İmamoğlu: 1 oyun bile peşindeyiz, buradayız ve bekliyoruz!

İmamoğlu: 1 oyun bile peşindeyiz, buradayız ve bekliyoruz!

İmamoğlu: 1 oyun bile peşindeyiz, buradayız ... CHP'nin İstanbul Büyükşehir adayı Ekrem İmamoğlu, Anadolu Ajansı'nın verilerinin doğru olmadığını söyledi. İmamoğlu, "Oy oranım yüzde 53" dedi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir adayı Ekrem İmamoğlu, Anadolu Ajansı'nın verilerinin doğru olmadığını söyledi. YSK ve AA'yı ahlaklı davranmaya davet eden İmamoğlu, sekinci kez ekran karşısına çıktı ve ekledi "16 milyonun hakkını koruyoruz" dedi. İstanbul'u kazandıklarını ifade eden Anadolu Ajansı, 3 saat sonra yeniden veri girmeye başladı.

İmamoğlu şunları söyledi:

"İlçe belediye meclisi, büyükşehir tutanakları var. Biz de birbirlerini destekleyen sistemlerde süreci takip ediyoruz. Çok enteresan verilerle girişler başladı. Bu bizi çok üzdü. Tabi 1-1 buçuk saat sonra uyarının yapılması şaşırtıcı ancak bir fayda etmedi Bizim verilerimize göre yüzde 27,6 girişimiz var."

'OYUM YÜZDE 53,2'

Yaklaşık olarak saat 22:00'a kadar bir rakam verebileceğiz. Şu anda CHP adayı olarak oyum yüzde 53,2. Rakibimizin oyu 44,1

Anadolu Ajansı'nın verilerini gerçekçi bulmayan İmamoğlu, AA'yı hassasiyete davet etti ve verilerini tekrardan kontrol etmeye çağırdı.

İMAMOĞLU ŞÖYLE DEVAM ETTİ: YANLIŞ DEĞİL DOĞRU BİLGİ AKTARIN

YSK'yı da verileri ve sürecini tekrar kontrol etmesini toplumumuza  yanlış değil doğru bilgileri aktarmasını istiyorum.

Takdiri de size bırakıyorum ne derseniz deyin.

İMAMOĞLU: YSK'YI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM

İmamoğlu, YSK'nın veri akışını durdurması sonrası AA'nın da manipülasyona devam etmesi sonucu tekrar ekran karşısına çıktı.

İmamoğlu şunları söyledi:

Burada bir manipülasyon söz konusu. YSK'yı görevee çağırıyorum. İstanbul'un verilerini denetleyin. AA'yı da hassasiyete, göreve ahlaki duruşa davet ediyorum. Halkımıza doğru bilgiyi aktarma zorunluluğu olan AA'yı tekrar tekrar ahlaklı olmaya davet ediyorum.

SANDIKLARI TERK ETMEYİN ÇAĞRISI

İmamoğlu, herkesi sandıklarda durmaya ve oylara sahip çıkmaya çağırdı.

İMAMOĞLU ÜÇÜNCÜ KEZ KONUŞTU: YÜZDE 5 ÖNDEYİM

"Ben vatandaşlarımızı bilgilendirmek zorundayım. Yaptığımız istatistiklere göre yüzde 90'a ulaşınca açtıkları sandık işleri zorlaşacak. YSK'yı, halkın parasıyla maaş alan Anadolu Ajansı'nı bir kez daha sorumluluğa davet ediyorum. Bu bir milli sorundur.

Ben kimsenin hakkını yemedim, hakkımı da yedirmem. Aramızdaki fark yüzde 5,25. Sandıkta görev alan herkes lütfen görevi bırakmayın. Son ana kadar takipçisiyiz.

Kazananı tebrik ederim ama gerektiğinde de tebrik edilmeyi beklerim"

İMAMOĞLU BEŞİNCİ KEZ KONUŞTU: OYUMUZ YÜZDE 50.51

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

Toplumu İstanbulumuz ve Türkiyemizi bilgilendirme konusundaki bilgilendirmemize devam ediyoruz. Her iki il başkanımız da benimle birlikte. Bütün seçim kurullarını tek bir oy için bile sıkıntı yaşanmaması için göreve davet ediyorum. Bütün seçim kurullarında görev alan bütün görevlilere teşekkür deiyorum.

Uyarımı, ikazımı yeniden yapıyorum tek bir oyun vebali üzerinizdedir. Pürdikkat oyların kayda girmesi sağlanmalıdır. Biz sürece hassasiyetle bir kontrol mekanizması gibi görevimize devam ediyoruz. Bu seçim bir tarafın kazandığı, bir tarafın kaybettiği seçim değildir. Yerel seçim o şehirde yaşayan herkesin kazandığı seçimlerdir.

Dolayısı ile şu anda kontrol mekanizması görevine devam eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Lütfen görevlerinize en hassas şekilde, gülümseyerek, yanınızdaki insanlara teşekkür ederek devam edin.

Uzun bir süredir AA'nın yine hassasiyetle giriş yaptığı konusundaki kaygılarım devam etmektedir. Psikolojik bir süreç tahayyülü vardır. Tekrar AA'yı görevini yapmaya davet ediyorum. AA vatandaşların vergileri ile yürümektedir. Ben kimsenin kimsenin hakkını yemem, hakkını da yedirtmem. Bunun altını çiziyorum.

Biz tutanaklara göre giriş yapmaya devam ediyoruz. Yüzde 76.1 dir. Buna göre bizim aldığımız oy yüzde 50.51 rakibimizin aldığı oy ise yüzde 46.55'tir.

Ben takdir etmeyi bilirim ama tebrik edilmeyi de beklerim. Sürecin en hassas bir şekilde neticelenmesi için bütün görevli arkadaşlarıma, güvenilk görevlilerine teşekkür deyiorum. Yine tüm yetkilileri göreve davet ediyorum.

Bizim girişlerimiz devam ediyor. Kendilerini uzun yıllardır görev yapmış biri olarak göreve davet ediyorum. Kazandık demesini ayıplıyorum. Lütfen süreci beklesinler.

BİNALİ YILDIRIM KAZANDIĞINI İDDİA ETTİ AA, VERİ GİRİŞİNİ DURDURDU

Öte yandan AKP'nin adayı Binali Yıldırım da kazandığını iddia etmesinden sonra Anadolu Ajansı veri girişlerini durdurdu.

İMAMOĞLU ALTINCI KEZ KONUŞUYOR

İmamoğlu, AA'nın veri akışını kesmesi ile ilgili 'Kaygılarım devam ediyor' dedi.

'AA'nın görevlilerini sorumluluğa çağıran İmamoğlu, kimse hakkımızı yiyemez, hakkımı yedirtmem açıklamasında bulundu.

Tutanaklara göre giriş yapmaya devam ediyoruz. Tutanaklara göre %76.1 giriş yapmış bulunmaktayız. Bizim oyumuz %50.51'dir. Bu oranlar bizim ıslak imzalı tutanaklardan yaptığımız girişler neticesindedir. Tekrar ediyorum takdir, tebrik etmeyi bilirim ama aynı şekilde tebrik edilmeyi de beklerim. Zira sürecin en hassas şekilde neticelenmesi için İstanbul'lu hemşerilerime, emniyet mensuplarına teşekkür ediyorum. Tüm yetkilileri göreve davet ediyorum. Hep beraber bu akşam zihindeki kaygıları yok etme akşamıdır.' ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU YEDİNCİ KEZ EKRAN KARŞISINDA

Ekrem İmamoğlu yedinci kez ekran geçti ve 'Toplumun yüzüne bakamazsınız, uyarıyorum yüzünüz kızarır' 'Lütfen vazifenizi yerine getirin, yoksa tarih sizden hesap sorar' 'Sizler topluma karşı sorumlusunuz, ben kazandığımızı biliyorum, ben farkındayım,  lütfen gereğini yağın, yanlış yapmayın' ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU SEKİZİNCİ KEZ KAMERALAR KARŞISINDA

Anadolu Ajansı saatlerdir veri girişini durdururken Ekrem İmamoğlu, "29 bin 408 oy ile öndeyiz" açıklamasında bulundu.

İmamoğlu şöyle devam etti:

Aradaki farkın şuan itibariyle kapanma ihtimali kalmamıştır. Şuan girdiğimiz veriler itibari ile kazandık.

'İSTANBUL'U KAZANDIK HAYIRLI OLSUN'

İstanbul'u kazandık hayırlı olsun. YSK'da, sandıkta görev alan arkadaşlarımız görevlerini terk etmesin.

İMAMOĞLU 9.KEZ EKRAN KARŞISINDA

'İstanbul’daki 16 milyon vatandaşımızın sorumluluğunu üstleniyoruz. 5 saattir veri girmiyen AA’nın durumu ortada. Bu yaptıklarıyla Türkiye demokrasi tarihine kara leke bırakmışlardır ve kötü hatırlanacaktır. Tarih önünde yargılanacaklardır. Hangi koşulda olursa olsun bizi tüm dünyada bizi izleyenlere karşı zor durumda bırakıyorlar.

Dolayısıyla bu süreci sabırla yürüteceğiz. Nöbet tutarak bu süreci kovalayacağız. 1 oyun bile peşinden gideceğiz. Hali hazırda il ve ilçe seçim kurullarındaki arkadaşlarımız görevlerine devam ediyorlar ve sonuna kadar da götürecekler. Şuanda giriş yapılmayan 7 sandık vardır. Yaklaşık 27 bin oy ile öndeyiz. Biz CHP ve İstanbul ittifakı olarak İstanbul halkını bilgilendirmekle görevliyiz. Ancak şunu kimse unutmasın biz buradayız ve bekliyoruz.'

"İmamoğlu: 1 oyun bile peşindeyiz, buradayız ve bekliyoruz!" haberi, 31 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu: 1 oyun bile peşindeyiz, buradayız ve bekliyoruz! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu: 1 oyun bile peşindeyiz, buradayız ve bekliyoruz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:20 Dünya Bankası, Türkiye'ye yönelik 18 milyar dolarlık finansman sağlayacağını duyurdu
  2. 01:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan temel sorunumuz enflasyon olduğunu açıkladı
  3. 01:38 İngiliz General Ukrayna'yı uyardı: 2024’te yenilebilir
  4. 01:35 Gelecek-Saadet'in 'hayat pahalılığı araştırılsın' teklifinin reddedildiği açıklandı
  5. 01:33 Fenerbahçelilere Müjde geldi: Olympiakos Maç o kanaldan şifresiz yayınlanacak
  6. 01:30 IFC'den Ülker Bisküvi'ye 75 milyon avroluk kredi sağlayacağını açıkladı
  7. 01:27 İsrail Ordu Sözcüsü açıkladı: İran'ın saldırısına yanıt vermemek mümkün değil
  8. 01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması geldi
  9. 00:49 Bakan Şimşek yatırımcıları uyardı: "temkinli olun"
  10. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  11. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  12. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  13. 00:30 Bakan Uraloğlu: "1 Nisan’dan bu yana tam 6 bin emekli geldi"
  14. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  15. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  16. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  17. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  18. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  19. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  20. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
Politika Haberleri