İngiltere'de ekonomik kriz: Grevler artıyor

İngiltere'de ekonomik kriz: Grevler artıyor

İngiltere'de ekonomik kriz: Grevler artıyor Salgının ardından tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz İngiltere'yi de etkiledi, yıllık enflasyon yüzde 9,4'le son 40 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Hayat pahalılığı nedeniyle ilk olarak iş bırakma kararı alan demiryolu işçilerinin ardından grev dalgası büyüyor. Tren şoförleri, doktorlar, hemşirelerin ardından bugün telekomünikasyon sektöründen BT ve Openreach çalışanları da greve gitti.

İngiltere'de haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 9,4’e yükselerek 1982’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Enflasyonun altında zam teklif edilmesine tepki gösteren kamu ve özel sektör işçileri ise greve gitti. İletişim İşçileri Sendikası'nın (CWU) yaklaşık 40 bin üyesi bugün 24 saat sürecek bir grev kararını uyguluyor.

CWU, çalışanlara yapılan 1500 sterlinlik zam teklifinin yetersiz olduğunu savunarak bugün BT ve Openreach ofislerinin önünde yapılacak grevlere destek çağrısı yaptı.

CWU Genel Sekreteri Dave Ward, "Bu, BT çalışanları için tarihi bir an. Pandemide de olduğu gibi işçi sınıfı insanları iş verenler ve hükümet görevini yerine getirmeyince haklarını ve açgözlülükten önce ihtiyacı savunacak" dedi. Geçen hafta demir yolu işçileri iki gün boyunca greve çıkmıştı.


İngiltere Merkez Bankası'ndan enflasyon uyarısı
BBC'de yer alan habere göre; İngiltere Merkez Bankası önümüzdeki aylarda enflasyonun yüzde 11’e yükselebileceği uyarısında bulunuyor. Uzmanlar, yüzde 12’nin daha gerçekçi bir tahmin olduğunu düşünüyor.

Enflasyondaki artışa rağmen bu yıl Mart–Mayıs arasında ortalama özel sektör çalışanlarının maaşlarına yüzde 7,2, kamu sektörü çalışanlarının maaşlarına ise yalnızca yüzde 1,5 zam yapıldı. Bu, kayıtların ilk tutulduğu 2001 yılından bu yana kamu sektörü çalışanlarının reel maaşlarındaki en büyük düşüş olarak kayıtlara geçti.


İngiltere’de yaklaşık 5,5 milyon üyeye sahip 48 sendikayı temsil eden Sendikalar Kongresi (TUC), “Çalışanlarına adil bir oranda zam yapılmasını ve tüm çalışanlara saatlik en az 15 sterlinlik asgari ücret verilmesini” talep etti.

TUC, işçilerin 2008’den bu yana enflasyon oranının altındaki zamlardan dolayı yaklaşık kişi başı 20 bin sterlinlik gelir kaybı yaşadığını ifade etti.

İngiltere Parlamentosu’nun yürüttüğü araştırmalar, nüfusu 67 milyon olan Birleşik Krallık'ta yaklaşık 11.1 milyon kişinin yoksulluk sınırında yaşadığına işaret ediyor. 2022-23 yıllarında bu sayıya 500 bini çocuk, 1.3 milyon kişinin daha eklenmesi bekleniyor.


Birleşmiş Milletler Yoksulluk Raportörü Philip Alston, İngiltere’de yoksulluğu “sistematik” ve “trajik” olarak tanımlıyor.

Tren şoförleri, doktorlar, hemşireler...
İngiltere’de giderek artan hayat pahalılığı hem kamu hem de özel sektörde birçok endüstriyi daha grev sürecine sürüklüyor.

Ulaşım çalışanları, itfaiyeciler, doktorlar, hemşireler, öğretmenler, postane işçileri, havalimanı çalışanları, yüksek öğrenim görevlileri ve avukatlar önümüzdeki aylarda grev yapabileceğini duyuran çalışma kollarından sadece bazıları.


Haziran ayında İngiltere, İskoçya ve Galler’de demir yolu işçileri son 30 yılın en büyük grevine çıkmış, yapılan yüzde 4’lük zam teklifinin ve işçi çıkarma taleplerinin kabul edilemez olduğunu savunmuştu.

Bu greve 40 binden fazla işçi katıldı ancak yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı ve demir yolu işçileri bugün tekrar greve çıktı.

"İngiltere'de ekonomik kriz: Grevler artıyor" haberi, 01 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 01 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İngiltere'de ekonomik kriz: Grevler artıyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İngiltere'de ekonomik kriz: Grevler artıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  2. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  3. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  4. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  5. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  6. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  7. 19:09 Borsa günü gerileyerek kapattı
  8. 19:09 Fatih Terim'in Panathinaikos'u: Yunanistan'da Çifte Kupa Hedefi!
  9. 19:06 24 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  10. 19:03 Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Sert Tepki
  11. 18:54 Samsun'da Deniz Somonu: Lezzet ve Ekonomi Bir Arada!
  12. 18:50 Erdoğan, 23 Nisan'daki TBMM Oturumu Yerine İsmailağa Cemaati Liderinin Cenazesine Katıldı
  13. 18:46 Galatasaray'da şampiyonluk için kritik son 5 hafta başladı!
  14. 18:46 İngiltere, savunma bütçesini artırmayı planlıyor
  15. 18:45 Ev Yapımı Parmak Tatlısı: Geleneksel Lezzetin Sırrı!
  16. 18:15 Yeni Araştırma: Şarkı Sözleri Daha Öfkeli ve Tekrarlı Hale Mi Geliyor?
  17. 18:11 ABD'de Yeni Konut Satışları Mart Ayında Güçlü Büyüme Kaydetti, Fiyatlar Hafif Geriledi
  18. 18:10 Filistin'e destek veren bir milletvekiline 'terör' suçlaması yapıldı
  19. 18:08 Yaşlı Nüfus Hızla Artıyor: TÜİK'in Son Verileri
  20. 18:07 iflas dalgası devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi daha iflasını açıkladı!
Dünya Haberleri