İngiltere Savunma Bakanı'ndan "Türkiye’de mülteci merkezi kurulacak" haberlerine açıklama

İngiltere Savunma Bakanı'ndan

İngiltere Savunma Bakanı'ndan "Türkiye’de mü... İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Türkiye’de bir mülteci merkezi kuracaklarına ilişkin haberleri yalanladı, ‘spekülasyon’ dedi.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Times gazetesinde yer alan ‘Türkiye’nin tepkisi nedeniyle İngiltere’nin Taliban’dan kaçan Afganlar için bölgesel merkezler kurma planlarından vazgeçtiği, mültecileri komşu ülkelerden getireceği’ şeklindeki haberine Twitter üzerinden cevap verdi.

İngiltere’nin plandan vazgeçmediğini kaydeden Wallace, “Haberin hiçbir temeli yok, tamamen spekülasyon. Bölge genelinde bir dizi işleme merkezi kuracağımızı söyledik. Bunu, bölgesel merkezin Türkiye’de olacağı şekline siz getirdiniz” diye yazdı.

Ne olmuştu?

Mail On Sunday gazetesi, Savunma Bakanı Wallace’ın bir yazısına ver vermişti. Yazıda İngiltere’nin üçüncü ülkelerde sığınmacı kabul merkezleri oluşturacağı söylense de isim verilmemişti. Buna karşın gazete ayrı bir haberde Türkiye’nin adını bu ülkeler arasında göstermiş, benzer bir haber Guardian gazetesi tarafından da yayımlanmıştı.

BBC Türkçe ise Wallace’ın yazısında Türkiye’den bahsetmemesine rağmen, “İngiltere Savunma Bakanı Wallace: Türkiye ve Pakistan gibi ülkelerde mülteci merkezleri planlıyoruz” başlığıyla bir haber yayımlamıştı. Daha sonra habere ilişkin sosyal medya paylaşımını silen BBC Türkçe, “atıf hatası yaptıklarını” belirterek özür dilemişti.

BBC Türkçe editöründen açıklama

BBC Türkçe Editörü Murat Nişancıoğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Yaptığımız bu açıklama bazı çevreler tarafından 'BBC Türkçe yaptığı yalan haberden dolayı özür diledi' şeklinde yorumlanmakta. Ya yaptığımız açıklama yanlış anlaşıldı, ya da anlamak istemeyenler var." dedi.

Nişancıoğlu'nun açıklamalarının şöyle:

"BBC Türkçe yaptığı açıklamada atfa ilişkin bir hata yaptığını söylemiş ve bundan dolayı özür dilemiştir.

 

...yoksa, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace Mail on Sunday gazetesindeki makalesinde, Afganistan'dan İngiltere'ye nakletmek istedikleri mülteciler için çevre ülkelerde geçici işlem kampları oluşturmak istediklerini yazmıştır. Bu bir gerçektir.

 

Mail on Sunday ve Guardian gazetesi bu konuya ilişkin ayrı haberlerinde İngiltere Savunma Bakanlığı kaynaklarından edindikleri bilgilere dayanarak bu çevre ülkeler arasında Türkiye ve Pakistan'ın düşünüldüğünü yazmışlardır.

 

Bu haberler de iki gün geçmesine rağmen İngiltere yetkilileri tarafından yalanlanmamıştır ve her iki gazete de bu konudaki haberlerini korumaktadır

 

BBC Türkçe'nin hatası Savunma Bakanlığı kaynaklarının verdiği bilgiyi sanki savunma bakanının kendisinin söylediği şeklinde aktarmasıdır. Dilediğimiz özür, gazetecilik açısından yaptığımız ve BBC Türkçe'ye yakışmayan bu atıf hatasıdır.

 

Yaptığımız bu hata haberin iki unsurunun, yani Savunma Bakanı'nın makalesinde dile getirdiklerinin ve Savunma Bakanlığı kaynaklarının Türkiye ve Pakistan'a ilişkin verdikleri bilginin hala ortada olduğu gerçeğini değiştirmez.

 

Bunlar anlaşılması o kadar da zor şeyler olmasa gerekir"

Çavuşoğlu: Türkiye'de göçmen merkezi iddiaları haberleri tamamen gerçek dışı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da bugün (24 Ağustos 2021) Uruguay Dışişleri Bakanı ile gerçekleştirdiği basın toplantısında gazetecilerin sorularına cevap vermiş ve 'mülteci üssüé haberleriyle ilgili "Türkiye'de göçmen merkezi iddiaları haberleri tamamen gerçek dışı" demişti.

 

"İngiltere Savunma Bakanı'ndan "Türkiye’de mülteci merkezi kurulacak" haberlerine açıklama" haberi, 24 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 24 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İngiltere Savunma Bakanı'ndan "Türkiye’de mülteci merkezi kurulacak" haberlerine açıklama haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İngiltere Savunma Bakanı'ndan "Türkiye’de mülteci merkezi kurulacak" haberlerine açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:01 "Ateş Kuşları" Dizisi Heyecanla Beklenen Final Tarihini Açıkladı: İşte Detaylar!
  2. 17:58 Türk Silahlı Kuvvetleri Hakurk Bölgesinde 6 PKK Militanını Etkisiz Hale Getirdi
  3. 17:54 Salvador'da Dehşet Verici Cinayet: Kadının Parçalanmış Cesedi Bulundu
  4. 17:53 Altın fiyatları düştü: Kilogram başına 2 milyon 450 bin lira!
  5. 17:53 Birçok sürücü trafik kurallarını ihlal ediyor ancak bu kuralın yüksek miktarda para cezası var!
  6. 17:51 Koç Holding, 20,4 milyar TL'lik temettü dağıtımına başladı! Hesaplarınızı gözden geçirin
  7. 17:46 Fırın Camını Doğal Yöntemle Parlatın: Kabartma Tozu ve Su İle Kolay Temizlik!
  8. 17:45 THY Euroleague Çeyrek Finali Heyecanı: Real Madrid ve Maccabi Tel-Aviv Seride Öne Geçti
  9. 17:41 İstanbul'da Et Fiyatları Yükselirken Tüketiciler Zorlanıyor
  10. 17:32 Tatlı Tutkunlarına Müjde: Prenses Lokumu Tarifiyle Lezzet Dolu Anlar!
  11. 17:31 Uraz Kaygılaroğlu'na Veda Şoku! Son Defa Ekranlarda Görünecek, Tarih Belli Oldu!
  12. 17:31 Uçan Araba Hayali Gerçek Oluyor! Boeing'den Dev Uçan Otomobil Projesi
  13. 17:31 Chery'den Muhteşem Kampanya! 3 Modele Özel Fiyat, Düşük Kredi ve Yakıt Çeki Hediyesi!
  14. 17:29 ABD Adalet Bakanlığı, Larry Nassar Taciz Davası İçin 138 Milyon Dolarlık Tazminat Anlaşması Yaptı
  15. 17:19 Beşiktaş'ta Oxlade-Chamberlain Şoku: Southampton'un 10 Milyon Euro'luk Teklifi!
  16. 17:08 ABD dolarında 34 yıl sonra bir ilk yaşadı!
  17. 16:59 Ünlü Yapımcı: Bruce Willis set çalışanlarına ekstra cebinden para verirdi!
  18. 16:55 İsrail Savunma Bakanı: Lübnan'da Hizbullah Komutanlarının Yarısı Öldürüldü
  19. 16:52 Türkiye Çöl Tozları ve Sıcak Hava Dalgasıyla Mücadele Ediyor
  20. 16:48 EURO 2024: Portekiz ve Türkiye, F Grubu Liderliği İçin Kıyasıya Mücadele Ediyor
Gündem Haberleri