İmamoğlu: "İstanbul'da büyük bir dayanışma örneği ortaya koyuyoruz"

İmamoğlu:

İmamoğlu: "İstanbul'da büyük bir dayanışma ö... İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ekonomik sıkıntıları en tepeye çıkarttıkları ortamda yoksulluğu tırmandırdıkları ortamda biz her insanın bu ortamı en hasarsız şekliyle atlatması için İstanbul'da büyük bir dayanışma örneği ortaya koyuyoruz," sözlerini söyledi.

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte Üsküdar Meydanı'nda kurulan iletişim çadırını ziyaret etti. Bu çadır, İBB hizmetlerinin dijital ekranlar aracılığıyla tanıtıldığı bir etkinlik alanıdır.

CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş’ın da eşlik ettiği ziyarette İmamoğlu, "Mesela biz yüz 80 bin insana bölgesel istihdam ofisleri üstünden iş bulduk. Belediyenin işi mi diye bu vaadimizi 2019’da çok eleştirmişlerdi. Bu işinizin olmadığı alanlara giriyorsunuz demişlerdir. Vallahi ben işimizin olmadığı hiçbir iş olduğunu düşünmüyorum. Biz iktidarın eksikliklerini de tamamlayıcı, mesela ekonomik sıkıntıları en tepeye çıkarttıkları ortamda yoksulluğu tırmandırdıkları ortamda biz her insanın bu ortamı en hasarsız şekliyle atlatması için İstanbul'da büyük bir dayanışma örneği ortaya koyuyoruz. Bir de hiçbir insanı rencide etmeden, alan elin veren eli görmediği şeklinde askıda fatura gibi birçok uygulamamızla birçok hizmetimizle, annenin cebine bir anne kartı koyarak, 650 bin annenin çocuğuyla birlikte İstanbul'u ücretsiz gezmesini sağlamak gibi milletin parasını millete harcamaya, millet için projeler üretmeye devam edeceğiz," dedi.

CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş'ın da eşlik ettiği ziyarette İmamoğlu, çadır içindeki etkinlikleri tanıttı. Ardından, Üsküdar Meydanı'nda düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Özel Sergisi'ni de gezdi.

İBB’ye ait digital çadırı tanıdan İmamoğlu şunları söyledi:

"İLETİŞİM ÇADIRIMIZA TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ"

"Üsküdar’dayız, dijital iletişim çadırımızı ziyaret etmek istedik. Bütün halkımızı bekliyoruz. Burada çok özenli bir çalışma yapıldı. Bütün hizmetlerimizi burada tanıyabilir, anlatabilir. Tabii dijital altlığı da oldukça kuvvetli. Örneğin bu sayfada bu alanda dokuzuncu burada yaptığımız özellikle Sarıyer Atatürk Ormanı gibi birçok alanın nasıl büyüklüklere sahip olduğunu toplamda nasıl bir yeşil alan kazandırdığımızı tümden İstanbul'a okuyabiliyorsunuz. Farklı tasarımlarda var örneğin burada gene bir tesisimizi anlatılıyor. Bu da inşallah ikincisinin de Anadolu Yakası'nda yapacağız. Avrupa'nın en büyük atık yakma üstünden enerji üretim tesisi. Bu aynı zamanda bir milyon 400 bin insanın elektrik ihtiyacını karşılayan bir tesisi açtığımızı gösteriyor. Yine bir büyük salonda ki burası da çok etkileyici. Üç bin yüz kilometre içme suyu hattını görebiliyoruz. 50 deniz taksiyi görebiliyoruz. İşte örneğin burada Kent Ormanı'nı, 24 milyon litre ücretsiz Halk Sütü. 47. 3 raylı sistem bitirmişiz. İnşallah mart ayında bu 65 kilometre olacak iki hatta açıyoruz ilave. Bunun gibi yüz kreş, muhteşem, kreşi çok seviyoruz. Ve bu bölüme de geçtiğimizde aslına bakarsak tanıtım videolarını güzel bir ortamda sizlerle burada paylaşıyor oluyoruz."

"BİR SİYASİ PARTİNİN TEK BAŞINA BU İŞLERİ BAŞARMASI DİYE BİR TARİF YAPMAK ASLA DOĞRU DEĞİL"

"Üsküdar'ın meydanındayız, bekleriz. Burada beş senenin minik bir özetini sizlerle paylaşıyor olacağız. Güzel bir ortam, Dijital bir ortam. Gençlerin çok ilgisini çekeceğini ve güzel bir tanıtım olacağını da düşünüyoruz. Yurt hizmetimizin videosunu görüyorsunuz, yoktu yani sıfırdı. Bin 200 öğrencimiz kalıyor şu an yurtlarımızda. E inşallah eylül ayında bu altı bin öğrenciye ulaşacak. Değerli bir hizmet aynen işte yüz bin gencimize burs gibi bunların her birisini burada dinliyor, izliyor, anlıyor ve öğreniyor olacaksınız. Ben İstanbulluları bu güzel ortama umuyorum. Çünkü tüm bu hizmetleri İstanbul başardı. Onun için İstanbul başardı diyoruz. Tek başına bir kişinin bir işi başarması mümkün değil. Bir siyasi partinin tek başına bu işleri başarması diye bir tarif yapmak asla doğru değil. Milletimiz başardı. Biz İstanbul'un başarısını İstanbul'la paylaşıyoruz. Kendilerini alkışlasınlar. Çünkü biz onların her kuruş parasını inanın ince, titiz bir şekilde harcayıp el değmemiş hijyenik verimli bütçe var etme mevzusunda çok çalıştık. İnşallah Üsküdar'da da Sinem Hanım, ekip dostlarıyla birlikte çok değerli bir emek vermeyi Üsküdar'a kazandıracak. Bütün ilçelere çok etkin bir biçimde bu yönüyle hazırlık yapıyoruz. Ahlaklı, kimlikli, modern, dayanışmacı, bugünün yoksulluğunu bitiren, ona katkı sunan emeklisine, işçisine, işsizine."

"BELEDİYENİN İŞİ Mİ BU DİYE ÇOK ELEŞTİRMİŞLERDİ"

Mesela biz 180 bin insana bölgesel istihdam ofisleri üstünden iş bulduk. Belediyenin işi mi diye bu vaadimizi 2019’da çok eleştirmişlerdi. Bu işinizin olmadığı alanlara giriyorsunuz demişlerdir. Vallahi ben işimizin olmadığı hiçbir iş olduğunu düşünmüyorum. Biz iktidarın eksikliklerini de tamamlayıcı, mesela ekonomik sıkıntıları en tepeye çıkarttıkları ortamda yoksulluğu tırmandırdıkları ortamda biz her insanın bu ortamı en hasarsız şekliyle atlatması için İstanbul'da büyük bir dayanışma örneği ortaya koyuyoruz. Bir de hiçbir insanı rencide etmeden, alan elin veren eli görmediği şeklinde askıda fatura gibi birçok uygulamamızda birçok hizmetimizle, annenin cebine bir anne kartı koyarak, 650 bin annenin çocuğuyla birlikte İstanbul'u ücretsiz gezmesini sağlamak gibi milletin parasını millete harcamaya, millet için projeler üretmeye devam edeceğiz. Yolumuz açık olsun. Gelin Üsküdar'da bu dijital tanıtım merkezimizi gezin biz Dilekle gezdik, çok beğendik. Sinem Hanım'a da ilçe başkanımıza da Üsküdar'daki mücadelesinde başarılar diliyorum."

İmamoğlu çifti, Üsküdar sahilinden Ünalan Mahallesi'ne geçerek semt pazarında esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

"İmamoğlu: "İstanbul'da büyük bir dayanışma örneği ortaya koyuyoruz"" haberi, 17 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu: "İstanbul'da büyük bir dayanışma örneği ortaya koyuyoruz" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu: "İstanbul'da büyük bir dayanışma örneği ortaya koyuyoruz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 07 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:20 Guterres, İsrail'e ateşkes çağrısı yaparak, fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti
  2. 02:18 Derinizde bulunan bu lekeler ne anlama geliyor?
  3. 02:15 Ankara'nın 40 senedir bitmeyen oteli satıldı: Yeni sahibi çok tanıdık bir isim!
  4. 02:13 Sadece o şehirde bulunuyor, ‘Osmanlı domatesi’ deniyor: 22 çeşidi 250 bin tane bulunuyor!
  5. 02:11 129 senedir şifa dağıtıyor fakat kimse bilmiyor! Dünyanın en şifalı suyu oradan fışkırıyor
  6. 02:08 Gerçekten bir zeka geninin olup olmadığını öğrenmenin zamanı: Deha miras alınır mı?
  7. 02:05 Ayder Yaylası'nda bulundu: Sosyal medyada bir anda yayıldı! Cryptanthus bivittatus
  8. 02:01 Hafızanız size oyun oynuyor! Keskin gözlüler gizli atkıyı şıp diye buluyor!
  9. 01:48 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır açıkladı: Batarya ham madde üretimine teşvik geliyor!
  10. 01:45 Hatay’da hak sahipliği itirazları için 15 gün süre tanındı
  11. 01:30 Salgın hızla yayılıyor: O bölgede eğitime ara!
  12. 01:28 Kahvaltıda sakın yemeyin: Kansere yol açıyor!
  13. 01:26 Fenerbahçe, Dünyaca Ünlü Olan O İsimle Anlaştı! Teknik Direktör Seçimi Belli Oldu!
  14. 01:21 Göbeğini sallayarak paraları götürmüş! Tiktok fenomeni Kazancı dudak uçuklattı!
  15. 01:19 Türkiye yeniden dünyanın halı merkezi oluyor
  16. 01:12 Modanın odağı: Met Gala gecesi heyecanı! Birbirinden ünlü markalar göz kamaştıracak!
  17. 01:10 Putin'in Talimatı: Ukrayna Yakınında Nükleer Tatbikat
  18. 01:06 Ses Kaydı Skandalı: Trump, Biden Yönetimini Gestapo'ya Benzeterek Tartışma Yarattı
  19. 01:01 Güney Afrika, İsrail'in Refah'ın derhal boşaltılması açıklamasından büyük endişe duyduğunu belirtti
  20. 01:00 Soğuk Havayı Seven Mucize Bitki: -19 Derecede Büyüyor, 2 Metreye Ulaşıyor, Hem Ucuz Hem de Verimli
Politika Haberleri