İmamoğlu’na suç duyurusunda bulunan Alevi derneği başkanı AKP’li çıktı!

İmamoğlu’na suç duyurusunda bulunan Alevi derneği başkanı AKP’li çıktı!

İmamoğlu’na suç duyurusunda bulunan Alevi de... İmamoğlu hakkında çocuklara dağıtılan kitaptaki Alevi dede figürü nedeniyle suç duyurusunda bulunan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir’in geçmişinde AKP ve Gülen Cemaati’ne dair dikkat çekici ayrıntılar...

İmamoğlu hakkında çocuklara dağıtılan kitaptaki Alevi dede figürü nedeniyle suç duyurusunda bulunan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir’in geçmişinde AKP ve Gülen Cemaati’ne dair dikkat çekici ayrıntılar mevcut.

İmamoğlu hakkında çocuklara dağıtılan kitaptaki Alevi dede figürü nedeniyle suç duyurusunda bulunan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir’in geçmişinde AKP ve Gülen Cemaati’ne dair dikkat çekici ayrıntılar mevcut.

“Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı” adlı kuruluşun Genel Başkanı Özdemir Özdemir, 23 Nisan'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından çocuklara gönderilen hediye kolileri içindeki kitapçıkta yer alan Alevilikle ilgili çizimler nedeniyle Belediye Başkanı Ekrem İmmaoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Özdemir Özdemir’in geçmişi ise Cemaat’le yolu kesişen, AKP’ye oy çağrısı yapıp Alevi derneklerinin yöneticilerini ölümle tehdit eden birçok detayla dolu.

Özdemir’in avukatı Taha Çalık’ın hazırladığı suç duyurusu dilekçesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verildi. Özdemir “Aleviliğin ayrı bir din gibi resmedilmesinin, ‘halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama’ suçunu oluşturduğunu savundu.

Dilekçede, kitapçıkta yer alan kısımlarda İmamoğlu'nun halkı ayrıştırmayı, mezhep çatışması yaratmayı ve halkı "direniş" kisvesi altında isyan hareketlerine teşvik etmeyi amaçladığı öne sürüldü.

ÖZDEMİR ÖZDEMİR’İN ‘İLGİNÇ’ GEÇMİŞİ

Yandaş medya tarafından “yerli ve milli Aleviler’den İmamoğlu’na tepki” gibi yansıtılan haberlere karşın meselenin arka planı daha farklı.

Özdemir Özdemir’in bugünkü başkanı olduğu Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’nın geçmişi Türkmen-Alevi Bektaşi Sosyal Kültür Dayanışma Derneği’ne dayanıyor. Söz konusu dernek, AKP’nin Alevi çalıştayı yaptığı süreçte kurulan yandaş derneklerden sadece biri. O dönem, AKP’ye destek olmak amacıyla kurulan derneklerin birçoğunun arkasında Fethullah Gülen Cemaati’nin olduğu ise bilinen bir gerçek.

FETHULLAH GÜLEN’E SAHİP ÇIKMIŞ

Özdemir Özdemir’in Gülen Cemaati hakkında yaptığı açıklamalar da derneğin FETÖ bağlantılarına işaret ediyor.

Özdemir’in en dikkat çekici açıklamalarından biri 2012 yılında. O dönem Türkmen-Alevi Bektaşi Sosyal Kültür Dayanışma Derneği Genel Başkanlığı görevinde bulunan Özdemir Özdemir, Fenerbahçe’ye açılan ‘şike davası’ndaki Fethullah Gülen’in sorumluluğuna dikkat çekilen eleştiriler ardından konuşmuş, tepkileri ‘haksız ve yakışıksız’ bulduğunu söyleyerek, “Hocaefendi, ülkenin, aklı selime, sağduyuya ihtiyaç duyduğu en kritik günlerde hoşgörü ve diyalogun sesi olmuş, gerginliklerin had safhaya çıktığı, hadiselerin çığırından çıkmaya başladığı zamanlarda ise adeta bir emniyet sibobu olmuştur” ifadelerini kullanmıştı.

CAMİ-CEMEVİ PROJESİ VE SETA RAPORUNDA ÖZDEMİR

Özdemir Özdemir’in başında bulunduğu dernek, Gülen Cemaati finansmanıyla yapılan Cami-Cemevi projesine de destek vermişti. 2013 yılında Anadolu Ajansı’na konuşan Özdemi Özdemir, "Fethullah Hoca'nın uzattığı samimi, dost eli, düşman eli değil. Bir cemaati temsil eden bir fikir ve ilim adamının, din büyüğünün Türkiye'de yaşayan Alevi yurttaşlara karşı uzattığı el, protestolarla geri çevrilmemeli" demişti.

Özdemir Özdemir’in başkanı olduğu derneğin ismi, AKP yandaşı ‘düşünce kuruluşu’ SETA’nın hazırladığı “FETÖ’nün Alevi Ajandası” başlıklı raporda da Cami-Cemevi projesine verilen destek dolayısıyla geçiyor.

ALEVİ DERNEK YÖNETİCİLERİNE TEHDİT: SİZİ ÖLDÜRÜRLER!

Özdemir Özdemir, IŞİD’in 2017 yılında düzenlediği Reina saldırısının ardından Kanal A’da katıldığı bir programda "Zaman gelir ortalık karışırsa, o yalıda oturan Alevi vakıf başkanlarına sesleniyorum. O yalıları başınıza yıkarlar, orada oturamazsınız. O paralarınızı elinizden alırlar, sizi bu Türkiye'de öldürürler" ifadelerini kullanmıştı.

CUMHUR İTTİFAKINA OY İSTEDİ

Özdemir, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ise, "Bu seçim 2023 hedeflerine tüm engellere rağmen yürüme seçimidir. Küresel güçlere, PKK’ya, DEAŞ ve FETÖ’ye karşı dimdik durma, milletin bekası için ’Cumhur’ adında bir olma seçimidir. Bu seçim ilk olarak Alevi açılımını dile getiren AK Parti’nin Alevi canlara verdiği değerin ve ilginin seçimidir" diye konuşmuştu.

AKP'nin seçim kampanyalarına alet olan Özdemir, "Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Devlet Bahçeli desteği ile kurulmuş Cumhur İttifakı’na tüm yönetim organlarımızla birlikte destek olma kararı aldık" açıklamasını yapmıştı.

"İmamoğlu’na suç duyurusunda bulunan Alevi derneği başkanı AKP’li çıktı!" haberi, 28 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu’na suç duyurusunda bulunan Alevi derneği başkanı AKP’li çıktı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu’na suç duyurusunda bulunan Alevi derneği başkanı AKP’li çıktı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri