İmamoğlu'ndan Bakan Kurum'a 'rezerv alanı' yanıtı: Bu, bir seçim vaadi dili

İmamoğlu'ndan Bakan Kurum'a 'rezerv alanı' yanıtı: Bu, bir seçim vaadi dili

İmamoğlu'ndan Bakan Kurum'a 'rezerv alanı' y... İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakan Murat Kurum'un "İstanbul'da şehrin içindeki 1,5 milyon riskli konutu belirlediğimiz 2 rezerv alana taşıyacağız." açıklamasına yanıt verdi.

Kadıköy Rasim Paşa Mahallesi Hayrullah Efendi sokakta bulunan Nurcan Apartmanı kentsel dönüşüm kapsamına alınarak belediye ekipleri tarafından kontrollü şekilde yıkıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da yıkımı takip etti. 

İmamoğlu gündemlerinin büyük bölümünün depremle ilgili olduğunu belirterek, "Kadıköy'ün belki de en riskli alanlarından, bölgelerinden birisindeyiz. Çünkü burada çok eski binalar, yapı ömrünü tamamlamaya yakın çokça yapı var. Bu tür yerlerde etkin oluyoruz. İnsanlar güven duyamadıkları için uzlaşamıyorlar. Burada KİPTAŞ'ın güvencesini ve gücünü hissettirdiği alanlara giriyoruz. Geçen yıldan beri aslında düğmeye bastığımız ve İstanbul yenileniyor diye ortaya koyduğumuz bir karakter. Burada aslında bir simge olmak istiyoruz. Yani bizim bahsettiğimiz işte arkadaşımın dediği '1 ay içinde, bir buçuk ay içinde, 2 bin 300 yapıya çıkacağız' dediği sayı 3 yılda ortaya koyduğumuz bu kabiliyet, geçmiş 20 yılda dahi bu kadar eski binalar yıkılıp yerine yapılmamıştı. Ama bu sayılar dahi ne kadar minik sayılar olduğunu dünde söyledim. 19 kurum muhatap bu konularda. Herkes bir tarafından çekiştirirse, herkes başka türlü algılarla süreci yönetirse bu süreç gerçekten başarıya erişmez" dedi.

İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

 "Yapı sektörünün motivasyonu, finans sektörünün motivasyonu, ilçe belediyelerinin motivasyonu, büyükşehir belediyesinin her kurumun ana motivasyonu bu olduğu takdirde inanın İstanbul bir anda ciddi anlamda şantiyeye döner. Ama bu bir rant şantiyesi olmaz. Gerçekten İstanbul'un güçlenme şantiyesi olur. Bundan da herkes memnuniyet duyar. Bakın az önce arkadaşımın söylediği, 'uzlaştık, boşalttık, boşaltıyoruz' dediği sayıyla 2 bin 300 bağımsız bölüm dediğiniz aslında neyi ifade ediyor biliyor musunuz? Türkiye'nin ortalamasına baktığınızda ya da İstanbul'un yaklaşık ortalamasına baktığınızda ki bunların çoğunluğu aile yuvaları 10 bin insan aslında. Yani 10 bin insanın Allah korusun işte bir depremde bu tür yapılarda yakaladığında 10 ilimizde neler yaşadık, hangi trajik ortamlarla karşı karşıya kaldık ortada. İnsanlar 'İstanbul Yenileniyor' kampanyamıza eşlik etsinler. Yapıların hızlı taranması konusunda çok hızlı hareket edeceğiz. Elimizden gelen en hızlı şekilde sahada ekiplerimizi arttırarak bu işi etkin hale getireceğiz"

İmamoğlu gazetecilerin Murat Kurum'un açıklamasını sorması  üzerine, "Ben, bu süreçte depremle ilgili meseleleri konuşurken, insanların bir seçim vaadi diline bu işi dönüştürmemesini, özellikle defalarca aktardım. Şimdi bu, bir seçim vaadi dili. 1,5 milyon konutu hangi rezerv alana taşıyacak, Bileniniz var mı? Yani 4,5 milyon insan. Ben nerede olduğunu böyle bir rezerv alanın bilmiyorum" diye konuştu. 

"İmamoğlu'ndan Bakan Kurum'a 'rezerv alanı' yanıtı: Bu, bir seçim vaadi dili" haberi, 02 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 02 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İmamoğlu'ndan Bakan Kurum'a 'rezerv alanı' yanıtı: Bu, bir seçim vaadi dili haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu'ndan Bakan Kurum'a 'rezerv alanı' yanıtı: Bu, bir seçim vaadi dili 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:19 Arda Güler'in Yükselişi: Real Madrid'de İlk 11'e!
  2. 15:06 Airbnb, Yukarı Bak Filminin İkonik Uçan Evinin Gerçek Bir Replikasını İnşa Ediyor
  3. 15:04 O rakı grubuna da zam geldi!
  4. 15:04 O tarih için dolar tahmini herkesi şaşırttı! 36 TL olacak
  5. 14:54 Mahalle Ortasında Büyük Kavga! Hazal Kaya'nın Annesi Kiracıyı Evden Kovdu!
  6. 14:54 AK Parti zenginlerden mi yoksullardan mı yana: Metropol Araştırma'nın anket sonuçları
  7. 14:51 Ancelotti Kararını Verdi: Arda Güler Yarınki Maç Kadrosunda Olacak Mı?
  8. 14:50 Para sayma makinesi nasıl çalışır?: İşte detaylar
  9. 14:49 Sandro Tonali'ye Bahis İhlali: İngiltere'den 2 Ay Men Cezası!
  10. 14:48 İsrail'e ticaret kararında dikkat çeken detay: 'Halkı aptal yerine mi koyuyorsunuz?'
  11. 14:47 İşte leziz mi leziz fıstıklı susamlı krokan tarifi!: Bu tarifle çay saatleriniz daha güzel geçecek!
  12. 14:46 Kenya'da Şiddetli Yağışlar ve Seller: 188 Can Kaybı, 90 Kişi Kayıp
  13. 14:45 Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile telefonda görüşme düzenledi
  14. 14:43 Altın Dalgalanmaya Devam Ediyor! Gram Altında Neler Oluyor, Ne Kadar Oldu?
  15. 14:42 Son dakika!: DEM Parti ile CHP ortak basın açıklaması yapıyor!
  16. 14:41 Acun Ilıcalı'nın En Acı Günü! Amcasını kaybetti!
  17. 14:41 Eurovision'dan açıklama! Eurovision'a Filistin bayrağı ile girmek yasaklandı
  18. 14:40 Bütün Ankara’yı ilgilendiriyor!: Akşam saatlerinde başayacak ve günlerce sürecek!
  19. 14:38 İngiltere ve Galler'de Yerel Seçimler: İşçi Partisi'nin Kazanımları ve Muhafazakâr Parti'nin Kayıp
  20. 14:36 İsrail yönetiminde karmaşa: Netanyahu ile güvenlik yetkilileri anlaşmazlık kriz boyutlarda
Gündem Haberleri