İmamoğlu, İstanbul Valiliği'nin kararına itiraz etti

İmamoğlu, İstanbul Valiliği'nin kararına itiraz etti

İmamoğlu, İstanbul Valiliği'nin kararına iti... ''Karar gerekçesi bu yönüyle kendi içerisinde çelişmektedir''

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İngiliz Büyükelçisi ile yemek yediği restorana giriş ve çıkışını gösteren MOBESE görüntülerinin paylaşılması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusu, soruşturma izni istenen İstanbul Valiliği’nden geri döndü.

Valilik, görüntülerin MOBESE kamerasından alınmadığı sonucuna ulaşarak, ilgililer hakkında soruşturma açılmasına izin verilmediği yönünde 15 Mart tarihli kararını başsavcılığa iletti. Karar üzerine İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, 9 Nisan’da İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne iletilmek üzere İstanbul Valiliği’ne bir dilekçe sunarak itirazda bulundu.

İtiraz dilekçesinde, söz konusu kayıtların 027-G-34SRY-0 numaralı KGYS (MOBESE) kamerasına ait görüntüler olduğu belirtilerek, İmamoğlu’na ait araçların görüntülerini o açıdan çekilebilecek başka bir kamera bulunmadığı ve araç görüntülerinde görünen kablonun söz konusu MOBESE kamerası önünden geçen kablo olduğunun görüldüğü aktarıldı.

‘KARAR KENDİ İÇERİSİNDE ÇELİŞİYOR’

Soruşturma izni verilmemesi kararına dayanak olarak gösterilen 14 Mart tarihli Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Polis Başmüfettişliği ön inceleme raporunun kendilerine tebliğ edilmediği ve rapora yönelik inceleme yapamadıkları kaydedilen dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

“Valilik, kararında kendi içinde bir çelişkiye yer vererek hem söz konusu görüntülerin kamusal alanda trafikte seyreden araç görüntülerinden ibaret olduğunu ve bu nedenle belirlenebilir kişi ve araç plakası bulunmadığını ifade etmiş hem de teknolojik imkanları göz önüne alındığında görüntülerin büyütülebildiğini ve kaydedilebildiğini belirtmiştir. Karar gerekçesi bu yönüyle kendi içerisinde çelişmektedir. Kaldı ki somut olay ve olayın kamuoyuna yansıması incelendiğinde, görüntülerin kişilerin belirlenebilmesine yeter nitelikte olmadığına yönelik gerekçenin bir karşılığının olmayacağı açıktır.”

‘GÖRÜNTÜLER KİŞİSEL VERİ NİTELİĞİNDE’

Söz konusu görüntülerin kişisel veri niteliğinde olduğu belirtilen dilekçede, MOBESE kameraları üzerinde ne şekilde bir inceleme yapıldığının açıklığa kavuşturulmadığı ve bilirkişi incelemesi yapılması gerektiği anlatıldı.

Dilekçede, “Söz konusu kameralar kapalı devre çalışan ve yetkilendirilmiş personel dışında herhangi bir kimsenin erişemeyeceği görüntülerdir. Belediyelerin turizm, trafik, AKOM gibi değişik amaçlarla kullandığı, kamuya açık yayınlanan görüntü ve kamera sistemlerinin KGYS kameralarıyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Olay yerinde ve o açıyı gören İBB’ye, Sarıyer Belediyesine yahut iş yerlerine ait başka kamera da bulunmamaktadır” denildi.

‘KARAR HUKUKA AYKIRI’

Görüntülerin başka bir kameradan alınmasının mümkün olmadığı kaydedilen dilekçede, 027-G-34SRY-0 numaralı direkteki görüntülerin online olarak mı manuel olarak mı indirildiği veya servis edildiğinin, olay gününe ait görevli bilgilerinden de yararlanılmak suretiyle incelenerek açıklığa kavuşturulması gerektiği anlatıldı. Dilekçede, “Esasen olayın basit bir görevi kötüye kullanma suçunun dışında TCK’daki 134, 135, 136 ve 137. maddelerine aykırılık teşkil ettiği açıktır” ifadesi yer buldu.

Yetersiz ön inceleme ve yetersiz gerekçeyle soruşturma izni verilmemesine yönelik karar alınmasının hukuka aykırılık teşkil ettiği öne sürülen dilekçede, “İstanbul Valiliğinin etkin soruşturma yapılmamasına sebebiyet vererek eksik inceleme neticesinde vermiş olduğu, açıkça hukuka aykırı olan 15 Mart tarihli ‘soruşturma izni verilmemesi’ kararının kaldırılmasına karar verilmesini talep ederim” ifadesi yer buldu.

"İmamoğlu, İstanbul Valiliği'nin kararına itiraz etti" haberi, 19 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 19 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan İmamoğlu, İstanbul Valiliği'nin kararına itiraz etti haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu, İstanbul Valiliği'nin kararına itiraz etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  2. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  3. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  4. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  5. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  6. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  7. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  8. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  9. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  10. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  11. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  12. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  13. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  14. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  15. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  16. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  17. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  18. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  19. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  20. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
Yerel Gündem Haberleri