İngiltere hükümetinin 'göçmen planı': AİHM kararlarını uygulamak istemiyor

İngiltere hükümetinin 'göçmen planı': AİHM kararlarını uygulamak istemiyor

İngiltere hükümetinin 'göçmen planı': AİHM ... İngiltere, göçmenleri Ruanda'ya gönderme kararının AİHM tarafından son anda engellenmesi üzerine Strazbourg mahkemesini bypass etmek için yasa hazırladı.

İngiltere hükümeti, İnsan Hakları Yasası'ndaki değişiklik teklifi yasalaşırsa AİHM tarafından verilen kararlar gerekli gördüğünde uygulamayabilecek.

Brexit ile Avrupa Birliği'nde ayrılan İngiltere Avrupa Konseyi dahil AB'nin bir çok kurumundaki görev ve yükümlülüklerini yerine getirmeye devam ediyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) de bunlardan biri. AİHM'sin İngiltere ile ilgili verdiği son karar ise Londra'da kriz yarattı.

İngiltere hükümetinin yasadışı göçmenleri Ruanda'ya gönderme kararı Strazbourg mahkemesi tarafından son anda engellenmişti. Karar sonrası İngiliz hükümetinden yetkililer planı yine de uygulayacağız dese de aradan günler geçmesine rağmen bu henüz mümkün olmadı.

TEKLİF BUGÜN PARLAMENTOYA SUNULUYOR
Ancak İngiltere hükümeti AİHM'in kriz çıkaran kararı sonrası radikal bir adım atmaya karar verdi. Hükümet İnsan Hakları Yasası'nı değiştirerek gerekli gördüğünde AİHM kararlarını uygulamamak istiyor. Boris Johnson hükümeti, AİHM tarafından verilen kararların gerekli görülmesi halinde uygulanmamasını öngören İnsan Hakları Yasası'ndaki değişiklik teklifini bugün Parlamento'ya sunacak.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI: YASA AİHM İÇ TÜZÜĞÜNE UYGUN
Başbakan Yardımcısı Dominic Raab, yasada yapılacak değişiklikle İngiltere'de öncelikle İngiliz yasalarının temel alındığını netleştirmek istediklerini söyledi. BBC Türkçe'de yer alan habere göre Raab yasada yapılacak değişiklikle birlikte, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne taraf herhangi bir devlet hakkında geçici tedbir alınabilmesine olanak veren AİHM İçtüzüğü'nün 39'uncu maddesinin, iç hukukta kamu kurumlarını veya yetkililerini bağlamadığının açıkça belirtileceğini kaydetti. Raab bununla birlikte İngiltere'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nden ayrılmayacağını açıkladı.


“BU, İNGİLİZ HUKUKU İÇİN GERİYE DOĞRU ATILMIŞ BİR ADIMDIR”
Ülkede tasarıya karşı çıkanlar bir çifte standart yaratıldığını ve hükümete hukuk alanında çok fazla yetki verildiğini söylüyor. Hükümetin ilk olarak Aralık ayında açıkladığı yasa değişikliği teklifi, hukukçular tarafından da 'kafa karıştırıcı ve gereksiz' bulunmuş ve eleştirilmişti. İngiltere Hukuk Cemiyeti Başkanı Stephanie Boyce, İnsan Hakları Yasası'nda yapılması öngörülen değişikliğin ülkede insan hakları ihlallerinin önünü açabileceğini söyledi: "Bu, İngiliz hukuku için geriye doğru atılmış bir adımdır. Yetkililer, bazı hak ihlallerini kabul edilebilir olarak görmeye başlayabilir."


Merkezi Fransa'nın Strasbourg kentinde olan AİHM geçen hafta İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın sığınmacıları sınır dışı ederek Ruanda'ya gönderilmelerini engelleyen bir tedbir kararı almıştı. Karar sonrası İngiltere'den bazı sığınmacıları Ruanda'ya götürecek uçuş iptal edilmişti.

"İngiltere hükümetinin 'göçmen planı': AİHM kararlarını uygulamak istemiyor" haberi, 22 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 22 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İngiltere hükümetinin 'göçmen planı': AİHM kararlarını uygulamak istemiyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İngiltere hükümetinin 'göçmen planı': AİHM kararlarını uygulamak istemiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:31 Hadise'nin bir mekanda olduğunu öğrenen gazeteciler şok oldu! Hadise taninmaz halde yakalandı!
  2. 23:31 Kayadikavlak Köyünde Yangın: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Bir Kişi Yaralandı
  3. 23:28 Çin'de Akıllı Telefon Pazarında Devrim: Huawei Yükselişte, Apple Geriliyor!
  4. 23:17 Batman Gültepe Mahallesi'nde Kırmızı Işık İhlali Kazası: Bebek ve Üç Kadın Yaralandı
  5. 23:14 'Anti Fenerbahçe' lobisi intikam aldı! li Koç'tan Suudi Arabistan ve Süper Kupa'nın intikamı!
  6. 23:14 Hatay'ın Doğal Hazinesi: Zeytinyağı Sabunu ile Derin Temizlik ve Canlandırma
  7. 23:11 TÜİK'ten Açıklama: Türkiye'nin En Sağlıklı Şehirleri Belirlendi!
  8. 23:08 İzmir'de Akaryakıt İstasyonu Arsasında Bekçilik Yapan Kişi Cinayete Kurban Gitti
  9. 23:05 Anıtkabir'e 23 Nisan'da Büyük İlgi: 111 Bin 527 Ziyaretçi
  10. 22:59 Madonna, Washington'da Hayranlarını Bekletme Davasıyla Karşı Karşıya
  11. 22:47 Fenerbahçe, İsmail Kartal ile Yola Devam Kararı Aldı
  12. 22:45 Ünlü ton balığı üreticisi, ürünlerini acil toplatıyor: İçinde civa bulundu!
  13. 22:43 Tacizde Bulunan Doktorun Mağdurlarına 138 Milyon Dolarlık Tazminat!
  14. 22:36 Nuri Alço'nun Son Durumu Ortaya Çıktı!
  15. 22:35 Gizemli Kayboluş: Ekonomist Korhan Berzeg'in Evine Yakın Ormanda İskelet Parçaları Bulundu
  16. 22:34 Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
  17. 22:31 Premier Lig'de Oynayan İki Futbolcu Tecavüz Suçlamasıyla Gözaltına Alındı!
  18. 22:31 Parke Temizliğinde Püf Noktaları: Aseton Kullanımı ve Doğru Yöntemler
  19. 22:29 Merdan Yanardağ’dan Oktay Saral'ın montajlı fotoğrafına tepki: "Büyük bir provokasyon"
  20. 22:27 Zıngıl Tatlısı: Mardin Mutfağının Pratik Lezzeti!
Dünya Haberleri