IMF yapay zeka raporu verdi: İş gücü piyasası üstündeki olumsuz etkilerini azaltabilir

IMF yapay zeka raporu verdi: İş gücü piyasası üstündeki olumsuz etkilerini azaltabilir

IMF yapay zeka raporu verdi: İş gücü piyasas... Uluslararası Para Fonu (IMF), üretken yapay zeka teknolojilerinin verimliliği artırma ve kamu hizmetlerinin sunumunu iyileştirmede büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Ancak, bu teknolojinin hızlı dönüşümü ve yaygınlığı iş kayıpları ve artan eşitsizlik endişelerine yol açmaktadır.

IMF tarafından yayımlanan rapora göre, üretken yapay zekanın verimlilik artışına katkı sağladığı ve kamu hizmetlerini geliştirmede önemli bir potansiyele sahip olduğu belirtilmektedir. Ancak rapor, bu teknolojinin aynı zamanda büyük iş kayıplarına ve artan eşitsizliklere yol açabileceği konusunda derin endişelerin olduğunu vurgulamaktadır.

Raporda, mali politikaların kullanımının, yapay zeka teknolojisinin insanlığa en faydalı şekilde hizmet etmesini sağlamak için nasıl ele alınabileceği ele alınmaktadır. Üretken yapay zekadaki gelişmelerin belirsiz doğası, etkisi ve hızı göz önünde bulundurularak, hükümetlerin işlerin normal seyrinde devam etme ihtimaline ve aynı zamanda olası yıkıcı senaryolara karşı hazırlıklı olmaları gerektiği vurgulanmaktadır.

DÖNÜŞÜMÜN ÖLÇEĞİ VE HIZI İŞ GÜCÜ PİYASALARI İÇİN RİSK OLUŞTURUYOR

IMF'nin raporunda, yapay zekanın iş gücü piyasaları için risk oluşturabilecek ölçekte ve hızda dönüşüm yarattığı vurgulanarak, otomasyon ve robotların düşük ve orta beceri gerektiren rutin işlerin yerini aldığı ancak üretken yapay zekanın daha sofistike otomasyona doğru ilerlediği ve bilişsel mesleklerde iş kayıplarına yol açabileceği belirtilmiştir.

Raporda, "Sonuç olarak, milli gelirin iş gücü geliri payının daha da azalabileceği ve gelir ile servet eşitsizliğinin daha da artabileceği" şeklinde bir değerlendirme yapılmıştır.

SOSYAL KORUMA VE VERGİ SİSTEMLERİNDE ÖNEMLİ İYİLEŞTİRMELER GEREKİYOR

IMF'nin raporunda, mali politikaların üretken yapay zekanın iş gücü piyasası üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletebileceği ve kazanımların daha adil bir şekilde dağıtılmasına yardımcı olabileceği belirtilmiştir.

Raporda, eğitim ve öğretim politikalarının da yeni gerçeklere uyum sağlaması gerektiği vurgulanarak, çalışanların geleceğin işlerine hazırlanması ve yaşam boyu öğrenme için daha iyi bir konumda olması gerektiği ifade edilmiştir.

IMF yetkililerinin blog yazısında da yapay zeka dönüşümünün daha güçlü sosyal güvenlik ağları, eğitim yatırımları ve "insan çalışanlarını" destekleyen ve eşitsizliği azaltan vergi sistemlerini gerektirdiği aktarılmıştır.

Yazıda, mali politikanın üretken yapay zekadan elde edilen kazanımların ve fırsatların daha adil dağılımını teşvik etmede önemli bir rol oynadığı, ancak dünya genelinde sosyal koruma ve vergi sistemlerinde önemli iyileştirmeler yapılması gerektiği vurgulanmıştır.

"IMF yapay zeka raporu verdi: İş gücü piyasası üstündeki olumsuz etkilerini azaltabilir" haberi, 17 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan IMF yapay zeka raporu verdi: İş gücü piyasası üstündeki olumsuz etkilerini azaltabilir haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. IMF yapay zeka raporu verdi: İş gücü piyasası üstündeki olumsuz etkilerini azaltabilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 26 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:44 Dursun Özbek'ten Yeni Sezon Açıklaması Geldi
  2. 15:38 Azerbaycan'dan Türkiye açıklaması geldi
  3. 14:41 Levent Mercan'dan açıklama: "Fenerbahçe'den teklif gelince sevinçle karşıladım"
  4. 14:30 Erdoğan daha kürsüden inmeden Özel'den cevap geldi
  5. 14:24 Belçika ve Türkiye arasındaki Göç Anlaşması’nın 60. yıl dönümünde festivali gerçekleşecek
  6. 14:19 Fenerbahçe 40 milyon euroluk gol makinesini transfer ediyor! Kanarya bombayı sonunda patlatıyor!
  7. 12:32 VakıfBank'ın Yıldızı Aydın'a İmza Artırmış Oldu
  8. 12:28 Icardi yeni imajını paylaştı ortalık resmen yıkıldı
  9. 12:24 Almanya'da Türkleri İlgilendiren Yeni Yasa Yarın Yürürlüğe Giriyor!
  10. 12:23 Devletten Ev Almak İsteyenlere Büyük Destek: 1 Milyon TL Hibe Fırsatı!
  11. 12:23 Fenerbahçe'ye Transfer Bombası: 25 Milyon Euroluk Gol Makinesi Yolda!
  12. 12:22 Merkez Bankası'ndan QNB Finansbank'a İyi Haber! Onay Çıktı
  13. 12:22 Bahar Dizisinde Şok Ayrılık! Yapımcıdan Resmi Açıklama Geldi
  14. 12:22 Fenerbahçe'ye gol makinesi geliyor! Mourinho onayı verdi, resmi teklif yapıldı!
  15. 12:21 Son Dakika: Vedat Işıkhan'dan Asgari Ücret Açıklaması!
  16. 12:17 Kuzeni Tarafından Dudağından Zorla Öptürülen Çocuğun Babası Konuştu
  17. 12:09 Katy Perry Türkiye’ye gelecek; Instagram'da duyurdu!
  18. 11:52 Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı davasında gelişme var
  19. 11:40 Eski eşi Nergis Kumbasar'dan onay aldı: Mehmet Ali Erbil'den kızı Yasmin Erbil'e gönderme
  20. 11:39 Travis Kelce, Taylor Swift'e aşık olduğu anı itiraf etti
Ekonomi Haberleri