İmamoğlu'na yeniden dava açıldı

İmamoğlu'na yeniden dava açıldı

İmamoğlu'na yeniden dava açıldı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya yönelik hitabı sebebiyle kamu görevlisine açıkca hakaret suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede ek olarak siyasal yasak olarak malum 53. maddenin uygulanması da istendi.

İmamoğlu'na yeniden dava mı açıldı? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na neden dava açıldı? soruları gündeme geliyor. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın şikayetinin üzerine, Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programı'nda Tuzla Belediye Başkanı kendisine yönelik konuşması sırasında kullandığı söz nedeniyle İBB Başkanı İmamoğlu hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. İmamoğlu'na yeniden dava mı açıldı? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na neden dava açıldı? Detaylar haberimizdedir…

İMAMOĞLU'NA YENİDEN DAVA MI AÇILDI?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programı'nda Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya yönelik konuşması nedeniyle "kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede ayrıca siyasi yasak olarak bilinen 53. maddenin uygulanması da istendi.

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLUNA NEDEN DAVA AÇILDI?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Tuzla Belediye Başkanı müşteki Şadi Yazıcı avukatlarının müracaatta bulunduğu belirtildi.

İddianamede, Yazıcı'nın dilekçesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 25 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programı'nda yaptığı konuşmadan sonra aracına doğru hareket ettiği sırada, alanda bulunan bazı kişilerin Tuzla Belediye Başkanını yuhaladıklarını, yasal protesto ve eleştiri sınırını aşmak suretiyle onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut ve fiili eylemlerde bulundukları, bu sırada kürsüde bulunan Ekrem İmamoğlu'nun yaşanan bu duruma kendisinden beklenilen devlet adamına yakışır şekilde suhuletin sağlanmasına yardımcı olmasının aksine olayları tırmandırıcı ifadeler kullandığı ve halkın saldırgan tavırlarını körüklediğini belirttiği aktarıldı.

Ekrem İmamoğlu'nun avukatı aracılığıyla sunulan beyanında, müştekinin yuhalandığı sırada müvekkilinin 3 kez ayağa kalkıp izleyicilere dönerek onları sakinleştirmek ve susturmak için el işaretinde bulunduğunu, söz konusu şikayetin ciddiyetten uzak ve siyasi saiklerle yapıldığını belirtildiği aktarıldı.

SİYASİ YASAK UYGULANMASI DA İSTENDİ

Savcılık, Ekrem İmamoğlu'nun, "kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan 1 yıldan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. İddianamede, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" başlıklı siyasi yasak olarak bilinen 53. maddesinin uygulanması da istendi. Öte yandan, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama", "suç işlemeye tahrik" ve "iftira" suçlarından kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

"İmamoğlu'na yeniden dava açıldı" haberi, 14 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 14 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu'na yeniden dava açıldı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu'na yeniden dava açıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:10 Üsküdar'da Emekliye Şantaj İddiasıyla Korkunç Kaçırma Olayı
  2. 15:05 Kırım Tatar Sürgünü 80. Yılında: Acılar Hatırlandı, Baskılar Kınandı
  3. 14:56 Ebeveynlerin Akademik Beklentileri ve Cinsiyet Önyargısı: Yeni Araştırma Buluşları
  4. 14:54 Erzincan'daki Maden Faciası: Siyanürlü Toprak Kayması ve İşçilerin Karşılaştığı Yeni Tehlike
  5. 14:50 TCMB Faiz Kararı Heyecanla Bekleniyor: Ekonomistler Sabitlik Öngörüyor
  6. 14:44 Zeytinburnu Açıklarında Kaçak Sigara Operasyonu: 144,280 Paket Ele Geçirildi
  7. 14:40 Kim Jong-un Onaylı Yeni Balistik Füze Testi
  8. 14:28 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Çin'i Barış Görüşmelerine Katılmaya Davet Etti
  9. 14:22 Eyüpspor, Süper Lig'e Kalıcı Olmak İçin Transfer Çalışmalarına Başladı
  10. 14:19 Cannes'a gidemeyen ünlü isim kim? Güya Hande Erçel'i kıskanmış!
  11. 14:17 Ticaret Bakanı: Stokçuluk ve Fahiş Fiyatlara Sert Tedbirler Geliyor
  12. 14:11 Lionel Messi'nin Barcelona Transferini Belgeleyen Peçete, Rekor Fiyata Satıldı!
  13. 14:09 O Sanatçının Cinsellik İtirafı Olay Olmuştu! Gökhan Özen gündem oldu!
  14. 13:44 Bir gramını bile satmayın! Altın çok değerlenecek, o tarihe kadar tutan kazançlı çıkacak!
  15. 13:43 Türkiye'nin Savunma Sanayisi Zaferi: Bayraktar TB2 SİHA'ları Polonya'ya Teslim Edildi!
  16. 13:39 Seda ve Ümit Erdim Çiftinden Ayrılık Haberi!
  17. 13:32 Sabancı Holding, Türkiye'nin dört bir yanında büyük bir proje başlatıyor!
  18. 13:32 11 yıl sonra bu kadar yüksek seviyelere çıktı! Onu tercih edenler kazandı
  19. 13:32 Özel’den Türkan Saylan paylaşımı geldi: "Hepimize yol gösterdi"
  20. 13:30 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na 19 yeni il müdürü atanması gerçekleştirildi
Politika Haberleri