İmamoğlu'ndan Güçlü Bir Mesaj: 'Bizim Bu Dönem Gitmeye Niyetimiz Yok!

İmamoğlu'ndan Güçlü Bir Mesaj: 'Bizim Bu Dönem Gitmeye Niyetimiz Yok!

İmamoğlu'ndan Güçlü Bir Mesaj: 'Bizim Bu Dön... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, “Bizim bu dönem gitmeye niyetimiz yok; onu söyleyeyim zaten. Yani Cenabı Allah’ın izniyle, görevimize daha devam edeceğiz” dedi.

Yerel seçimlere az bir zaman kala bazı partilerde emekler büyük!

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, "İstanbul Yenileniyor" projesi kapsamında, 14 Nisan 2023'te temeli atılan kentsel dönüşüm projesi "Kartal Kaper Sitesi"nin daire eşleştirmelerini kura ile belirledi.

‘BİZİM BU DÖNEM GİTMEYE NİYETİMİZ YOK’ 

Kura çekimine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuşmasında yerel seçimlere dair mesajlar verdi.

İmamoğlu, iktidarın seçim yaklaştıkça İstanbul'da yüzbinlerce konut vaadiyle kendini medya üzerinden öne çıkarmaya çalıştığını belirterek "Sanki İstanbul, Patagonya’da bir yer yani. İstanbul hepimizin. İstanbul’da da Belediye Başkanı var. İstanbul Belediye Başkanlığı kimin Allah aşkına? Milletin, 16 milyon insanın. Seçimle gelir, yarın da gider. Bizim bu dönem gitmeye niyetimiz yok; onu söyleyeyim zaten. Yani Cenabı Allah’ın izniyle, görevimize daha devam edeceğiz” dedi.

‘O İŞİ BIRAKIN MİLLETİN İŞİNİ ÇÖZELİM’

Hızlı tarama yöntemiyle, ziyaret ettikleri 113 bin binanın 35 bine yakınının depreme dayanıksız olduğunu tespit ettiklerinin bilgisini paylaşan İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

“Millet bizi bir arada çalışırken gördü mü, mutlu olur. Olmaz mı? Olur kardeşim. O bakımdan bunu yapmak lazım. Seçimden önce vay işte, ‘Biz orada hani Ekrem İmamoğlu’nu azıcık aşağıya nasıl basarız’ vesaire gibi böyle hamleler, şunlar, bunlar… Çok önemli değil. Biz işimize bakacağız. İlk günden beri bu işin partisinin olmadığını söyledik. Hep birlikte emek vermeyi öğrenmeliyiz. Bunu yasaya bağlamalıyız. Biz bunu önerdik. İstanbul Deprem Başkanlığı, İstanbul Deprem Konseyi, İstanbul Deprem Heyeti; adına ne dersek diyelim, bir çatı altında çalışmamız gerektiğini, bu işi bakanlığın yönetirken, İstanbul Belediyesi, Valiliği, ilçe belediyeleri, kurumları, kuruluşları, bankalar, sigorta kuruluşları, inşaat sektörünün temsilcileri hep birlikte bir araya gelip, vatandaşımızı da oraya davet edip, sivil inisiyatifi de masanın bir parçası yapıp, iş üretmek etmek zorunda olduğumuzu söyledik. Orada öyle kararlar alırız ki Kaper Sitesi’nin işini 3 yıl beklemeye gerek kalmazdı. 1 günde o kararı alır, yola çıkardık. Öyle bir kurum, öyle bir kuvvetli kurum… Ama aynı zamanda şeffaf, aynı zamanda hesap veren, aynı zamanda masada konuşabilen, tartışabilen bir yapıyı hızlıca kuralım, dedik. İstediğimiz bu. Buna hiç kulak asmıyorlar. Ama bir tane Kanal İstanbul yapacağız diye, gecelerini gündüzlerini o işle meşgul edebiliyorlar. Niye? Orada birilerinin arsası var. Bırakın, milletin işini çözelim hep birlikte. O işi bırakın. Milletin işini çözelim.”

‘ASKERİ ALANLAR TEK TEK İMARA AÇILDI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YOK SAYILARAK YAPILIYOR’

“Kaper Sitesi’nde oturan bir vatandaşımızı alıp, 30-40-50 kilometre öteye getiremezsin. O, gene orada yaşamak ister. Öyle değil mi? Mahallenizde istersiniz değil mi? Böyledir yani. Onun için, orada bilmem 300 bin konut, orada 50 bin, 100 bin… Milleti aldatmaya gerek yok. Milletin sorununu, kendi sorumlu olduğu yerde çözmek zorundayız. Lüks konut… Bakın askeri alanlar, İstanbul’da tek tek imara açıldı. Ve Büyükşehir Belediyesi yok sayılarak yapılıyor. Yüzde 85’i lüks konut. Yanına yaklaşamazsınız. Yanına yaklaşamazsınız. 15-20 milyondan aşağıya konut bulamazsınız orada üç odası olan. Onun için, bunlar halkçı çözümler değil. Biz halkçı çözümler üretirsek, milleti mutlu edebiliriz. O tarafındayız bu işin. O bakımdan göreceksiniz, sizlerin, evet oylarınıza talibiz, fakat her şeyden önce sizin gönlünüzdeki sevgiye talibiz, oy verseniz de vermeseniz de. Ve güvene talibiz. Onun peşinden gelir. Önce ona talibiz. O bakımdan bizlere vereceğiniz her oy, bizi daha kuvvetli kılacak, daha çok iş üreteceğiz; göreceksiniz. Ve vatandaşımızın beklediği rahatlık, güven ortamını daha fazla yaşatacağız size.”

Ekrem İmamoğlu'ndan öğrencilere büyük jest! 100.000 üniversite öğrencisine karşılıksız 7500 TLEkrem İmamoğlu'ndan öğrencilere büyük jest! 100.000 üniversite öğrencisine karşılıksız 7500 TL

İmamoğlu'ndan sevindiren haber: İstanbul barajları yağışla canlandıİmamoğlu'ndan sevindiren haber: İstanbul barajları yağışla canlandı

"İmamoğlu'ndan Güçlü Bir Mesaj: 'Bizim Bu Dönem Gitmeye Niyetimiz Yok!" haberi, 23 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 23 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu'ndan Güçlü Bir Mesaj: 'Bizim Bu Dönem Gitmeye Niyetimiz Yok! haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu'ndan Güçlü Bir Mesaj: 'Bizim Bu Dönem Gitmeye Niyetimiz Yok! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Tele 1

Emine Engür Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:43 Üreticiler zor durumda! Önce gübre, şimdi de yem fiyatları artıyor
  2. 22:36 AKP’de yeni anayasa çatlağı oluşuyor!
  3. 22:24 Arjantin Merkez Bankası, faiz oranını yüzde 50'ye indirdi
  4. 22:13 İYİ Parti'de istifa depremi: O ilçede yönetim düştü!
  5. 22:10 2 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  6. 22:07 Hatay'da deprem! Sarsıntı paniğe sebep oldu: ''6 Şubat'taki deprem gibiydi''
  7. 22:07 Ağız içinde yarası olan hemen bu tohumları çiğnesin: Ağız içi yaralarını anında iyileştiriyor!
  8. 22:05 Çeyrek bardağı dahi damarlardaki kötü kolesterolü silip atıyor!
  9. 22:03 Sapsarı olmuş dişleri bembeyaz yapıyor: Tek malzemeyle anında beyazlık mümkün!
  10. 21:57 Saray gibi Dizayn Edildiği Ortaya Çıkan Belediyenin AKP'li Eski Başkanından 'Bit Pazarı' Savunması!
  11. 21:51 Elektronik devi iflas etti, 3000'e yakın mağazası kapanıyor!
  12. 21:50 642 senelik caminin o özelliğini duyan resmen şok oldu!: Bunlara rağmen hala ayakta!
  13. 21:47 Köpek dehşeti can alıyordu! 7 yaşındaki çocuk ölümden döndü
  14. 21:46 Milyonlarca emekliye kötü haber geldi!: Temmuz ayında düşük zam alınacak!
  15. 21:46 O kişilerin WhatsApp hesabına kısıtlama geliyor: Bunları yaparken on kez düşünün!
  16. 21:44 Prof. Dr. Emre Alkin dövizi serbest bırakın diye seslenerek kur uyarısı yaptı!
  17. 21:44 Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: İşte 2 Mayıs puan durumu!
  18. 21:41 O marka gıda ürünleri marketlerden çekiliyor! Salmonella bulundu, bağırsak sistemini etkiliyor!
  19. 21:41 İç mekandaki beyaz renk hakkında bilmeniz gerekenler!
  20. 21:40 Arkeologlar buldukları şey karşısında şok oldular!: İşte o dev canlı!
Politika Haberleri