İmamoğlu: Hamidiye Su yok satıyor

İmamoğlu: Hamidiye Su yok satıyor

İmamoğlu: Hamidiye Su yok satıyor "4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü" kapsamında, İBB Hayvan Aşılama ve Tedavi Ünitesi‘ni ziyaret eden İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, basının sorularını

"4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü" kapsamında, İBB Hayvan Aşılama ve Tedavi Ünitesi‘ni ziyaret eden İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, basının sorularını yanıtladı. İmamoğlu, bir süredir hedefte olan Hamidiye Su'ya ilişkin, "Yok satıyor" dedi.

Sadece teknik bilgi aldım. 15 gün sonraya ertelendiği bilgisini verdiler. Basından internet üzerinden yorumları okudum. Elbette her tüzel kişiliğin bu ihaleye iştirak etme hakkı var. Ama en başta söylediğim gibi biz bugün ihaleye girdik, ihaleye kabul edildik. İhaleyi almak için de elimizden gelen çabayı gösterdik. Bunun ikinci aşaması var. İkinci aşamaya 16 milyon insan adına gireceğiz. Pazarlığa dahil olacağız. 16 milyon insan adınada burayı Haydarpaşa olsun, Sirkeci olsun her ikisiyle ilgili de kararlığılımızı göstereceğiz. Diğer arkadaşların kararlılığı ne için ne uğruna bilimem. Büyük Şehir Belediyesi'nin bu ihaleye 'girmesin, giremez' noktasındaki açıklamaları yapan Devlet Demir Yolları Genel Müdürü'nun motivasyonu neydi onu anlamak istiyorum. Bizi neredeyse haifi tehditle 'girmesi yanlıştır, rekabeti bozar' şeklinde tehdit etmesi konusundaki motivasyonunu anlamadım. Bence Ulaştırma Bakanı bunu derhal sorgulamalıdır" dedi.

'TÜYOYU KİMDEN ALIYORLAR'

Karşı tarafın, 'İtiraz hakkımızı kullanacağız' dediği hatırlatılan İmamoğlu, "Biz tüm hukuki süreci 16 milyon insan adına takip ediyor olacağız. Devletin, kamunun en değerli iki noktasının yine kamunun olması için mücadele veriyoruz. İhaleyi aldığımız noktada da İstanbul halkına kültür ve sanat konularında hizmet edecek yerler haline getireceğiz. Diğeri kendi hukuki anlayışıyla itiraz eder, başka şeyler yapar o bizi ilgilendirmiyor. Ne için itiraz edeceklerini de bilmiyorum. Tüyoyu kimlerdan aldı bilmiyorum. Genel Müdürün ifadesinden mi tiyo alıyor onu da bilmiyorum. Biz İstanbul halkı adına o ihaleye gireceğiz" dedi.

KİRA BEDELİ 10 KATINA ÇIKTI

'Pazarlık aşamasına geçildi. İhale aşamasında kiralama bedeli 300 bin TL çıktı. Siz girdikten sonra bu bedel 10 katına çıktı' değerlendirmesinin ardından İmamoğlu, "Bedeli ne olursa olsun orası İstanbul halkının.

'HAMİDİYE SU YOK SATIYOR'

Hamidiye su tartışmaları ve THY'nın İmamoğlu ile görüşüp görüşmediği sorusuna, "Benimle niye irtibata geçsinki, gülüyorum o hallerine. Sebebini kendileri açıklasın o benim işim değil ama ben hergün Hamidiye su içiyorum. Gayette iyi geliyor. Daha önce de içiyordum. Bu işe takılan beyinlere şaşıyorum, üzülüyorum. Kime yaranıyormlar bunu yaparak anlamış değilim. Düne kadar kutsal olan bu güsel suya bugün niye böyle bir bakış açısı var onu hele hiç anlamıyorum. Tam bir komedi filmi. Hamidiye suyun satışları arttı. Daha da artacağa benziyor. Şu an yok satıyor.

"İmamoğlu: Hamidiye Su yok satıyor" haberi, 05 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu: Hamidiye Su yok satıyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu: Hamidiye Su yok satıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri