İmamoğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adaylığı' sorusuna yanıt: Allah bilir

İmamoğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adaylığı' sorusuna yanıt: Allah bilir

İmamoğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adaylığı' sorus... İmamoğlu ile eşi Dilek İmamoğlu, Tüm Fuarcılık Yapım AŞ (TÜYAP) tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı"nda İBB Yayınlarının stantlarını ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin, "Belediye başkanı olduğumda bir yazarla söyleşi gerçekleştirmiştik. Burada benzer bir soru

Yazar Yekta Kopan'ın moderatörlüğünü yaptığı söyleyişe katılan Ekrem İmamoğlu, fuarın erken saatlerden itibaren kalabalık olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Bu yaz sonu ve sonbahara giriş döneminde kitap okuma konusunda sağlam bir dönem geçirdiğini dile getiren İmamoğlu, "İstanbul'da uğradığım 5-6 kitapçı var. Kitap almayı seviyorum. O konuda arsızım. Hepsini okuyamıyorum ama eşim bu konuda çok marifetli." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı

Bir vatandaşın cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin sorusu üzerine İmamoğlu, "Belediye başkanı olduğumda bir yazarla söyleşi gerçekleştirmiştik. Burada benzer bir soru üzerine 'Allah bilir' demiştim. 'Allah bilir' cevabını verdiğimde demek ki düşünüyor falan denmişti. 'Allah bilir' demiştim. Dolayısıyla Allah bilir." dedi.

Bir öğrenci, Büyükçekmece'de oturduğu için Sarıyer'deki üniversitesi için İBB yurtlarına kabul edilmediğini, her gün gidiş dönüşün kendisi için ciddi bir sorun olduğunu aktararak, İstanbul'da yaşayanların da İBB yurtlarına kabul edilmesi konusunda bir çalışmalarının olup olmadığını Ekrem İmamoğlu'na sordu.

İmamoğlu, İstanbul'da yurtların büyük bir problem olduğunu, kentte ikamet edip okulu çok uzak mesafede olanlar konusunda bazı kontenjanlar düşündüklerini bildirdi.

Minibüs ve taksi dolmuşların taksiye dönüştürülmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul'da 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifinin Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında kabul edilmesine ilişkin "Eğer UKOME olmayıp da İBB olmuş olsaydı bu durum tabii çok daha tehlikeli, çok daha sıkıntılı olabilirdi." şeklindeki konuşması anımsatılan İmamoğlu, söz konusu kararın İBB sayesinde çıktığını savundu.

UKOME'nin İBB'nin bir kurumu olduğunu en iyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bildiğini dile getiren İmamoğlu, "UKOME olmasaydı, İBB olsaydı' şeklindeki bir lafı İBB'ye geçmiş dönemde başkanlık yapmış Sayın Cumhurbaşkanı'nın dile getirmesine tarif bulamıyorum. İBB olarak taksi ihtiyacı konusunda kararlığımızı ortaya koyduk." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Taksiciler Odası Başkanı'nın İstanbul'daki taksi esnafının çıkarını ve iyiliğini değil sadece taksi plakalarının sahiplerinin çıkarını düşündüğünü savundu.

Ekrem İmamoğlu ve eşi, daha sonra İBB Yayınlarının standını ziyaret ederek, okurların kitaplarını imzaladı.

"İmamoğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adaylığı' sorusuna yanıt: Allah bilir" haberi, 04 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 04 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adaylığı' sorusuna yanıt: Allah bilir haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adaylığı' sorusuna yanıt: Allah bilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:AA

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  2. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  3. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  4. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  5. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  6. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  7. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  8. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  9. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  10. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  11. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  12. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  13. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  14. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  15. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  16. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  17. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  18. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  19. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  20. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
Politika Haberleri