma bittikten sonra diğer partilerle konuşmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Denizli programı kapsamında bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Cemiyet Başkan Yardımcısı Mesut Güler ve Genel Sekreter Ramazan Çetin tarafından karşılanan Babacan, daha sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

Türkiye'nin seçimden sonra nasıl yönetileceğinin altyapısını hazırladıklarını belirten Babacan,

"Bunun için çeşitli eylem planları hazırladık. 6'lı masaya da katkı veren bir siyasi partiyiz. Allah kısmet ederse seçimlerden sonra nitelikli çoğunluğu Meclis’te sağlayarak anayasa değişiklikleriyle beraber ülkeyi güçlenmiş parlamenter sisteme geçirmek için çaba göstereceğiz, katkı vereceğiz. Parti genel başkanı olarak Türkiye'nin yönetiminin tümüne talibiz, dolayısıyla sağlığı da eğitimi de hukuku da çalışıyoruz. Türkiye'nin bütün sorularının çözümüne talibiz. Başbakan yardımcısı ve bakan olarak görev yaptığımız zamanlarda sorumluluk alanlarımda gereğini fazlasıyla yaptım. Bütün veriler, tarih ortada, her şey ortada, bugün de ülkenin yönetimine talibiz. Ve bütün sorunların çözümünü 90 günde, 180 günde 360 günde nasıl gerçekleştireceğimize dair eylem planlarımızda açık bir şekilde taahhüt ediyoruz"

ifadelerini kullandı.

"6'lı masada iş birliği alanlarını artıracağız"

Babacan, 6'lı masada yapılan görüşmelerde parlamenter sistemi bitirdiklerini, seçim güvenliği mekanizması kurduklarını belirterek, "Seçim güvenliği önemli, o daimi bir komisyon olacak. Resmi kesinleşmiş sonuçlar açıklanana kadar komisyon çalışacak. 200 bin sandığa bir partinin tek başına sahip olması mümkün olmuyor. Bunu iktidar parti de muhalefet de yapamadı. Ancak 6 parti kaynaklarını bir havuza koyarak, insan kaynağını, avukat kaynağını ve teknik kaynaklarını bir havuza koyunca, beraberce kullanınca bu sağlanabiliyor. Bunun simülasyonlarını da yaptık. Önemli bir iş birliği alanıydı, iş birliği alanlarını önümüzdeki dönemde artırmayı umut ediyoruz" dedi.

"Seçimlere yaklaşınca ortak adayı belirleme hedefimiz var"

6'lı masada seçimlere yaklaşınca ortak aday belirleme hedefi olduğunu ifade eden Babacan, "Biz parlamenter sistemi hedef olarak koyduk. Önemli bir hedef, ilk seçimlerde parlamenter sisteme geçilinceye kadar ki o geçiş dönemde ülke nasıl yönetilecek? Biz parti olarak bunu çalışıyoruz. Çalışmamız hemen hemen bitti. Çalışma bittikten sonra diğer partilerle konuşmaya başlayacağız. O konuda da bir mutabakat, bir uzlaşı arayışımız olacak. Çünkü ilk seçilecek cumhurbaşkanı ve Meclis mevcut sisteme göre seçilecek. Seçilecek cumhurbaşkanı 'Kardeşim tamam ben yetkiyi aldım, biraz da ben kafama göre ülkeyi yöneteyim' mi diyecek, yoksa katılımcılık anlayışıyla ve yetki devri esasına göre mi ülke yönetilecek? Bunların hepsinin çalışılması gerekiyor. Geçiş döneminde ülkenin yönetim mekanizmasını tanımlamak gerekiyor. Bunda da partiler arası mutabakatı biz sağlayalım. Tabii, ortak aday konusu var. Seçimlere yaklaşınca ortak adayı belirleme hedefimiz var. Öncelikli yapılacak işleri, geçiş döneminde ülkenin nasıl yönetileceğini çalışalım. İsim konusunda çalışmamız sonra başlayacak" dedi.

"Zayıf da olsa baskın seçim ihtimali görüyoruz"

Bir basın mensubunun seçimle ilgili sorusunu da yanıtlayan Babacan, "Biz baskın seçim ihtimalini zayıf da olsa görüyoruz. Yani bu hükümet eylül ayında karar alıp, kasım ayında bir seçime gidebilir. Dolayısıyla böyle bir ihtimal var lakin zayıf ihtimal. Biz bütün teşkilatlarımıza söyledik. 'Hazır olun' dedik. 'Böyle bir şey olabilir' dedik. Ama daha kuvvetli ihtimal seçimin zamanında yapılması" diye konuştu. 

babacan2.jpg

 

 

"''İlk seçimlerde parlamenter sisteme geçilinceye kadarki o geçiş dönemde ülke nasıl yönetilecek, p." haberi, 11 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 11 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ''İlk seçimlerde parlamenter sisteme geçilinceye kadarki o geçiş dönemde ülke nasıl yönetilecek, p.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''İlk seçimlerde parlamenter sisteme geçilinceye kadarki o geçiş dönemde ülke nasıl yönetilecek, p.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:21 Tehlike Altındaki Canlılar: İstanbul’da Skandal Müze Operasyonu
  2. 13:17 Elma Sirkesi: Kilo Dostu Mucize İçecek
  3. 13:06 Okyanus Sıcaklıkları Rekor Kırıyor: Küresel Isınma Hızla Artıyor!
  4. 13:05 Son dakika! İsrail Refah'a hava saldırını başlattı
  5. 13:02 Koni Salyangozu: Denizlerin Görünmeyen Ölümcül Tehlikesi!
  6. 12:59 Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz konuştu: "İnsani olarak şiddete reaksiyon gösterdim"
  7. 12:58 William'ın Prenses Kate'i aldattığı söylenen Rose Hanbury konuştu
  8. 12:57 Sürpriz! Yeni James Bond hayranların favorisi!
  9. 12:57 Sosyal medyada tıkladığınız linklere dikkat edin! Dolandırıcılar kol geziyor!
  10. 12:57 Enflasyon Artıyor, Fed’in Kararı Ne Olacak?
  11. 12:56 Tunç Soyer mal varlığını açıkladı! Banka hesaplarında ne kadar para var?
  12. 12:52 Dünya Hava Kalitesi Raporu: Temiz Hava İçin Küresel Çağrı
  13. 12:46 FIFPRO, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı
  14. 12:46 Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 819'a ulaştı
  15. 12:46 Müge Anlı’nın Programında Şok İtiraf: Eşim Annemle Kaçtı!
  16. 12:40 Uzaylı Yumurtası mı? Oklahoma Gölü’nde Bulunan Bryozoa Keşfi
  17. 12:37 Son Dakika: Akaryakıta Zam Geliyor! Depoları Doldurun!
  18. 12:32 Bayram Tatili Rotası: Doğadan Tarihe, Kaz Dağları'ndan Roma'ya!
  19. 12:27 Mide Sağlığı İçin Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  20. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
Gündem Haberleri