İmamoğlu’ndan Harem Otogarı ve Kemerburgaz Kent Ormanı müjdesi

İmamoğlu’ndan Harem Otogarı ve Kemerburgaz Kent Ormanı müjdesi

İmamoğlu’ndan Harem Otogarı ve Kemerburgaz K... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Harem Otogarı ve Kemerburgaz Kent Ormanı'nda incelemelerde bulundu.Otogarı gezip esnafın sorunlarını dinleyen İmamoğlu ...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Harem Otogarı ve Kemerburgaz Kent Ormanı'nda incelemelerde bulundu.

Otogarı gezip esnafın sorunlarını dinleyen İmamoğlu, “Bizde kaderine terk etmek yok. Burada, şehir adına en değerli kararı nasıl veririz ona bakacağız” dedi. İmamoğlu buradaki inceleme gezisinin ardından, en son 8 Eylül’de ziyaret ettiği Kemerburgaz Kent Ormanı’na hareket etti. Ormanda bir süre yürüdükten sonra basın mensuplarına açıklama yapan İmamoğlu, “Buraya 16 Ekim’den itibaren vatandaşlarımızı almaya başlayacağız. 29 Ekim’de, Kültür A.Ş ve Spor A.Ş değişik etkinlikler düzenleyecek. İstanbul’un coğrafyasını doya doya yaşayacağız. Ben de burada olacağım” dedi.

Başka yere taşınarak yerine yüksek teknoloji merkezi yapılacak olan Harem Otogarı gezisinde İmamoğlu’na, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, Genel Sekreter Yardımcıları Murat Yazıcı, Orhan Demir, Murat Kalkanlı ile Mehmet Çakılcıoğlu eşlik etti.

ÇOK HIZLI YOL ALACAĞIZ

Harem Otogarı Esnaf Derneği Başkanı Kemal Kolaçoğlu’ndan otogarın son durumu ile ilgili bilgi alan İmamoğlu, “İstanbul buradan ciddi şekilde rahatsız oluyor. Siz esnafımız da burada mutsuzsunuz. Buradaki olumsuzlukları esnafımız ve vatandaşlarımız bize anlatıyor. Burada, ‘bıçak kemiğe dayanmış’ durumda. Göreceksiniz çok hızlı yol alacağız. Hiç endişeniz olmasın” dedi.

Harem Otogarı’nın ömrünü tamamladığını belirten İmamoğlu, “Biz buraya çözüm bulacağız. Bizde kaderine terk etmek yok. Burada şehir adına en doğru kararı nasıl veririz ona bakacağız. Harem ömrünü tamamladı. Ama yıllardır bu konunun böyle belirsizlik içinde durması üzücü. Dolayısıyla bizim bundan sonraki hedefimiz hızlıca, yine sizin bilginiz dahilinde buraya en uygun alternatifi oluşturup sizinle paylaşmak” ifadelerini kullandı.

29 EKİM’DE BEN DE BURADAYIM

İmamoğlu buradaki inceleme gezisinin ardından, en son 8 Eylül’de ziyaret ettiği Kemerburgaz Kent Ormanı’na hareket etti.

İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut ve Boğaziçi Yönetim A.Ş Genel Müdürü Ethem Pişkin ile birlikte ormanda bir süre yürüyen İmamoğlu, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

16 Ekim’den itibaren Kemerburgaz Kent Ormanı’na vatandaşların alınmaya başlayacağının müjdesini veren İmamoğlu, “En azından deneme yürüyüş alanları, rotalar belirlenmiş olacak” dedi.

“Değerli bir alanı hem vatandaşlarımızın kullanımına açacağız hem de hep birlikte koruyacağız” diyen İmamoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

“29 Ekim haftasında burada, Kültür A.Ş ve Spor A.Ş aileler için değişik etkinlikler düzenleyecek. Dolayısıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İstanbul’un coğrafyasını doya doya yaşayacağız. Ben de burada olacağım. Biran önce açılsın istiyoruz. Belgrad Ormanları’nın hem yükünü alacak hem de Belgrad Ormanları’ndan çok daha büyük bir alan.”

TOPLU TAŞIMA İLE DESTEKLEYECEĞİZ

Kemerburgaz Kent Ormanı’nın şehrin merkezinde bir yer olduğuna da dikkat çeken İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“TEM’den itibaren Kemerburgaz’a, Göktürk’e giden yolun üzerinde çok yakın kavşakla dönüp hemen ulaşabileceğiniz bir alanda bir yer. Bir yandan da Alibeyköy, Gaziosmanpaşa, Kağıthane bölgelerine çok yakın. Esenler’den bile buraya çok rahat ulaşılabilecek.

Kaldı ki biz ilerleyen zamanda, burayı belli günlerde toplu taşımayla destekleyeceğiz. Bir başka özelliği de, Mecidiyeköy – Havalimanı Metro Hattı’nın bir durağı da buraya 2.5 kilometre mesafede olacak. Oradan koyacağımız ring otobüs seferleriyle, burası ailece gelip dolaşabileceğiniz, spor yapabileceğiniz, şehrin içinde derin derin nefes alabileceğiniz yeşil bir alana dönüşecek.

Macera alanları, seyir alanları ile şehrin göbeğinde yeşil bir alan. Spor ile ilgili düşündüğümüz sürprizler var. Doya doya büyük bir parkı toplumla buluşturacağız.”

"İmamoğlu’ndan Harem Otogarı ve Kemerburgaz Kent Ormanı müjdesi" haberi, 17 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu’ndan Harem Otogarı ve Kemerburgaz Kent Ormanı müjdesi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu’ndan Harem Otogarı ve Kemerburgaz Kent Ormanı müjdesi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:51 Timur Soykan: Beşikten mezara vahşet
  2. 08:46 Renault iddialı: Yeni modeller satışları artıracak
  3. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
  4. 08:38 Arif Pişkin “Gaddar”da Adnan Hoca’yı mı canlandıracak?
  5. 08:33 Bakan Bayraktar'dan net açıklama: Yaz saati uygulaması değişecek mi?
  6. 08:28 İstanbul Havalimanı’na "holding" ortak geldi
  7. 08:24 Fatih Erbakan'dan "Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt geldi
  8. 08:16 Çadır skandalında ikinci perde: Kızılay çadırları askere diktirip satmış
  9. 08:13 AK Parti'nin kalesi: Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri tartışma yarattı
  10. 08:08 Cemil Çiçek: Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
  11. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den Marmara ve Ege dahil birçok bölgeye toz uyarısı
  12. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  13. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  14. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  15. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  16. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  17. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  18. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  19. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  20. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
Politika Haberleri